آیتالله مؤیدی قمی در سال 1320 هجری شمسی در شهر مقدس قم در میان یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. وی بعد از یادگیری فنون ادب و علوم قرآنی در مدرسه ابتدایی شایگان قم (1367 ه-ق) مشغول خواندن دروس کلاسیک شد و دیپلم را بهطور متفرقه خواند.
حضرت(ره) بعد از سپری کردن دروس سطح نزد استادان معظم، توفیق یافت دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرات آیات عظام، آیتالله حائری یزدی، فرزند مرحوم مؤسس حوزه علمیه قم، آیتالله میلانی، آیتالله العظمی گلپایگانی، رهبر کبیر انقلاب امام خميني (ره) فرا بگیرد. آیتالله مؤیدی قمی، قبل از نهضت در امتحانات خارج فقه (سطح 4)- قبل از ارتحال آیت الله العظمی بروجردی- شرکت کرد و دارای اجازه نقل احادیث و روایات و اجتهاد از بعضی از مراجع معظم تقلید شد.
وی همچون بیان شیوای خود در امر تدریس و تبلیغ به امر پژوهش نیز روی آورد، تحقیقات و تطبیقات گستردهای بین مجلدات کتاب بحارالانوار قدیم با بحارالانوار جدید داشته که در طی بیش از چهار سال تطبیقات را انجام داد. عضویت در جامعه روحانیت مبارز تهران در سالهای 1358،1357 و نیز عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از سال 1362 تاکنون از دیگر مسئولیتهای آیتالله مؤیدی قمی است.
حضرت آیتالله مؤیدی قمی(ره) در ابتدا به تدریس مقدمات پرداخت و کتب سیوطی، مغنی، حاشیه ملاعبدالله (منطق، باب حادی عشر) و ادبیات را به مدت 7 سال تدریس کرد. بعد از آن به تدریس سطوح پرداخته، ایشان کتاب لمعه را به مدت 20 سال در مدرسه فیضیه تدریس کرد و علاوه بر آن کتب معالم و قوانین، رسائل و مکاسب و کفایه را در مدرسه مرحوم حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی بهطور 5 دوره کامل به پایان رساند. همچنین حضرت(ره) کفایةالاصول را در مدت سه سال در حوزه علمیه زاهدان تدریس کرد و سپس به مدت 10 سال در حوزه علمیه قم مشغول تدریس این کتاب گرانبها شدند.
بیان روان و شیوای استاد در سنگر تدریس انگیزهای شد تا گروهی از شاگردان حضرت(ره) و فضلای گرامی از ایشان تقاضای تدریس خارج فقه و اصول کردند. حضرت استاد(ره) درس خارج اصول خویش را در مدرسه آیتالله العظمی گلپایگانی شروع کرده و همچنین از سال 1376 تاکنون نیز در مدرسه مبارکه فیضیه به تدریس خارج فقه مشغول بودند و کتابهای صلاة جمعه، صلاة استیجاری، صلاة جماعت، صلاة مسافر، صلاة آیات، کتاب صوم (طریق ثبوت هلال) صوم قضاء و صوم کفارات و همچنین کتاب اعتکاف و خمس را تدریس میکردند. استاد پس از تدریس موضوعی قرآن به تدریس تفسیر ترتیبی روی آورده و از سال 1379 مشغول تدریس و تألیف تفسیر قرآن کریم بودند.
به دلیل نقش مهم کتاب شریف نهجالبلاغه، در ارائه معارف اسلامی و الهی، آیتالله مویدی قمی سالیان متمادی به تدریس این کتاب شریف پرداخت. در میان مباحث مطرحشده در نهجالبلاغه، نامه امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیهالسلام به مالک اشتر در مباحث اجتماعی-سیاسی اهمیت ویژهای داشته است. این نامه که بهواقع منشور حکومتداری و آیین حکمرانی است، نامه 53 نهجالبلاغه است، امروز در سیاستورزی، درخور تأمل و ژرفکاوی است. به دلیل اهمیت نامه مزبور در حوزه سیاست، اندیشمندان و دانشمندان اسلامی، آیتالله مویدی قمی طی جلسههای متعدد، به شرح و بسط آن پرداخته که حاصل مباحث این جلسهها، کتاب منشور حکومت اسلامی از دیدگاه امام علی (ع) است که پس از پیادهسازی فایلهای صوتی آن، با ویرایش و تغییرات و اضافات، بهصورت کتاب حاضر، ارائه شده است.
مباحث این کتاب، در 18 فصل (پایبندی زمامدار به فرایض و سنتها، مهرورزی با مردم، اخلاق رهبری، طبقات مختلف مردم، کاتبان و طبقه فرودستان، فرماندهان و سربازان، چگونگی رفتار با قوای نظامی، قضات، کارگزاران، مالیات، انتخاب معاونان، رسیدگی به تجارت و تاجران، فرودستان، ارتباط مستقیم با مردم، اخلاق کریمانه، ریاضت نفس با حقگرایی، شرایط پیمان بستن با دشمن و چند هشدار تنظیم شده است. مؤلف کتابش را با مقدمهای درباره شرححال مالک اشتر و جایگاه وی در نزد امام علی (ع) آغاز کرده است.
استفنائات
تفسیر قرآن / فارسی
تفسیر موضوعی اسماء الحسنی، صفات ثبوتیه و سلبیه، عدل الهی، شبهات و جوابهای آن / فارسی
تفسیر سوره کهف / سوره کهف / داستان اصحاب کهف / فارسی
تفسیر سوره دهر
تفسیر سوره بروج
تفسیر سوره ضحی
تفسیر سوره انشراح
تقسیر سوره صف
تفسیر سوره جمعه
تفسیر سوره مرسلات
تفسیر سوره غاشیه
تفسیر سوره فجر
تفسیر سوره بلد
تفسیر سوره حدید
تفسیر سوره الحاقه، النازعات، والعادیات، القارعه، تکاثر، والعصر
تفسیر موضوعی قرآن (توحید) از آیات شریفه قرآن: الف: برهان فطرت، ب: برهان نظم، ج: برهان وجوب و امکان، د: برهان حرکت، ه: برهان فقر و غنی، و: برهان تمانع، ز: برهان فرجه، ح: برهان صدیقین، برهان علیت، ی: برهان صرف الوجود، ص: برهان علمی
سرگذشت بعضی از زنان نامبرده در قرآن
قرآن و عترت
راههای توسعه تفسیر قرآن در حوزههای علمیه
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عروج شهادتگونه عالم ربانی، مفسر بزرگ قرآن کریم، مربی اخلاق حضرت آیت الله العظمی مویدی قمی(ره)، در لباس احرام به محضر حضرت بقیه الله الاعظم (ارواحناله الفدا)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، حوزههای علمیه و همه ارادتمندان و مقلدان ایشان تسلیت میگوید.
نظر شما