پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
نقد و بررسی کتاب «سال بلوا» اثر عباس معروفی

خراسان جنوبی-در یک صد و یازدهمین جلسه کانون کتاب خراسان جنوبی که چهارشنبه شب در محل این کانون در بوستان توحید بیرجند برگزار شد و کتاب سال بلوا اثر عباس معروفی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند؛ در این جلسه صفورا محمدی نویسنده و مدرس کارگاه‌های داستان نویسی اظهار داشت: عباس معروفی در رمان سال بلوا داستان زندگی دختری به نام نوش آفرین را روایت می‌کند که در یک شهر کوچک و سنتی ایران، دچار سرنوشتی تراژیک می‌شود.

وی افزود: نوش‌آفرین یا نوشا، دختر مردی پرنفوذ به نام سرهنگ نیلوفری است که به منظور پیشرفت در کار خود، به شهری کوچک به نام سنگسر می رود.

این فعال فرهنگی گفت: داستان این کتاب از زبان نوش‌آفرین نقل می‌شود و زندگی او از کودکی تا سرانجام تلخش بازگو می‌شود. محمدی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های مهم سال بلوا، روایت غیرخطی آن است اظهار کرد: داستان بین زمان‌های مختلف در رفت‌وآمد است و همین امر، خواننده را درگیر می‌کند.

وی عنوان کرد: البته غیرخطی بودن داستان ممکن است در ابتدا فهم آن را برای خوانندگان مبتدی قدری سخت کند.

وی افزود: نوش‌آفرین شخصیتی پیچیده و چندوجهی دارد، او زنی است که بین سنت و مدرنیته گرفتار شده و در جامعه‌ای که به زنان اجازه انتخاب نمی‌دهد، برای آزادی و عشق تلاش می‌کند.

محمدی در ادامه جلسه گفت: معروفی در این رمان به خوبی فضای خفقان‌آور بر جامعه را به تصویر کشیده است.

وی افزود: نثر زیبا، توصیفات قوی و تصویرسازی جذاب از ویژگی های ممتاز این اثر است. وی در پایان گفت معروفی در سال بلوا زنان را در مرکز روایت خود قرار می‌دهد و به دنبال دفاع از زنان رنج دیده و مظلوم در سراسر تاریخ است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین