شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
ردپای شکل‌یابی درونمایه‌ داستانی همینگوی در شعر او

مجموعه اشعار ارنست همینگوی در کتابی به نام «آویزان از درخت کریسمس» با ترجمه محمدصادق رئیسی منتشر شد؛ در این شعرها می‌توانیم ردپای شکل‌یابی عناصر سبک‌شناسی و درونمایه‌ای را بیابیم که مشخصه سبکی نثر او هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «آویزان از درخت کریسمس» مجموعه‌شعر ارنست همینگوی در سال ۱۹۶۰، یک سال پیش از مرگش، منتشر شد. این شعرها را هرچند اندک همینگوی در طیِ سالیان متمادی سروده و بعدها به طور کامل و یک‌جا به چاپ رسیده‌اند. البته نخستین‌بار در سال ۱۹۲۳ بود که او ۱۰ شعر خود را به همراه سه داستان در هنگام اقامت در پاریس منتشر کرده بود. این شعرها در خلال دهه نخست دوره زندگی او در مجله لیتل منتشر می‌شدند.

نیکولاس یوست، ویراستار شهیر آمریکایی شعرهای همینگوی را «طعم پرسش برانگیز» در نظر می‌گیرد و سه دوره را در شعرها مورد توجه قرار می‌دهد. نخست اینکه شعر همینگوی بازتاب تأثیر میزان متنابعی از نویسندگانی نظیر رودیارد کیپلینگ، استفن کرین، ازرا پاوند، گرترود اشتاین، تی. اس. الیوت و شرود اندرسن است. دوم اینکه شعر او نشان می‌دهد چگونه خود را به عنوان یک نام مهم در صحنه ادبی پاریس مطرح می‌کند؛ حتی پیش از آنکه هیچ داستانی از او منتشر شود و سوم اینکه استعداد همینگوی به عنوان یک شاعر، بوطیقای نثرش را نسبت به شعر واقعیِ او نشان می‌دهد.

برخی از محققان، نظیر چارلز فنتون و بروس مورتن، به این بحث نزدیک می‌شوند که «شعر همینگوی از نثرش پیشی می‌گیرد.» نیکولاس گروجیانیس در مقدمه‌ای بر مجموعه کامل اشعار همینگوی تاکید می‌کند که همینگوی ۷۳ شعر از ۸۸ شعر خود را تا سال ۱۹۲۹ نوشته است. محققان شاید در بررسی شعر همینگوی آرشیو مهمی از حرکت رو به رشد مؤلف را به عنوان نویسنده صاحب سبک مورد کنکاش قرار داده باشند، در حالیکه برخی از شباهت‌های میان شعر و نثر همینگوی باهم منطبق هستند. در این شعرها می‌توانیم ردپای شکل‌یابی عناصر سبک‌شناسی و درونمایه‌ای را بیابیم که مشخصه سبکی نثر او هستند.

ردپای شکل‌یابی درونمایه‌ داستانی همینگوی در شعر او

زمانه می‌خواست ترانه سردهیم

و زبان‌مان را بریدند

زمانه می‌خواست جاری شویم و

با سندان بر درپوش کوبیدند

زمانه می‌خواست به رقص برخیزیم

و ما را درون تنپوش‌های آهنی فشردند

و در پایان

زمانه به لجن‌زاری درافتاد

که می‌خواست.

نشر پیام امروز، کتاب «آویزان از درخت کریسمس» را با ترجمه محمدصادق رئیسی در ۱۲۰ صفحه و قیمت ۱۴۰ هزار تومان عرضه کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین