-
یادداشت میهمان؛
نه به عرضه کتاب در کیوسکها
مدیر انتشارات «کیمیای خاموش» در نقد نگاه مسئولان شهری درباره عرضه کتاب در کیوسکها براین باور است مسئولان «نیاز خریدار و فروشنده را به «آقا یه دو نخ کنت با یه کار سبک از داستایوفسکی بهم میدی …» تقلیل دادهاند.»
-
یادداشت میهمان؛
مسئله ترویج کتابخوانی برای معلمان
افشاری برگزیده کشوری هفتمین جشنواره کشوری مروجان کتابخوانی و نخستین دوره جایزه معلم معتقد است:
-
یادداشت میهمان؛
قطع رگ حیات یک صنف فرهنگی!
مدیر کتابفروشی فرهنگستان نوشت: «فروش کتاب درسی برای کتاب درسیفروشان مانند خون در رگهای آدمی است، رگ حیاتی این صنف را قطع کردند؛ چند هزار نفر از راه فروش کتاب درسی در سراسر کشور گذران زندگی میکردند.»
-
یادداشت؛
سایه سنگین سیاست بر سر ایفلا
ایفلا فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری یک فدراسیون مستقل، فرهنگی و بینالمللی در حوزه کتابداری است اما چرا سایه سنگین سیاست و تبیعض بر سر این انجمن سنگینی میکند؟
-
یادداشت مهمان؛
رونق اقتصاد نشر کودک و نوجوان در گرو شناخت نسل زِد
محمدمهدی سیدناصری، پژوهشگر حقوق بینالملل کودکان معتقد است: «ناشران کودک و نوجوان بهعنوان تولیدکنندگان یکی از شاخصترین اقلام فرهنگی یعنی کتاب برای نسل زِد و آلفا، به استفاده از روشهای بازاریابی نوین در عصر هوش مصنوعی نیاز دارند.»
-
یادداشت مهمان؛
تهدیدهای هوش مصنوعی برای صنعت نشر کتاب
سعید سعادت، فعال حوزه صنایع خلاق فرهنگی، معتقد است؛ ورود هوش مصنوعی به صنعت نشر با چالشهایی همراه است. نگرانیها درباره حقوق مالکیت فکری، کیفیت و اصالت محتوا و احتمال حذف نقشهای سنتی تهدیدات عمدهای به شمار میآیند.
-
یادداشت میهمان؛
چاپ، فرزند ناخوانده نیست
حمید فریور، کارشناس صنعت چاپ معتقد است؛ چاپ فرزند ناخوانده خانواده صنعت کشور نیست و تقسیم وظایف فرهنگی و صنعتی بین دو وزارت صمت و ارشاد گرهای از مشکلات صنعت چاپ کشور نمیگشاید و دردی را درمان نمیکند.
-
یادداشت میهمان؛
چند نکته درباره مطالبات اهالی چاپ از وزیر فرهنگ
رئیس اتحادیه چاپخانهداران معتقد است؛ فعالان صنف چاپ درخواست دارند که زیرمجموعه وزارت فرهنگ بمانند اما برای بهرهمندی از مزایای فعالان صنعت از وزارت صمت امتیازات مجموعههای صنعتی را داشته باشند.
-
یادداشت مهمان؛
مسئله تبدیل پایاننامه به کتاب
مدیرمسئول نشر گپ، درباره آسیبشناسی تبدیل پایاننامه به کتاب نوشت، ناشران حتی از تبدیل پایاننامه به کتاب حمایت میکنند و بهعنوان یک اقدام ارزشمند شناخته میشود و تاکید دارد این محصول در جامعه نشر ایران با آسیبهای مختلفی همراه است.
-
یادداشت میهمان؛
نقش دولتها در ترویج فرهنگ خودی از طریق ادبیات و روابط بینالملل
مدیر انتشارات هزارهققنوس معتقد است؛ ایجاد یک آژانس مسئول ترویج ادبیات با مسئولیت توسعه و اجرای سیاستهای حمایتی از ادبیات برای ترویج فرهنگ خودی از طریق ادبیات و روابط بینالملل ضروری است.
-
یادداشت میهمان؛
آینده ۲ کتابخانه و اصل انتخاب متخصص
استاد علم اطلاعات و دانششناسی معتقد است: باید دقیق دید و بررسی کرد تا بتوان بهترین متخصصان علم اطلاعات و دانششناسی را در راس مدیریت امور کتابخانهای کشور قرار داد؛ زیرا کتابدار تمدنساز و کتاب، نشانه تمدن جامعه است.
-
یادداشت میهمان؛
اصلاح و تحول؛ نیاز صنعت نشر ایران
زینب زینالدینی پژوهشگر حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی معتقد است؛ صنعت نشر ایران نیازمند ترکیب دو رویکرد تحول و اصلاح برای بهبود کارایی و افزایش بهرهوری است.
-
یادداشت میهمان؛
واردکننده و تولیدکننده کاغذ در میدان رقابت
مدیر سایت اطلاعرسانی صنایع سلولزی ایران معتقد است؛ روند واردات کاغذ در سال ۱۴۰۳ گوی سبقت را از واردات سال ۱۴۰۲ ربوده است و با شتاب بیشتری انجام میشود.
-
یادداشت میهمان؛
دولت نو و مسائل کهنه چاپ
حمید فریور، کارشناس صنعت چاپ معتقد است؛ صنعت چاپ مسائل خاصی دارد که حل آن بهتنهایی در توان و اختیار یک وزارتخانه فرهنگی یا صنعتی نیست و نیازمند سازمانی متشکل از توانمندیها، اختیارات و تکالیف ارشاد و صمت است.
-
یادداشت میهمان؛
هزینههای تولید در قیمتگذاری محصولات چاپی
باید برای اخذ جواز چاپخانه و صدور پروانه کسب، قانونی تعیین شود که مدیران به انظمام پُر کردن موارد لازم از سوی اتحادیهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک دوره آموزشی برای برآورد قیمت تمام شده کالا شرکت کنند.
-
یادداشت میهمان؛
چالشهای حقوق نشر ایران
نیروانا مهرآیین، متخصص حقوق بینالملل معتقد است؛ روند استفاده غیرحرفهای از فضای مجازی با رویکرد ترجیح نیازهای فردی به نیازهای جمعی چشمگیر است، افرادی که بدون زحمت به استفاده نادرست و غیراخلاقی از چکیده اندیشه و تحقیقات دیگران اقدام میکنند.
-
یادداشت میهمان؛
بیم از عقبافتادگی صنعت چاپ آلمان
رضا عقیلی، کارشناس صنعت چاپ، با استناد به تحلیلها درباره جایگاه صنعت چاپ در دنیا و آلمان به رشد ۲ برابری فروش جهانی محصولات چاپی تا سال ۲۰۲۸ اشاره کرد درحالی که آلمان در مقایسه بینالمللی تا حدودی عقب است.
-
یادداشت مهمان؛
آموزش پایدار مادران؛ کلید ساخت جامعه کتابخوان
زهرا نیکدل، دکترای علم اطلاعات و دانششناسی معتقد است: «ایران برای ایجاد جامعه توانمند و کتابخوان به یک آموزش پایدار و مادامالعمربرای ماداران نیازمند است،»
-
یادداشت میهمان؛
صنایع بستهبندی؛تبسنج اقتصاد
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا نوشت: «زیرا اگر خوب باشند کارتن خریداری میکنند و کارتنسازها نیز از ما کاغذ میگیرند.»
-
یادداشت میهمان؛
چرا انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران مهم است؟
جلال ذکایی، فعال صنعت چاپ نوشت؛ «با مرور کارنامه اتحادیه چاپخانهداران تهران در دو دهه اخیر درمییابیم که این تشکل صنفی علیرغم ادعاهای بیان شده در مصاحبهها و اظهارنظرهای رسانهای، در دستیابی به خواستههای صنف چاپ تهران ناکام بوده است.»
-
یادداشت میهمان؛
بازاریابی کتاب به عهده ناشر است یا نویسنده؟
زینب زینالدینی، کارشناس ارشد مدیریت فرهنگی، پژوهشگر حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی درباره اینکه بازاریابی کتاب برعهده ناشر است یا نویسنده، برای پدیدآور نقش موثری در فروش کتاب میداند.
-
یادداشت میهمان؛
رجوع به دانشگاه؛ راهکار برونرفت صنعت چاپ از شرایط موجود
رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران معتقد است؛ یکی از اثربخشترین راهبردها و راهکارها برای برونرفت صنعت چاپ از شرایط موجود، ارتباط تنگاتنگ و رجوع صنعت به دانشگاه و توسعه نقش استادان و نخبگان دانشگاهی ازجمله مدیریتهای کلان صنعت است.
-
یادداشت میهمان؛
نگاهی به تولید، واردات و مصرف و صادرات کاغذ چاپ و تحریر
مدیر سایت اطلاعرسانی صنایع سلولزی ایران نوشت: آنچه مسلم است مصرف کاغذ چاپ و تحریر در جهان رو به کاهش است، ولی بر عکس جهان، ایران همچنان بر مصرف بیحد و اندازه این کاغذ اصرار دارد.
-
یادداشت میهمان؛
کتابخانهها؛ مراکز و پایگاهی برای شروع گردشگری نوروزی
عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است؛ میتوان از ظرفیت کتابخانهها بهویژه کتابخانههای قدیمی برای گردشگری نوروزی بهره برد؛ بهمثابه دستیار مراکز میراث فرهنگی و گردشگری با هدف ارائه منابع معتبر به گردشگران.
-
یادداشت میهمان؛
صنعت نشر و ۸ مسئله در سال ۱۴۰۳
میلاد محمدی، مدیر انتشارات کیمیای خاموش، تورم افسارگسیخته؛ بروکراسیهای اداری طاقتفرسا؛ جعل و کپی گسترده کتاب، عرضه فایلهای ناشران در فضای مجازی؛ تداوم مسائل کرونا، تخفیفهای غیرمتعارف نمایشگاهها و بساطگستران را از مسائل فعالان صنعت نشر در سال 1403 میداند.
-
یادداشت میهمان؛
صنعت چاپ از جهانِ غربت تا ایرانِ حسرت
حمید فریور، کارشناس چاپ نوشت؛ در ایران، و در چشمانداز صنعت چاپ در سال ۱۴۰۳، نسبت ما با آنچه در دروپا و جهان رخ میدهد حسرت و غریبگی است. صنعت چاپ ما گرفتار حاشیههایی است که از متن پررنگتر است.
-
یادداشت میهمان؛
صنعت چاپ و فرازهای پیش رو
سعید کلاری، فعال صنعت چاپ معتقد است؛ یکی از دلایل کاهش بها و نوسانات اندک قیمت کاغذ در سال ۱۴۰۲ ورود وزارت فرهنگ به بازار کاغذ و افزایش تولید کارخانههای داخلی بوده است.
-
یادداشت میهمان؛
فقر صنعت چاپ از نیروی متخصص
شاهین آریانفرد، استاد دانشگاه معتقد است؛ میزان رشد و تربیت نیروهای متخصص و خبره صنعت چاپ با میزان نیازهای جامعه، سرعت تکنولوژی و ورود ماشینآلات به کشور هیچ تناسبی ندارد و باید حتما راهکاری برای آن اندیشیده شود.
-
یادداشت میهمان؛
امانت روزانه ۱۲۰ هزار نسخه کتاب؛ برداشتی از عدالت فرهنگی
مسئول کتابخانه مرکزی پارک شهر معتقد است: یکی از اقسام عدالت فرهنگی دسترسی به حجم قابل توجهی از کتابهای مختلف ناشران کشور از طریق امانت ۱۲۰ هزار نسخه کتاب به صورت روزانه در کتابخانههای عمومی است.
-
یادداشت میهمان؛
بهروزرسانی کتابخانههای عمومی و مدارس؛ راهکار رونق نشر کودک
مدیر انتشارات محراب قلم معتقد است؛ با توجه به وضعیت اقتصادی خانوادهها، باید کتاب به شکل گسترده در دسترس کودکان و نوجوانان قرار دهیم؛ علاوهبراین آنها با حضور در کتابخانههای مدارس و عمومی میتوانند از این منابع استفاده کنند.