غلامرضا شجاع در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به دیدار جمعی از فعالان حوزه چاپ و نشر با عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: این دیدار با حضور رئیس و نائبرئیس شرکت تعاونی لیتوگرافان تهران، شرکت تعاونی چاپخانهداران تهران، شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران (دوشنبه هفتم آبانماه) در دفتر شرکت تعاونی لیتوگرافان تهران برگزار شد.
وی با اشاره به خواستهها و مطالباتی که در این نشست ازسوی حاضران مطرح شد، توضیح داد: در این دیدار درخواست اختصاص یک بسته حمایتی ارزی برای واردات کالاهای استراتژیک مثل کاغذ چاپ و تحریر و زینک از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد.
شجاع درباره موضوع دیگری که در این نشست عنوان شد، افزود: درخواست دیگر این بود که از تولید داخلی کاغذ حمایت شود، زیرا طی سه سال گذشته اهتمام خوبی در این بخش وجود داشت بهطوری که تولید کاغذ از ۵هزار تن به ۳۵ هزار تن رسید و بخشی از کتابهای درسی با کاغذ ایرانی چاپ شد.
وی با بیان اینکه نیمنگاهی به تولید داخلی در حوزههای مختلف یک ضرورت است، گفت: نکته دیگر این بود که اغلب اعضا برای واردات ماشینهای چاپ، مشکل دارند و وزارت صمت همکاری نمیکند و دستگاههای زیادی در گمرک باقی مانده است، درخواست کردیم که اختیارات به وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی برگردد.
شجاع با اشاره به دیگر مبحث مطروح شده در این حوزه، ادامه داد: باتوجه به اینکه ۹۵ درصد واحدهای چاپی، واحدهای کوچک و متوسط هستند تمایل دارند که متولی آنها وزارت فرهنگ باشد، در این نشست به این مسئله اشاره کردیم که نباید برای انتقال چاپ به وزارت صمت عجله کرد.
وی ادامه داد: نکته دیگر طرح شده در این جلسه، ابقای مدیرکل دفتر چاپ و نشر بود، باتوجه به سابقه حضور مدیرکل کنونی دفتر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کردیم که ایشان فعلاً به کار خود ادامه دهد.
شجاع با بیان اینکه درخواست کردیم در کارگروه کاغذ از همه تشکلهای صنفی بهویژه تعاونیها، نمایندگانی حضور داشته باشند، گفت: این عضویت موجب سهولت کارها میشود؛ زیرا اگر قرار است کاغذی وارد شود، تعاونیهای کنونی کارت بازرگانی معتبر دارند، در چارچوب قانون کار میکنند و به دنبال سود زیاد نیستند؛ ازسوی دیگر توزیع کالاها میتواند با نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شود.
نظر شما