به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، سید مهدی موسوی صمد در مراسم آغاز به کار کمیته «حکنا» گفت: هدف اصلی کمیته روایتنویسی «حکنا»، حمایت از نویسندگان و هنرمندان در عرصه روایتنویسی است.
وی افزود: در این زمینه، به شناسایی و معرفی استعدادهای نوظهور اهتمام خواهیم ورزید و تلاش خواهیم کرد تا با فراهم کردن زمینههای مناسب، رشد و شکوفایی این استعدادها را تسهیل کنیم.
موسوی گفت: این کمیته با توجه به ظرفیتهای فراوان استان، برنامهریزی کرده است تا از نویسندگان و هنرمندان حمایت کرده و بسترهای لازم برای ارتقاء کیفی آثار فرهنگی و هنری استان را فراهم آورد.
وی افزود: کمیته روایتنویسی «حکنا» با همکاری و هماهنگی میان دستگاههای مختلف به دنبال ارتقای سطح فرهنگ عمومی استان از طریق تولید و نشر آثار داستانی، خاطرهنویسی، دلنوشته، تصویرنویسی و سایر قالبهای ادبی و هنری با کیفیت و تاثیرگذار خواهد بود.
مسئول کانون نویسندگان لرستان بیان کرد: این کمیته در نظر دارد با بهرهگیری از توانمندیهای نویسندگان و هنرمندان استان، آثاری تولید کند که نه تنها در سطح استان، بلکه در سطح ملی نیز تأثیرگذار باشد و گامی مؤثر در راستای ارتقای فرهنگ عمومی استان بردارد.
وی تأکید کرد: در این مسیر، آموزش و توانمندسازی نویسندگان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
موسوی گفت: کمیته روایتنویسی «حکنا» قصد دارد با برگزاری دورههای آموزشی، کارگاهها و جشنوارههای مختلف، امکانات لازم برای ارتقاء مهارتهای نویسندگی را فراهم آورد. این اقدامها به تقویت تواناییهای نویسندگان در خلق آثار فاخر و اثرگذار در حوزههای مختلف روایتنویسی و دیگر رشتههای ادبی و هنری خواهد انجامید.
دومین کنگره ملی شهدای لرستان سال ۱۴۰۵ برگزار میشود
مسئول حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه لرستان و مسئول دبیرخانه دائمی کنگره ملی ۶۵۶۳ شهید استان لرستان در این مراسم با اشاره به تعاریف یونسکو از سواد و شاخصهای آن، گفت: یونسکو هر ساله تعریفی جدید از سواد ارائه میدهد که بر اساس تعاریف سال گذشته، یکی از معیارهای آن عضویت در کتابخانه عمومی شهر و تأثیرگذاری فرد در جامعه بود.
فریدون کریمی والا افزود: دومین کنگره ملی شهدای استان لرستان با یادبود ۶۵۶۳ شهید استان، در سال ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد، در این کنگره، با توجه به اهمیت تولیدات در حوزه نشر و تألیف، به آثار فاخر توجه ویژهای خواهیم داشت؛ اما باید تأکید کرد که هر اثری در زمینه دفاع مقدس قابل ستایش است، چرا که تولید هر اثر در این حوزه نشاندهنده احترام به تلاشها و فداکاریهای شهداست.
کریمی والا همچنین به مجموعه «حکنا» اشاره کرد و گفت: مجموعه «حکنا» در مسیر درستی حرکت میکند و در حوزه دفاع مقدس و تألیف، قول میدهیم که آثار این کمیته در کنگره ملی شهدای لرستان مورد توجه قرار گیرد.
لزوم توجه نویسندگان به سوژههای جدید در حوزه دفاع مقدس
وی ادامه داد: نویسندگان باید در مباحث تألیف کتابهای دفاع مقدس سوژههای جدیدی را معرفی کنند و سیره شهدا باید در آثار مورد توجه قرار گیرد. این موضوع در دنیا منحصر به فرد است و باید با تدابیر دقیق و رعایت زمان، از فرصتها به درستی استفاده کرد.
دبیر دومین کنگره ملی شهدای استان با اشاره به ویژگیهای آثار شاخص، گفت: آثار دفاع مقدس باید معیار اصلی از جمله جنگ، نفرت و عشق را در خود داشته باشند. این سه عنصر در حوزه نویسندگی دفاع مقدس بسیار پررنگ هستند.
وی گفت: سیره و رفتار شهدا میتواند چراغ راه زندگی ما باشد. مسیر، مسیر نور، قرآن و مکتب است و قطعاً کار خوب، ثمرات دنیوی و اخروی خوبی به همراه خواهد داشت. نویسندگان باید با شناخت دقیق سوژهها، حوصله و توکل بر خداوند، آثار خود را خلق کنند.این رویدادها نشاندهنده گامهای مؤثر در جهت تقویت و توسعه فرهنگ و هنر استان لرستان است که امیدواریم به ارتقای سطح آگاهی عمومی و حفظ میراث فرهنگی منطقه کمک کند.
به گزارش ایبنا، در این مراسم نمایندگان دستگاههای فرهنگی و آموزشی استان بر اهمیت این همکاری و همافزایی در راستای توسعه و ترویج آثار فرهنگی تأکید کردند و بر لزوم استفاده از ظرفیتهای موجود برای خلق آثار فاخر و مستند در حوزههای مختلف فرهنگ و هنر تأکید داشتند.
براساس اعلام کانون نویسندگان لرستان «حکنا» برگرفته از نام دستگاههای اجرایی همکار در این برنامه از جمله حوزه هنری، کانون نویسندگان استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، آموزش و پرورش، اداره کل کتابخانههای عمومی استان است و در لغت نیز به معنای «حکایت کردیم» یا «قصه گفتیم» است. این کلمه معمولاً در قالب فعل به کار میرود و به معنای نقل کردن یا تعریف کردن داستان یا واقعهای است.
نظر شما