به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، نشر مکتبخانه، کتاب «بررسی عفت قلم در تاریخ بیهقی»، تالیف سهیلا نجفی را چاپ و منتشر کرد.
عفت قلم به معنی توجه به اصول حرفهای نویسندگی، پرداختن به واقعیتهای موجود و پرهیز از دروغ و بزرگنمایی است. عفت قلم، ناشی از عفت و پاکدامنی اهل قلم است و نویسنده، با پرهیزکاری و صداقت میتواند تراوشهای قلمی همراه با صفت زیبای عفاف همراه کند.
در بررسی تاریخ بیهقی یک بخش مهم جلب نظر میکند و آن در عین زیبایی شناسی بلاغی؛ غلبه و ترجیح معنی بر لفظ است. خواجه ابوالفضل بیهقی نویسنده چیرهدستی است و از ویژگیهای برجسته کتابش (تاریخ بیهقی)، استفاده از واژهها و ترکیبهای زیبا، زبان عاطفی، اهمیت یافتن چگونگی بیان مطلب نسبت به محتوا، توصیف احوال اشخاص و شخصیتها و مکانها به گونهای دقیق و تصویرپردازیهای بدیع و بهرهگیری از جاذبهها و عناصر داستانی است.
ویژگی اصلی بیهقی در این کتاب، عفت بیان و قلم است که موجب شده این اثر در جایگاه آثار ارزشمند و فاخر ادبی در نثر فارسی به شمار آید، میتوان گفت که نثر ابوالفضل بیهقی با ملاحت ادبی قوام یافته است.
کتاب «بررسی عفت قلم در تاریخ بیهقی» دارای پیشگفتار و چهار فصل و نتیجه گیری و فهرست منابع است.
به گزارش ایبنا؛ نشر مکتبخانه کتاب «بررسی عفت قلم در تاریخ بیهقی»، تالیف سهیلا نجفی را در ۸۴ صفحه با ویرایش نسیم میرزایی، صفحهآرایی وحیده میرزایی و با طرح جلدی از نسرین میرزایی، در تیراژ ۵۰۰ جلد به قیمت ۱۷۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ منتشر کرده است.
نظر شما