سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - حجتالاسلام عباس فضلی، نویسنده و پژوهشگر: در هفته کتاب و کتابخوانی، آمارها و آرمانها تجلی مییابند؛ اما بهتر آن است که با واقعیت تلخ امروز روبهرو شویم و امر کتاب خواندن را جدی بگیریم. از این رو نمیتوان به آمارها دلخوش بود و توان و توشهها را مکفی دانست. باید در تحقق آرمانها کوشید و با دغدغههای جدیدی، مطالعه کرد.
فرق نمیکند دبیر و استاد علوم انسانی باشی یا علوم تجربی؛ مهم این است که انسان بودنت را دریابی و از آنچه هستی یک قدم به جلو برداری و دانشآموزان و دانشجویانت را به بهتر فهمیدن و ذهنی سوال آلود داشتن، تشویق کنی. با اندک حسی برای مطالعه میتوان دریافت که در هر موضوعی کتب و مقالات بیشماری در سطح جهان چاپ و منتشر میشود که ما فرصت خواندن یک میلیاردهم آن را هم نداریم. اکتفا کردن به آموختهها و مغرور شدن به داشتهها، چیزی جز ماندن و تبدیل به مرداب شدن را به دنبال ندارد.
با خواندن است که زندگی چهره دیگر خود را نمایان میسازد. افرادی که فرصت خواندن و آموختن نداشته و به تقلید از دیگران در گفتار و رفتار بسنده میکنند؛ تجربههای زیستهشان بسیار اندک است و ذهنشان افق گشایی تازهای را تجربه نمی کند.
خواندن یک سفر است، سفر از خود به سوی جهان بیکران. آدمی با خواندن به دنیای دیگری گام مینهد تا سیر و سفر دیگری را آغاز کند. سفر ذهنی از سفر زمینی به مراتب پررنگتر و قویتر است. اندیشمندان جهان خود جهانی هستند بنشسته در گوشهای. گویند کانت از شهر خود خارج نشد ولی عصر روشنگری مدیون اندیشههای اوست. پس بیایید لحظهای به خود آییم و با کتاب این یار مهربان انس بگیریم و برای بهتر زیستن و درک جهانی بهتر به مطالعه بپردازیم.
نظر شما