به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درابتدای این برنامه، حمید بابایی، دبیر نخستین جشنواره داستان و ناداستان «باران» گفت: ۳۵۳ داستان کوتاه، ۱۳۱ داستانک، ۶۴ اثر دانشآموزی و ۶۴ ناداستان به به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. در بخش کتاب نیز ،۱۰ اثر را با موضوع اعتیاد دریافت کردیم.
در ادامه، میلاد عرفانپور، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری ضمن تشکر از دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری و موسسه شمیم نو برای به سرانجام رساندن رویداد ادبی باران، بیان کرد: نیاز داریم که ادبیات، به چالش و کلان مسئلههای حوزه اجتماعی توجه جدی داشته باشد. مسائل اجتماعی از مهمترین مشکلات کشوراست و حل مسائل اجتماعی چون اعتیاد که اتفاقات پیچیدهای را در خانوادهها رقم میزند، ازاهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم ادبیات بتواند در کاستن مشکلات ناشی از آن، سهیم باشد و نقش خویش را ایفا کند.
در ادامه برنامه، ابوالحسن صفرپور، مدیرعامل موسسه شمیم نو (موسسه درمان معتادان خود معرف) عنوان کرد: ما در موسسه شمیم نو، به پیشگیری از آسیبهای اعتیاد میپردازیم و مخاطبان ما به صورت ویژه، کودکان و نوجوانان و والدین هستند.
تیمور آقامحمدی، دیگر سخنران آیین اختتامیه جشنواره داستان و ناداستان باران بیان کرد: مسائل مختلفی پیرامون ما وجود دارد و نگاه به آن و آگاه شدن از عمق و پیچیدگی آن میتواند به ما این راهکار و تذکر را بدهد که ما در مواجهه با این پدیده چه رسالتی داریم. نگاه کردن به این مسائل و مشکلات چیز تازهای نیست ولی آنچه عمق فاجعه را بیشتر میکند اعتیاد به مسائلی غیر از موارد متعارفی است که ما میشناسیم.
داود امیریان، از داوران این رویداد نیز با اشاره به استقبال شرکتکنندگان از جشنواره داستان و ناداستان باران گفت: طی سه یا چهار روز در پنج بخش ۱۰۰ داستان را خواندیم و بحث و جدلهای زیادی برای انتخاب بهترین آثارداشتیم. ما باید در داستانهایمان نسبت به اعتیاد و ترک آن آگاهی دهیم و درباره این موضوع تحقیق کنیم تا روشهای ترک اعتیاد را آموزش دهیم.
وی با اشاره به منشور جشنواره داستان و ناداستان باران عنوان کرد: برخی از داستانها به اعتیاد فضای مجازی پرداخته بودند که نشان میداد این افراد اهمیت این موضوع را از نزدیک درک کردهاند؛ همچنین چالشها و تنهایی انسانها در فضای مجازی از مواردی بود که در داستانها آمده است.
برگزیدگان باران
در بخش پایانی این برنامه برگزیدگان بخشهای مختلف این رویداد ادبی معرفی شدند:
در بخش کتاب، خسرو باباخانی به عنوان نفر اول انتخاب شد و مهدی زارع و زهرا گودرزی به عنوان شایستگان تقدیر شناخته شدند.
در بخش داستانک، الهه ایزدی لایبید موفق به کسب رتبه اول شد و مریم صفدری و فریبا مرادی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.
در بخش ناداستان، هر پنج نویسنده به عنوان شایستگان تقدیر معرفی شدند که شامل مجتبی صفدری، ملیحه نیکبخت، هدا حشمتیان، علی میرمالکی و زهرا بیک محمدی هستند.
در بخش داستان کوتاه، معصومه قدردان رتبه اول را از آن خود کرد و محسن مرادی و رقیه خلیلی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم ایستادند. همچنین سمیه بینا، الهام استرابی و مریم هاشمی به عنوان شایستگان تقدیر معرفی شدند.
نظر شما