به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب ۴۰۸ صفحهای نخستینبار در سال ۱۳۶۵ از سوی کانون پرورش فکری برای نوجوانان بالای ۱۵ سال منتشر شد.
درخت تناور شعر پارسی با بیش از هزار سال پیشینه بر دیگر معارف میراث فرهنگ اسلامی ایران سایه افکنده است. هیچ زبانی در دنیا این همه آثار ادبی را در صفحههای کتابها ضبط نکرده است؛ آثاری که امروز نیز کموبیش به همان آسانی قابل درک و خواندن است.
برخی از این شاعران بر فراز قلههای اندیشه و احساس بشری تکیه زدهاند؛ همچون مولوی، حافظ، سعدی و فردوسی و برخی نیز بهدلیل زندگی خاص و فکر بلند خود شایسته ستایشاند، همچون ناصرخسرو و مسعود سعدسلمان.
در انتخاب شعرهای این مجموعه و همچنین نگارش شرح حال مختصر شاعران قرن چهارم تا چهاردهم، مستقیماً به دیوانهای چاپ معتبر این شاعران مراجعه شده است و از رودکی، پدر شعر فارسی تا نیما یوشیج، بنیانگذار شعر نوین فارسی نمونههایی آورده شده است. به دیگر سخن، از دوره انتظام عروضی تا دوره انتظام طبیعی، نمونههایی در این مجموعه قرار گرفته است.
کتاب «هزار سال شعر فارسی» در قطع رقعی با شمارگان دو هزار و ۵۰۰ نسخه منتشر شده است تا شمارگان آن در هشتمین مرحله چاپ به ۷۲ هزار و ۵۰۰ نسخه برسد.
نظر شما