به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «خاکستر گنجشکها»، در رتبه دوم داستان کوتاه در دومین دوره جایزه جهانی ادبیات فلسطین قرار گرفت. این اثر، روایتگر فاجعهای انسانی از دل غزه است؛ جایی که بمبارانها و شهادت کودکان، در قالب ۴۴ نامه به تصویر کشیده شدهاند.
حامد عسکری با نثری شاعرانه و دردآلود، از پروازهای ناتمام و خاکستری که بر دلهای سوخته به جا مانده است، مینویسد. این کتاب فریادی است علیه ظلمی آشکار که همزمان با بیان رنج، شعلهای از مقاومت و اعتراض را روشن میکند.
«خاکستر گنجشکها» در کنار سایر آثار نامزد این دوره، نمایندهای از صدای مظلومیت و ایستادگی مردم فلسطین در عرصه جهانی است. این اثر که به تازگی به زبان عربی نیز ترجمه شد و با نام «رمادی العصافیر» در نمایشگاه کتاب بغداد حضور پیدا کرد و توانست نظر مخاطبین عرب زبان را نیز به خود جلب کند.
«کتاب خاکستر گنجشکها» در دی ماه سال ۱۴۰۲ به چاپ رسید و در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ چاپ دوم آن به بازار نشر عرضه شد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
ترکش دو ساق نحیف پیر زن را برده بود. خونِ گروه خونیاش پیدا نمیشد. سردش شده بود. رویش پتو انداخته بودند و هنوز میلرزید. دهانش پر از خاک بود و تکههای سنگ و آجر، دو دندانش را شکسته بود و خون از لبهایش جاری بود. کلمهها رمق نداشتند از لبهای قیطانیاش بیرون بیایند. با اشارهی پلکهایش، نوهاش بالای سرش حاضر شد. همهی رمقش را در دست راستش جمع کرد، دو بالِ روسریِ گلگلی از خونش را کنار زد و به گردنبندش اشاره کرد.
سلما قصهی گردنبند را میدانست. دست انداخت و آن را کشید و بند چرمیاش پاره شد. دوباره گرهش زد و به گردن خودش انداخت. یک کلید کهنه بود و یک پلاک فلزی زنگ زده. روی پلاک نوشته شده بود (شیخ جراح. کوچهی عاصم.پلاک ۷.)
ننهزبیده قصهی کلید را گفته بود و نشانیاش را به او سپرده بود که کلید گم نشود.گفته بود ما به خانهمان برمیگردیم و قشنگ نیست آدم کلید خانهاش را گم کند.
نظر شما