-
یادداشت میهمان؛
محصولات دانشبنیان و افزایش رقابتپذیری در صنعت چاپ
آتشه سلیمانی، فعال حوزه دانشبنیان معتقد است؛ توجه به فناوریهای نوین و تولید محصولات دانشبنیان، به افزایش رقابتپذیری صنایع چاپ ایران در بازارهای داخلی و خارجی کمک کند.
-
یادداشت میهمان؛
چرخه معیوب مطالعه و آگاهی در جامعه
رضا یعقوبی، مولف و مترجم معتقد است: «مردم باید متوجه حساسیت شرایط بشوند و با وجود فشار و استرس وقت بگذارند و اجازه ندهند فقدان مطالعه و آگاهی باعث غلبه رویکردهای پوپولیستی در سیاست و جامعه شود.»
-
یادداشت میهمان؛
کتابخانههای عمومی؛ از نهاد دولتی تا پایگاهی مردمی
زینب زینالدینی پژوهشگر حوزه فرهنگ معتقد است؛ وابستگی کتابخانههای عمومی به منابع مالی دولتی، در شرایط اقتصادی فعلی، موجب محدودیت در تأمین منابع مالی پایدار و مانع پاسخگویی کتابخانهها به نیازهای فرهنگی و آموزشی جامعه میشود.
-
یادداشت میهمان؛
۱۴۰۴؛ سال اراده برای بقای صنعت چاپ
حمید فریور، کارشناس صنعت چاپ در یادداشتی نوشت؛ آیا پس از چند دهه که صنعت چاپ ایران مدیرکل دولتی از خانواده چاپ یافته است، رئیس بزرگترین اتحادیه چاپخانهداران ایران از جمع رستهها خواهد آمد؟
-
یادداشت میهمان؛
امانتدهی کتاب به کتابفروش؛ راهکار اصلاح نظام توزیع در صنعت نشر
مدیر انتشارات کیمیای خاموش معتقد است؛ نظام توزیع برپایه امانت قراردادن کتاب به پخش و کتابفروش، تمام گردش کتاب، از انبارهای ناشر و پخش تا کتابفروش رصد و هر کاربر نسبت به نقش و جایگاه میتواند همهچیز را چک کند.
-
سخن دبیر علمی جایزه کتاب سال؛
تکریم کتاب؛ تکریم فرهنگ
دبیر علمی چهلودومین جایزه کتاب سال نوشت: «تکریم کتاب تکریم فرهنگ است و مهجوریت آن مهجوریت فرهنگ و هویتی است که بر مدار آن شکل میگیرد.»
-
یادداشت میهمان؛
وضعیت کتابفروشیها در آستانه نوروز؛ فرصتها و چالشها
محمود هاشمی، فعال حوزه نشر معتقد است؛ ایجاد بستههای ویژه هدیه، ارائه تخفیفهای محدود، برگزاری جلسات امضا و معرفی کتاب، استفاده از شبکههای اجتماعی برای تبلیغات و افزایش تعامل با مشتریان ازجمله اقداماتی است که به رونق کسبوکار کتابفروشیها کمک کند.
-
یادداشت میهمان؛
تحریمهای اقتصادی آمریکا و بحران در صنعت نشر ایران
نیروانا مهرآیین، متخصص حقوق بینالملل معتقد است؛ «برای مبارزه با مشکلات ناشی از تحریمها در صنعت نشر ایران، میتوان به راهکارهایی در سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت توجه کرد.»
-
یادداشت میهمان؛
کمیت لنگ رسانه ملی در ترویج کتابخوانی
قادر باستانی تبریزی، نویسنده و پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه معتقد است؛ « صدا و سیما و مراکز استانی آن در ترویج فرهنگ کتابخوانی چندان موفق نبودهاند و در تولید برنامههای مرتبط نیز از نگاه حرفهای و نوآورانه برخوردار نبودهاند.»
-
یادداشت میهمان؛
دست هوش مصنوعی در دست ناشر
مدیر انتشارات رصد علم معتقد است؛ هوش مصنوعی به معنای واقعی کلمه میتواند نقش مشاور هوشمندی را ایفا کند که در هر گام، ناشران را در رسیدن به قلههای جدید یاری میدهد.
-
یادداشت مهمان؛
راهحل معمای قیمت تمامشده محصولات چاپی
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ نوشت: استفاده از نرمافزارهای تخصصی، مذاکره و استفاده از تجربیات همکاران برای محاسبه دقیق قیمت تمامشده خدمات تولیدی براساس نرخ روز ارز و اعلام قیمت فروش، روزانه و متناسب با نوسانات بازار است.
-
یادداشت میهمان؛
سردرگمی «چاپ» بین فرهنگ، صنعت و صنف
سردرگمی چاپ بین فرهنگ، صنعت و صنف که از فقدان «راهبرد» برای این صنعت مهم نشان دارد، بزرگترین مانع توسعه صنعت چاپ در ایران است.
-
یادداشت میهمان؛
دگرگونی در صنعت چاپ با هوش مصنوعی
مشاور و مدرس حوزه چاپ معتقد است؛ با وجود چشماندازهای امیدوارکننده هوش مصنوعی در صنعت چاپ، اما ابهاماتی در میزان اثربخشی آن وجود دارد، ضمن اینکه تاثیر کامل یکپارچهسازی هوش مصنوعی هنوز به طور کامل درک نشده است.
-
یادداشت مهمان؛
ضرورت تشکیل سازمان نظام متخصصان علم اطلاعات ایران
عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی نوشت؛ علم اطلاعات و دانششناسی میتواند دارای سازمان نظامند باشد؛ برای افرادی که قصد دارند در زمینههای تخصصی این رشته وارد شوند و کسبوکار خود را داشته باشند.
-
یادداشت میهمان؛
چالشها و فرصتهای صادراتی در صنعت چاپ ایران
آرش نیکدست، فعال صنعت چاپ کشور معتقد است؛ تقویت زیرساختها، پذیرش فناوریهای نوین، استانداردسازی محصولات، و اتخاذ سیاستهای حمایتی میتواند به ارتقای جایگاه این صنعت در بازارهای جهانی کمک کند.
-
یادداشت میهمان؛
نه به عرضه کتاب در کیوسکها
مدیر انتشارات «کیمیای خاموش» در نقد نگاه مسئولان شهری درباره عرضه کتاب در کیوسکها براین باور است مسئولان «نیاز خریدار و فروشنده را به «آقا یه دو نخ کنت با یه کار سبک از داستایوفسکی بهم میدی …» تقلیل دادهاند.»
-
یادداشت میهمان؛
مسئله ترویج کتابخوانی برای معلمان
افشاری برگزیده کشوری هفتمین جشنواره کشوری مروجان کتابخوانی و نخستین دوره جایزه معلم معتقد است:
-
یادداشت میهمان؛
قطع رگ حیات یک صنف فرهنگی!
مدیر کتابفروشی فرهنگستان نوشت: «فروش کتاب درسی برای کتاب درسیفروشان مانند خون در رگهای آدمی است، رگ حیاتی این صنف را قطع کردند؛ چند هزار نفر از راه فروش کتاب درسی در سراسر کشور گذران زندگی میکردند.»
-
یادداشت؛
سایه سنگین سیاست بر سر ایفلا
ایفلا فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری یک فدراسیون مستقل، فرهنگی و بینالمللی در حوزه کتابداری است اما چرا سایه سنگین سیاست و تبیعض بر سر این انجمن سنگینی میکند؟
-
یادداشت مهمان؛
رونق اقتصاد نشر کودک و نوجوان در گرو شناخت نسل زِد
محمدمهدی سیدناصری، پژوهشگر حقوق بینالملل کودکان معتقد است: «ناشران کودک و نوجوان بهعنوان تولیدکنندگان یکی از شاخصترین اقلام فرهنگی یعنی کتاب برای نسل زِد و آلفا، به استفاده از روشهای بازاریابی نوین در عصر هوش مصنوعی نیاز دارند.»
-
یادداشت مهمان؛
تهدیدهای هوش مصنوعی برای صنعت نشر کتاب
سعید سعادت، فعال حوزه صنایع خلاق فرهنگی، معتقد است؛ ورود هوش مصنوعی به صنعت نشر با چالشهایی همراه است. نگرانیها درباره حقوق مالکیت فکری، کیفیت و اصالت محتوا و احتمال حذف نقشهای سنتی تهدیدات عمدهای به شمار میآیند.
-
یادداشت میهمان؛
چاپ، فرزند ناخوانده نیست
حمید فریور، کارشناس صنعت چاپ معتقد است؛ چاپ فرزند ناخوانده خانواده صنعت کشور نیست و تقسیم وظایف فرهنگی و صنعتی بین دو وزارت صمت و ارشاد گرهای از مشکلات صنعت چاپ کشور نمیگشاید و دردی را درمان نمیکند.
-
یادداشت میهمان؛
چند نکته درباره مطالبات اهالی چاپ از وزیر فرهنگ
رئیس اتحادیه چاپخانهداران معتقد است؛ فعالان صنف چاپ درخواست دارند که زیرمجموعه وزارت فرهنگ بمانند اما برای بهرهمندی از مزایای فعالان صنعت از وزارت صمت امتیازات مجموعههای صنعتی را داشته باشند.
-
یادداشت مهمان؛
مسئله تبدیل پایاننامه به کتاب
مدیرمسئول نشر گپ، درباره آسیبشناسی تبدیل پایاننامه به کتاب نوشت، ناشران حتی از تبدیل پایاننامه به کتاب حمایت میکنند و بهعنوان یک اقدام ارزشمند شناخته میشود و تاکید دارد این محصول در جامعه نشر ایران با آسیبهای مختلفی همراه است.
-
یادداشت میهمان؛
نقش دولتها در ترویج فرهنگ خودی از طریق ادبیات و روابط بینالملل
مدیر انتشارات هزارهققنوس معتقد است؛ ایجاد یک آژانس مسئول ترویج ادبیات با مسئولیت توسعه و اجرای سیاستهای حمایتی از ادبیات برای ترویج فرهنگ خودی از طریق ادبیات و روابط بینالملل ضروری است.
-
یادداشت میهمان؛
آینده ۲ کتابخانه و اصل انتخاب متخصص
استاد علم اطلاعات و دانششناسی معتقد است: باید دقیق دید و بررسی کرد تا بتوان بهترین متخصصان علم اطلاعات و دانششناسی را در راس مدیریت امور کتابخانهای کشور قرار داد؛ زیرا کتابدار تمدنساز و کتاب، نشانه تمدن جامعه است.
-
یادداشت میهمان؛
اصلاح و تحول؛ نیاز صنعت نشر ایران
زینب زینالدینی پژوهشگر حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی معتقد است؛ صنعت نشر ایران نیازمند ترکیب دو رویکرد تحول و اصلاح برای بهبود کارایی و افزایش بهرهوری است.
-
یادداشت میهمان؛
واردکننده و تولیدکننده کاغذ در میدان رقابت
مدیر سایت اطلاعرسانی صنایع سلولزی ایران معتقد است؛ روند واردات کاغذ در سال ۱۴۰۳ گوی سبقت را از واردات سال ۱۴۰۲ ربوده است و با شتاب بیشتری انجام میشود.
-
یادداشت میهمان؛
دولت نو و مسائل کهنه چاپ
حمید فریور، کارشناس صنعت چاپ معتقد است؛ صنعت چاپ مسائل خاصی دارد که حل آن بهتنهایی در توان و اختیار یک وزارتخانه فرهنگی یا صنعتی نیست و نیازمند سازمانی متشکل از توانمندیها، اختیارات و تکالیف ارشاد و صمت است.
-
یادداشت میهمان؛
هزینههای تولید در قیمتگذاری محصولات چاپی
باید برای اخذ جواز چاپخانه و صدور پروانه کسب، قانونی تعیین شود که مدیران به انظمام پُر کردن موارد لازم از سوی اتحادیهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک دوره آموزشی برای برآورد قیمت تمام شده کالا شرکت کنند.