حبيبالله عظيمي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، با تاكيد بر سيستم سنتي نشر و توزيع كتاب در كشور، گفت: كشورهاي غربي داراي نظام بازاريابي و معرفي كتاب در مكانهاي مختلفاند و اين شيوه نيز در ترويج فرهنگ و كتابخواني بسيار موثر واقع شده است.
وي در ادامه يادآور شد: مولفان براي توليد و ناشران با هدف ترويج علم در جامعه، نقش موثري در اقتصاد نشر ايفا ميكنند و متاسفانه اين حوزه شاهد كمكاريهاي بسياري از سوي مولفان و ناشران است.
عظيمي با اشاره به نهادينه نشدن فرهنگ كتابخواني در ايران گفت: اين فرهنگ بايد از دوران كودكي در افراد دروني شود، به اين صورت كه بچهها با ورود به مهد كودك و تورق كتاب با اين منابع اطلاعاتي مانوس شده و والدين نيز در مسير ترغيب به مطالعه غيردرسي بچهها كوشا باشند. متاسفانه سيستم آموزشي مدارس به جز كتاب درسي، سير مطالعاتي ديگري را دنبال نميكند.
وي با تاكيد بر اهميت وجود معلمان پرورشي در مدارس گفت: معلمان پرورشي با هدف ترويج مطالعه غيردرسي و فعاليتهاي خارج از برنامه در مدارس حضور دارند كه متاسفانه در اين سالها نقش كمرنگي در سيستم آموزشي مدارس ايفا كردند.
معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در ادامه افزود: فرهنگ تحقيق و پژوهش در دانشگاهها كمرنگ شده و نظام نمرهگيري و كار پاياننامهاي ضعيف جايگزين مطالعه و پژوهش شده است.
وي راهاندازي شبكه خاص كتابخانهاي در صدا و سيما را در ترغيب فرهنگ مطالعه غيردرسي موثر دانست و گفت: صدا و سيما از جمله سازمانهايي است كه با عموم مردم سر و كار داشته و نقش موثري در كتابخوان كردن جامعه دارد. با طراحي شبكه كتابخانهاي ميتوان كتابهاي ارزشمند و با اهميت را معرفي و ميزگردهاي نقد و بررسي كتاب برگزار كرد.
رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه 29 تير در ديدار با جمعي از مسوولان كتابخانههاي بزرگ و عمومي با اشاره به سابقه کهن و تاریخی ملت مسلمان ایران در تولید کتاب و کتابخوانی، شرایط کنونی تولید و شمارگان کتاب و آمارهای مطالعه کتاب را در کشور راضی کننده ندانستند.
چهارشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۰
نظر شما