به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، «عبدالرضا فریدزاده» سال ۱۳۳۱ در بروجرد متولد شد.
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در بروجرد گذراند سپس در رشته بازیگری و کارگردانی تاتر از مجتمع دانشگاهی هنر فارغالتحصیل شد.
فریدزاده از سال ۱۳۴۷ در ادامه کار هنری خود با برنامه فرهنگ مردم، استاد انجوی شیرازی همکاری داشت و در آن زمان به درج آثار خود در مطبوعات اقدام کرد.
وی پس از گذراندن دوران سربازی در سال ۱۳۵۰ به استخدام آموزش وپرورش در آمد و به عنوان معلم هنر مشغول به کار شد. این شاعر توانای لرستانی در راهاندازی و شکوفایی تئاتر و هنر نمایش در بروجرد بسیار تلاش کرد و در کنار آن در انجمنهای ادبی حضوری فعال داشت.
فریدزاده در شعر بیشتر به قالب سپید گرایش داشته و دلمشغولیهای خود را در این قالب بیان کرده است.
ذهن خلاق و پویای او باعث شد که در شعر به سبکی که خاص خود دست یابد و این مورد را میتوان در مربعهای او مشاهده کرد. فریدزاده هنر را خوب درک کرد و همین امر در کارهایشان کاملاً ملموس است.
وی سعی داشت که در شعر از تصاویر نو و ابداعی استفاده کند و از مضامینی بکر و تازه بهرهمند شود که در این کار نیز موفق بود.
از فریدزاده تا کنون دهها مقاله ادبی و هنری در زمینههای مختلف به چاپ رسیده است.
آثار این شاعر و نویسنده پر تلاش در اکثر مجلات و هفتهنامههای تخصصی به چاپ رسید و در زمینه شعر کتابهای مجموعه «خنجر همیشه قدیمی است»، «لیلا به خواب من نمیآیی»، «مجموعه شعر مربعها»، «اینجا ضمیر ناخودآگاه من است» به قلم وی منتشر شده است.
نمایشنامههایی که از فریدزاده تاکنون منتشر شده است نیز عبارتند از: پروانه در جیب غول و آل، ایکس و افسانه داد، سفر به جنون، سحرگاه با شیطان
فریدزاده در خلق آثار رادیویی و تلویزیونی فعالیت چشمگیری داشت و کارهای خوبی از وی پخش شد.
کتاب سحرگاه با شیطان او اثر شایسته تقدیر نوزدهمین دوره جایزه کتاب فصل شناخته شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در پیامی درگذشت این شاعر و نویسنده استان را تسلیت گفت.
نظر شما