پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲
فرهنگ و هنر؛ زیرساخت توسعه پایدار جوامع/ فاصله بین‌ نسل‌ها ناشی از فاصله فرهنگی است

همدان- استاندار همدان گفت: فرهنگ و هنر به عنوان زیرساخت توسعه پایدار هر جامعه‌ای است و ابزار هنر می‌تواند امید و اعتماد را در جامعه تقویت کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، شامگاه چهارشنبه حمید ملانوری‌شمسی در جمع بیش از ۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ و هنر استان همدان اظهار کرد: هنر، معنویت و زیبایی را به جان انسان‌ها هدیه می‌دهد.

وی با بیان اینکه فرهنگ و هنر با جان، روح و روان انسان‌ها و زندگی جامعه بشری ارتباط مستقیم دارد گفت: هنر می‌تواند ابهامات و سوالات جامعه را روشن و به آن‌ها پاسخ دهد.

استاندار همدان بیان کرد: فرهنگ، رفتار عمومی، باورها و سنت‌های جامعه را شکل می‌دهد و هنرمندان می‌توانند فاصله‌های اجتماعی را با ابزار هنر کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه ذات خداوند بر شادی، زیبایی و لذت انسان‌ها استوار است تصریح کرد: جامعه شاد نیازمند جامعه هنری و فرهنگی شاد و پویاست و هدف از تلاش‌ها و برنامه‌ها، شادابی، نشاط و ارتقای کیفیت زندگی مردم است.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: اقتصاد هنر یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های جامعه هنری است و اقتصاد هنر و رفاه هنرمندان نیازمند برنامه‌ریزی و طرح‌های عملیاتی است.

وی با بیان اینکه توسعه و پیشرفت جوامع بدون ابزار هنر امکان‌پذیر نیست یادآور شد: آثار هنری از جمله صنایع دستی و خوشنویسی پُر از معنا و مفهوم هستند.

ملانوری شمسی با تاکید بر اینکه فاصله بین نسل‌ها، ناشی از اختلاف نیست، بلکه ناشی از فاصله فرهنگی است گفت: هنر می‌تواند در شفاف‌سازی مسائل اجتماعی و فرهنگی مؤثر باشد.

وی ضمن درخواست از دستگاه‌های فرهنگی مبنی بر تقویت اقتصاد و توجه ویژه به هنر عنوان کرد: باید نشست‌های تخصصی فرهنگی و هنری به صورت مستمر برگزار شوند.

استاندار همدان یادآور شد: فرهنگ و هنر به عنوان زیرساخت توسعه پایدار هر جامعه‌ای است و ابزار هنر می‌تواند امید و اعتماد را در جامعه تقویت کند.

وی تاکید کرد: توسعه فرهنگی نیازمند مشارکت همه نهادهای مرتبط است و فضاهای فرهنگی و هنری مانند سالن‌های نمایش باید توسعه یابند.

ملانوری شمسی بیان کرد: حمایت معنوی و مادی از هنرمندان، ضرورتی انکارناپذیر است و پروژه‌های فرهنگی و هنری باید به دست نیروهای بومی اجرا شود.

فرهنگ و هنر؛ زیرساخت توسعه پایدار جوامع/ فاصله بین‌ نسل‌ها ناشی از فاصله فرهنگی است

تقویت و بروزرسانی منایع کتابخانه‌های عمومی چالش جدی است

در این مراسم مسعود طاهری عضد، شاعر و نویسنده به نمایندگی از جامعه کتاب و کتابخوانی نیز گفت: با توجه به اینکه استاندار سال‌ها در حوزه کتابخوانی فعالیت داشته و به این حوزه اشراف دارد، باید گفت اتفاقات خوبی در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری کتابخانه‌ها رقم خورده که بسیار با ارزش است.

این فعال فرهنگی ادامه داد: اخبار افتتاح ۷ پروژه طی این ۹ ماه و کسب رتبه‌های ملی و بین‌المللی توسط کتابداران و کتابخوانان از اتفاقات خوبی است و از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ هزار برنامه فرهنگی در کتابخانه‌های استان انجام شده است.

وی با اشاره به دو عنوان از برنامه‌های فرهنگی در سطح کتابخانه‌ها خاطرنشان کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از این برنامه‌هاست که تاکنون ۲۲ هزار شرکت کننده داشته و هنوز هم مهلت شرکت در جشنواره وجود دارد و این یعنی کمیت و کیفیت در برنامه‌ها وجود دارد.

طاهری عضد بیان کرد: برگزاری دو دوره جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان (دوست من کتاب) از دیگر برنامه‌ها بود که در محفل ادبی وابسته به این اداره‌کل انجام شد و با حمایت استانداری و همت کتابخانه‌ها انجام شد و با حضور هنرمندان برجسته همراه بود و بیش از دو هزار اثر شعر فاخر با موضوع کتاب و کتابخوانی محقق شد.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به ظرفیت گسترده استان همدان در حوزه ادبیات و و نوجوان برای برگزاری دوره سوم ما را مشمول حمایت خود قرار دهید گفت: معتقدم که بی‌تعارف برای رسیدن به چشم‌اندازهای افق ۱۴۰۴ نیازمند کار زیاد و حمایت و عنایت شما هستیم و توجه شما را در طی این مسیر نیازمندیم.

این نویسنده همدانی با تاکید بر اینکه تقویت و به روز کردن منابع کتابخانه‌های عمومی چالش جدی است عنوان کرد: ۱۲۳ باب کتابخانه استان نیازمند بروزرسانی تجهیزات و تازه‌های نشر هستند که امید است با حمایت مدیران ارشد استان به این مهم اختصاص یابد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیت‌های فرهنگی در کتابخانه‌ها، در تامین جوایز و بسته‌های حمایتی برای کودکان و نوجوانان تخصیص اعتبار نداریم.

طاهری عضد با بیان اینکه با توجه به رشد فناوری دیجیتال و هوش مصنوعی پیشنهاد می‌شود کتابخانه‌های عمومی نیز به این موضوع توسعه یابند افزود: کتابخانه‌ها در راستای تکلیف خود با راه‌اندازی محافل ادبی و قرآنی زیرساخت مناسبی برای هم‌افزایی برای نخبگان ایجاد کرده است که ضروری است دبیران محافل ادبی و قرآنی در سطح استانی در انجمن کتابخانه‌ها دعوت مستمر شوند.

وی با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ کتابخانه فقط با دو دستگاه امکان‌پذیر نیست هر چند علمدار این وظیفه خطیر کتابخانه‌ها هستند گفت: کتابخانه الان فقط نگهدارنده کتاب نیست بلکه هم افزایی همه دستگاه‌های فرهنگی با اعمال مساعدت‌های دوسویه لازم است.

فرهنگ و هنر؛ زیرساخت توسعه پایدار جوامع/ فاصله بین‌ نسل‌ها ناشی از فاصله فرهنگی است

بیان توانمندی‌های کشور بدون نام بردن از فرهنگ و هنر ناقص است

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز گفت: در هفته های اخیر در راستای رویکرد استاندار سلسله نشست‌های هم‌اندیشی با نمایندگان اقشار مختلف جامعه داشتیم و نظرات و دیدگاه‌های آنها شنیده شده است‌.

حمزه امرایی بیان کرد: عمدتاً در برنامه‌ها از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور صحبت می‌شود اما به نظرم بیان ظرفیت و توانمندی‌های کشور بدون نام بردن از عرصه فرهنگ و هنر بیان ناقص و ناتوانی است.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های هنری و فرهنگی برخی استعدادهای خدادادی است که در برنامه‌های توسعه محور نیز باید دیده و شنیده شود.

وی تصریح کرد: زبان هنر زبان همدلی، هم زیستی، انسجام و وفاق است و جامعه هنری نقش بی‌بدیلی در تثبیت مبانی و پایه‌های وفاق دارد و ظرفیت‌هایی که در حوزه هنر داریم کمک به تحکیم مبانی انسجام و وفاق خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها