به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، طبق آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در آبانماه سال ۱۴۰۳ حدود ۸ هزار و ۹۱۲ عنوان کتاب منتشر شده است، این عدد در آبانماه سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ هزار و ۱۲۵ عنوان بود که نشاندهنده کاهش ۱۲ درصدی عناوین است، در این میان حوزه کودک و نوجوان در همه حوزهها شامل عناوین و آثار تالیفی از سایر حوزهها پیشتر است.
نگاهی به آمار و ارقام صنعت نشر کشور در آبانماه نشان میدهد که بیشترین فراوانی انتشار کتاب به ترتیب در اختیار سه حوزه کودک و نوجوان با ۲ هزار و یک عنوان، ادبیات با هزار و ۳۹۹ عنوان و علوم اجتماعی با هزار و ۸۱ عنوان است، در این میان کمترین فراوانی انتشار کتاب به حوزه کلیات با ۹۴ عنوان اختصاص دارد.
از میان ۸هزار و ۹۱۲ عنوان کتاب منتشر شده، ۵ هزار و ۷۸۶ عنوان چاپ نخست و ۳ هزار و ۷۳۱ عنوان تجدید چاپ است، بخش عمده کتاب چاپ اولی در اختیار حوزههای علوم اجتماعی با ۸۹۱ عنوان، ادبیات با ۸۷۹ عنوان و علوم عملی با ۸۰۴ عنوان است.
براساس این گزارش، بیشترین کتاب تجدید چاپی به حوزه کودک و نوجوان با هزار و ۲۹۳ عنوان اختصاص دارد، بسیاری از کارشناسان صنعت نشر بر این باورند که هزینههای فنی تولید کتاب کودک و نوجوان طی یکیدو سال اخیر در بخش مواد اولیه و هزینههای چاپی افزایش داشته است و به همین دلیل ناشران ترجیح میدهند به سراغ چاپ چندم کتابهای خود بروند؛ همچنین پس از حوزه کودک و نوجوان، بیشترین تجدید چاپی در حوزه کمکدرسیها با ۷۵۳ عنوان و ادبیات با ۵۲۰ عنوان است.
از بین کتابهای منتشر شده ۶ هزار و ۴۳۰ عنوان کتاب تالیفی و ۲ هزار و ۴۸۲ عنوان کتاب ترجمه شده هستند که در میان آنها باز هم در حوزه کودک و نوجوان هزار و ۱۱۴ عنوان از کتابها تالیفی و ۸۶۰ عنوان ترجمه شده، پس از آن بیشترین آثار تالیفی در حوزه کمکدرسی با هزار و ۳۶ عنوان وادبیات با ۹۵۸ عنوان است.
طبق آمار و ارقام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، سهم استان تهران از کتابهای آبانماه حدود ۵ هزار و ۷۸۶ عنوان و سهم سایر استانها ۳ هزار و ۱۲۶ عنوان بوده، همچنین بیشترین موضوع کتابی که در تهران منتشر شده است در حوزه کودک و نوجوان با هزار و ۴۳۰ عنوان بوده است.
در این میان شمارگان کل کتابها حدود ۸میلیون و ۵۳۶ هزار و ۵۷۱ نسخه بوده و میانگین شمارگان نیز به ۹۵۷ نسخه رسیده است.
نظر شما