به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «عملیات نجات مادربزرگ» نوشته شعله جهانگیری، داستان مادربزرگی را روایت میکند که با وجود مهربانی و علاقه فراوان به نوههایش، از سوی فرزندانش به پرورشگاه فرستاده میشود؛ زیرا هیچکدام از آنها حاضر نیستند او را در خانه نگه دارند؛ اما نوهها که رابطه نزدیکی با مادربزرگ دارند و او را دوست دارند، تصمیم میگیرند با کمک دخترعموی مادربزرگ، او را از پرورشگاه فراری دهند. آنها برای اجرای نقشه خود برنامهریزی میکنند و با یک وَن به پرورشگاه میروند.
این کتاب علاوهبر روایت داستانی ماجراجویانه، به موضوعاتی مانند اهمیت رابطه میان نسلها، مسئولیتپذیری فرزندان در قبال والدین سالخورده، تأثیر جدایی نوهها از پدربزرگ و مادربزرگشان و ارزشهایی چون مهربانی با حیوانات، کار گروهی، طبیعتگردی، آموزش مهارتها به دیگران، نداشتن خودخواهی و کینهتوزی میپردازد.
در بخشی از متن این کتاب میخوانیم:
تیک تاک ثانیهشمار ساعت دیواری با دورِ کُند شنیده میشد. درست برعکس قلب من که زیادی تند میزد. تابلوی کوچکی بالای تلویزیون روی دیوار میخ شده بود. خط مادربزرگ را میشناختم. نوشته بود: «زندگی دکمه برگشت ندارد، مهربان باش!»
بیمقدمه با بغض گفتم: «دختر عمو تا حالا شده همهچی آنقدر غیرقابل تحمل بشه که از غصه بترکی و دلتون بخواد فقط داد بزنید؟»
دخترعمو از روی صندلی بلند شد. مثل پاندول ساعتی هفت بار نه، هشت بار بالا پایین اتاق را رفت و آمد. بعد سرجایش نشست. نفس عمیقی کشید و گفت: «آره شده، باید هر طور که شده از اونجا بیاریمش بیرون!»
همه با هم هیجانزده فریاد زدیم: «هورااا…»
مادربزرگ همه را در آغوشش جا داد. انگار او هم خیلی احتیاج داشت نوههایش را بغل کند. دخترعمو در حالی که نم زیر چشمش را با پشت دست پاک میکرد، گفت: «ای بابا، فیلم هندیش نکنین!»
دلم میخواست همان جا بایستم و تا صدساعت مادربزرگ را تماشا کنم. مخصوصاً چشمهای عسلیاش که رنگ آبنبات چوبی شکلاتی بود که من خیلی دوست داشتم.
یکدفعه خانمی قد کوتاه با صورتی پهن و دماغی که شبیه منقار طوطی شده بود، درحالی که میخندید به دخترعمو گفت: «ببخشید عزیزم! ازاین مؤسسه راضی هستین؟ میخوام مادربزرگمو ثبتنام کنم؟»
اطلاعات بیشتر:
انتشارات پینو، کتاب «عملیات نجات مادربزرگ» نوشته شعله جهانگیری را در ۲۲۰ صفحه و بهای ۱۳۸ هزار تومان برای مخاطبان بالای ۹ سال منتشر کرده است. این اثر موفق به دریافت نشان رشد در بخش جوایز ویژه بیستودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد سال ۱۴۰۳ شده و توانسته عنوان برگزیده را برای بخش «دست بوسیدنی» کسب کند.
نظر شما