در نشست کتابخوان اختصاصی نخبگان بسیجی مطرح شد؛
روایتگری و تاریخ شفاهی ابزار موثری برای گفتوگو با نسل جدید است
نشست کتابخوان اختصاصی نخبگان بسیجی به همت اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم و با حضور جمعی از نویسندگان و هنرمندان بسیجی این استان در سالن جلسات کتابخانه مرکزی برگزار شد.
مهدی توکلیان در این نشست به اهمیت روایتگری و تاریخ شفاهی اشاره کرد و گفت: روایتگری و تاریخ شفاهی، ابزارهایی هستند که به کمک آنها میتوان با نسل جدید گفتمان کرد و شکاف نسلی را کاهش داد و این نکتهای است که مقام معظم رهبری در دیدار با برگزارکنندگان کنگره 6090 شهید استان به آن اشاره داشتند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم افزود: حضور نویسندگان جوان و بسیجی در این جمع که در حوزه روایتگری دفاع مقدس فعالیت میکنند، اتفاق مثبتی است که ما بیش از پیش به آن نیاز داریم.
وی تاکید کرد: تجربه کتاب «تنها گریه کن» نشان داد که یک نویسنده کمتر شناخته شده میتواند اثری ماندگار خلق کند.
در ادامه مسئول امور انجمنهای بسیج هنرمندان استان قم گفت: بسیج هنرمندان در سالهای اخیر به واسطه فعالیتهای انجام شده در انجمن ادبیات داستانی، گامهای موثری همچون آموزش نویسندگان، تولید کتاب صوتی و محصولات تصویری با موضوع معرفی کتاب برداشته است و امیدواریم این نشست شروعی برای ادامه این فعالیتها باشد.
طالبنیا اضافه کرد: هنر تا زمانی که به تولید یک اثر نرسد، موثر نخواهد بود. در حوزه کتاب و کتابخوانی نیاز به استفاده از هنر برای تولید آثار موثر مثل روایتگری و تاریخ شفاهی داریم. در حال حاضر بسیاری از مدافعان حرم، خاطرات ثبت نشده و نابی دارند که نیازمند همت نویسندگان و هنرمندان برای تبدیل آن به کتاب است.
معصومه دستجانی فراهانی نویسنده حاضر در این نشست، گفت: از سال 1380، تاریخ شفاهی و فعالیت در حوزه دفاع مقدس را شروع کردم و اولین کتابم با عنوان «مسافر رودخانه نقرهای: زندگینامهی داستانی عبدالکریم (سانتیاگو) پاژ» به تازگی منتشر شده است. این کتاب روایت زندگی رهبر شیعیان آرژانتین است که در جوانی با اسلام آشنا میشود و پس از سفر به ایران مسلمان شده و به ترویج دین اسلام در کشور آرژانتین میپردازد.
در بخش دیگری از این برنامه فاطمه بهبهانی، نویسنده کتاب «نشانی گنج» ضمن معرفی این کتاب گفت: این کتاب ویژه نوجوانان است و به ماجرای بمباران خیابان آذرشهر قم و شهادت خانواده قربانیان در این بمباران میپردازد.
در بخش پایانی، فرشته چترعنبری، مسئول انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان استان قم و نویسنده کتاب «هفتصد کیلومتر اسارت»، ضمن معرفی این کتاب، گفت: کتاب «هفصد کیلومتر اسارت»، سی و هشتمین کتاب منتشر شدهام است که به زندگی نامه شهید طیبه واعظی دهنوی از شهدای انقلاب اسلامی میپردازد و براساس روایتها، مصاحبه با اعضای خانواده ایشان و مدارک و اسناد موجود در بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان قم نوشته شده است.
نظر شما