به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، علی اکبر کریمی زارچی پیش از ظهر دوشنبه در مراسم «جشن کتاب» در دانشگاه فرهنگیان یزد بیان کرد: با توجه به گسترش فضای مجازی و به نوعی تحت شعاع قرار گرفتن کتاب اما همچنان کتاب به عنوان بخشی غیر قابل جدایی برای جامعه است که میتواند جامعه را به سمت تعالی سوق دهد.
وی افزود: اگر امروز میخواهیم جامعه را به سمت پیشرفت سوق دهیم باید ترویج کتاب و کتابخوانی را در جامعه دنبال کنیم.
حرزاده، رئیس بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان یزد نیز در این مراسم گفت: کتاب داستان میتواند آغاز خوبی برای کتاب و کتابخوانی و انس با کتاب باشد.
وی افزود: کتابهای استاد مظفر سالاری به عنوان یکی از پیشنهادهایی است که میتواند ما را به کتابخوانی علاقمند کند زیرا جذاب و دارای محتوا است.
رئیس بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان یزد بیان کرد: یکی از اشکالات نسل جدید ما محدود بودن واژگان است و برای این مشکل باید به کتاب مراجعه کنیم و از این طریق بتوانیم جامعه را آگاه و با سواد داشته باشیم.
وی با اشاره به حضور خانواده استاد مازارچی در این مراسم گفت: ما افرادی همچون استاد مازارچی داریم که دغدغههای فرهنگی ارزشمند برای تربیت نسل جوان داشتند و امروز یزد دارالعباده و دارالعلم تکثیر شده است.
حرزاده با اشاره به انتشار کتاب سرمشق عاشقی از خودنوشتههای مازارچی گفت: این کتاب در بین آثار و نوشتههای استاد مازارچی است که برخی از خاطرات از شهدای دانشجوی دانشگاه فرهنگیان است.
وی ادامه داد: پاسداشت مفاخر هر منطقه و شهری یکی از کارهای بسیار مهم و ارزشمند است که به تکثیر این گونه افراد به ما کمک میکند.
حجت الاسلام مظفر سالاری نویسنده کشوری نیز در این مراسم گفت: نوشتن رمان در حوزه زندگی ائمه اطهار (ع) یکی از سختترین کارها در حوزه آفرینش و خلاقیت است؛ چرا که صرف نوشتن داستان، کاری سخت، قلم زدن در خون و عرقریزی روح است و وقتی که قرار است، نوشتهای ادبی براساس آموزههای وحیانی باشد، این کار سختتر هم میشود؛ به خصوص وقتی که کار در مورد حضرات معصومین و اهل بیت (ع) باشد، سختی کار صد چندان میشود.
این نویسنده یزدی با اشاره به نگارش کتاب «رویای نیمه شب» بیان کرد: من ۶ ماهی را که صرف نگارش رمان کردم با همین موانع و سختیها در هر فصل کتاب مواجه بودم. چیزی که خیلی به من کمک کرد توسل به حضرت جواد الائمه (ع) و امام رضا (ع) بود. اگر توجهات این بزرگواران نبود من نمیتوانستم از پس این کار برآیم. علاوه بر این آشنایی من با داستان، تاریخ و با آموزههای دینی یک مقدار سختی کار را برای من کمتر میکرد.
وی گفت: برگزاری برنامههای کتابخوانی و جشن کتاب و پویشهای مطالعاتی، اهمیت فوقالعادهای دارند و اهمیت آن کمتر از برگزاری جشنواره کتاب سال نیست؛ زیرا کتابهای پویشهای کتابخوانی از بهترین آثار انتخاب میشوند که ارزش سرمایهگذاری برای ناشر داشته باشند و هم مخاطبان از آن استقبال کنند. از طرفی برگزارکنندگان پویش باید مطمئن باشند که کتاب سازنده باشند و تخریب به دنبال نداشته باشد و حال مخاطبان را خوب کند.
حجت الاسلام سالاری ادامه داد: در زمان حال که اوضاع کتاب خوب نیست، کاغذ و کتاب گران است و کمتر کسی حاضر میشود پول خرج کتاب کند مگر اینکه مطئمن باشد کتاب خوبی دست میگیرد، برگزاری پویشهای کتابخوانی سبب ترغیب مردم به کتاب خواندن میشود و سبب میشود نشستهای نقد و بررسی کتاب، جشن امضای کتاب برگزار و معرفی کتاب در رسانههای مختلف صورت گیرد و نویسندگان نو قلم و متعهد ترغیب شوند که سراغ نوشتن رمان دینی و تاریخی بروند.
وی بیان کرد: ما باید جامعه را به سمت مطالعه و کتابخوانی سوق دهیم تا بتوانیم در مسیر تعالی گام برداشته و جامعه را به سمت روشنفکری سوق دهیم.
در پایان این مراسم نیز از کتاب «سرمشق عاشقی» و رویداد هنری «فریاد هنر» رونمایی شد.
نظر شما