عزيزالله محمدي شيركلايي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) اظهار كرد: تمامی مردم دنیا در ابتدای خلقت يك گروه و دارای عقاید یکسانی بودند اما به مرور زمان به دليل اختلاف فکر و عقيده به دستههاي مختلف تقسيم شدند. به همين خاطر، قدمت و سابقه اديان را ميتوان به قدمت انسان دانست، زیرا خداوند در راستای فراهم کردن وسیلهای برای سعادت بشر، دین را برای انسان فرستاد.
محمدی شيركلايي افزود: انسان دارای دو بعد مادی و معنوی است و کمال و سعادت اين موجود با عظمت در همراهی دين و دانش و تمسك به آنها شكل ميگيرد و انسان تنها با توجه و تمركز بر اين دو موضوع ميتواند به سعادت برسد.
وی ادامه داد: دين و دانش ميتوانند پاسخگوي مسایل فردي و اجتماعي و همچنین نیازهای دنيوي و اخروي فرد باشند و به همین دلیل است که حتی انسانهای اوليه هم به شیوه خود، به وجود خداوند معتقد بودند و به عنوان مثال، نيروهاي ماورايي را پرستش ميكردند.
نويسنده كتاب «اديان و كيشهاي باستاني ايرانزمين از باستان تا اسلام» با اشاره به آگاهیهای کم عموم مردم درباره دین بیان کرد: معمولا افراد اطلاعات زيادي درباره اديان گوناگون ندارند و پاسخ دادن به همه اقشار جامعه (و نه فقط قشر دانشگاهی) درباره دینها و اصول و فروع آنها، امري ضروری است، زيرا باعث شناساندن اديان كاذب به مردم میشود.
محمدی شيركلايي درباره مباحث مختلف مطرح شده در کتاب «ادیان و کیشهای باستانی ایرانزمین از باستان تا کنون» اظهار کرد: تعريف دين در لغت و اصطلاح و ضرورت دين برای انسانها در این کتاب بررسی و بیان شدهاند. همچنین نحوه مهاجرت آریاييها به این سرزمین و ادیانی که در ایران وجود داشتند، از جمله دين سومر، آشور و دین بابل در اين کتاب شرح داده شدهاند و اين اثر بیان میکند که سرانجام ایرانیها كه از ناعدالتيهاي حكومت ساساني به ستوه آمده بودند، صلاح و عافيت را در پذیرش دين اسلام يافتند.
مدرس دانشگاه پيام نور نياز جامعه به شناخت دين را از ضرورتهای نگارش این کتاب بیان کرد و افزود: دین از ضروریترین نیازهای بشر است و امروزه با توجه به سمپاشيهاي ضدديني گسترده در دنیا، نیاز به نگارش و پژوهش در این عرصه بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
محمدی شیرکلایی ادامه داد: درباره ادیان پیش از اسلام در کتابها کمتر صحبت شده است اما این کتاب با بیانی موجز، تصوير جامع و كاملي از تاریخ دین در ایران را به زبانی فصيح بیان ميكند.
وي يكي از ويژگيهاي كتاب «اديان و كيشهاي باستاني ايرانزمين از باستان تا اسلام» را استفاده از منابع معتبر و قابل استناد محققان دانست و گفت: «تاريخ جامع اديان»، «تاريخ و مذاهب جهان»، «خلاصهالاديان» و «تاريخ تمدن» برخی از مهمترین منابع استفاده شده در نگارش این کتاب محسوب ميشوند.
این پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه در حال نگارش کتاب جديدي با عنوان «انديشه پرستش در انسان آغازين» است، افزود: انسان از همان زمانی كه پا به عرصه وجود ميگذارد، به دنبال پرستش است و با ذهن ابتدايي خود، معبود را جستوجو میکند كه این جستوجو در عالیترین راه، به اسلام میرسد و رسالت پیامبر اسلام(ص) و ائمه(ع) رساندن انسانها به سرمنزل مقصود است.
جمعه ۱۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۰
نظر شما