پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
کتاب «ایستاده در قفس» در خرم‌آباد رونمایی شد

لرستان - همزمان با برگزاری ویژه‌برنامه نخستین اجلاسیه شهدای غریب در اسارت استان لرستان با عنوان «محفل نیک‌نامان» کتاب «ایستاده در قفس» نوشته فرحزاد جهانگیری رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرم‌آباد به منظور گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر غریب لرستان، محفل یادبود و خاطره‌گویی شهدای غریب استان روز پنج‌شنبه در تالار ماه حوزه هنری برگزار شد.

در این برنامه که با حضور جمعی از رزمندگان و ایثارگران و آزادگان سرافراز دوران دفاع مقدس و عموم مردم برگزار شد از کتاب «ایستاده در قفس» از خاطرات رزمنده و آزاده لرستانی «حمید حسنوند» به نویسندگی فرحزاد جهانگیری رونمایی شد.

این کتاب با شمارگان ۵۰۰ نسخه از سوی انتشارات هاویر خرم‌‎آباد در ۳۰۰ صفحه با حمایت حوزه هنری لرستان به عنوان کمیته تدوین، تألیف و نشر کنگره ملی شش هزار و ۵۵۵ شهید لرستان به چاپ رسیده که در قالب شش فراز زندگی و خاطرات این رزمنده و آزاده لرستانی که ۹۸ ماه در اسارت رژیم بعث عراق به سر برده، معرفی شده است.

فراز اول کتاب به دوران تولد، کودکی و مهاجرت وی از روستای محل تولد به شهر خرم‎‌آباد اختصاص دارد، نویسنده در فراز دوم به آغاز مبارزات انقلابی، فرار شاه و ورود امام خمینی (ره) به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته و در فراز سوم به مبارزه با اقدامات منافقین و آغاز جنگ تحمیلی اشاره کرده است.

جهانگیری در فراز چهارم این کتاب از نحوه اعزام رزمنده و آزاده لرستانی «حمید حسنوند»، آغاز عملیات رمضان و نحوه اسارت وی سخن به میان آورده و در فراز پنجم نیز به مباحثی از جمله ورود حمید حسنوند به اردوگاه موصل، آغاز محرم سال ۶۱ و درگیری هشتم آذر با عراقی‌ها و ورود صلیب سرخ به اردوگاه موصل پرداخته است.

نویسنده کتاب «ایستاده در قفس» در ادامه فراز پنجم به خاطراتی از اسیر لرستانی حمید حسنوند از جمله رفتن به اردوگاه رومادیه، بازگشت به اردوگاه موصل، حضور حاج آقا ابوترابی در اردوگاه موصل، ورود غریبه‌ای آشنا در اردوگاه موصل، آغاز سال ۶۴ و رفتن سید از اردوگاه، آغاز سال ۶۵ و رفتن حاج آقا ابوترابی از اردوگاه، نحوه آموزش در اسارت، ورزش در اسارت، حضور منافقین در اردوگاه، پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و اعلام آتش‌‎بس، سفر به کربلا، ارتحال امام خمینی (ره)، اعلام خبر آزادی اسرا پرداخته است.

همچنین در فراز ششم این کتاب به خاطرات آزاده لرستانی حمید حسنوند شامل بازگشت به خرم‌‎آباد بعد از هشت سال اسارت و شروع زندگی بعد از اسارت اشاره شده و در پایان کتاب نیز مدارک و تصاویری از این آزاده لرستانی نمایش داده شده است.
در این محفل آزادگان سرافراز نادر قربانی، محمدحسین بیرانوند، حسین طولابی و مسعود نیکفر به روایتگری پرداختند و پخش کلیپ، اجرای سرود از جمله دیگر بخش‌های این برنامه بود.

به گزارش ایبنا، محفل «کوی نیک‌نامان» با مشارکت حوزه هنری انقلاب اسلامی لرستان و بنیاد شهید وامور ایثارگران و جانبازان استان برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها