شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
ذهنیت شکل‌گرفته و رسوب‌یافته ایرانیان درباره دانشگاه

علیرضا ملائی توانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: کتاب «تاریخ امیدبخش نوع بشر» از روتگر برکمان با ترجمه سهراب خلیلی شورینی یکی از کتاب‌هایی است که در تعطیلات نوروز مطالعه می‌کنم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا علیرضا ملائی توانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مولف کتاب «انقلاب مشروطه» گفت: دو کتاب را در نظر گرفته‌ام که در تعطیلات نوروز این دو را بخوانم، کتاب نخست «تاریخ امیدبخش نوع بشر» از روتگر برکمان و ترجمه سهراب خلیلی شورینی است که انتشارات لوگوس این اثر را منتشر کرده است و کتاب دوم «جامعه‌شناسی جنبش‌های اجتماعی» اثر آلن تورن و ترجمه سلمان صادقی‌زاده و حسن ناصر خاکی که از سوی انتشارات طرح نو منتشر شده است.

وی افزود: به اغلب ایرانیانی که تجربه رفتن به دانشگاه را دارند، کتاب «ایده دانشگاه» اثر کارل یاسپرس را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم. دلیل آن هم این است که این کتاب فهم تازه‌ای از معنای دانشگاه، کارکرد دانشگاه و جایگاه دانشگاه و هدف و رسالت دانشگاه برای دانشگاهیان ارائه می‌کند. این کتاب فوق‌العاده راهگشاست و آن ذهنیت شکل‌گرفته و رسوب‌یافته ما ایرانیان در مورد دانشگاه را به کلی تغییر می‌دهد.

مولف کتاب «انقلاب مشروطه» بیان کرد: این کتاب به ویژه نگاه مسئولان کشور و گردانندگان دانشگاه و تامین‌کنندگان منابع مالی دانشگاه را تغییر می‌دهد. این کتاب به همه ما می‌فهماند که دانشگاه همواره باید وجه حقیقت‌جو، انتقادی، رهایی‌بخش و نقاد خودش را حفظ کند و بتواند حتی در برابر تامین‌کنندگان منابع مالی استقلال عمل داشته باشد و آنها را به نقد بکشد.

تنها در آنجاست که می‌تواند حقیقت را جستجو کند و آن را توضیح بدهد و به طور گسترده از منافع بشر و حقیقت دفاع کند. این کتاب افق تازه‌ای به سوی دانشگاه، دانشگاه واقعی و دانشگاه در مفهوم حقیقی و مدرن ایجاد می‌کند. به نظرم می‌رسد که همه ایرانیان به ویژه کسانی که دانشگاه را تجربه کرده‌اند، حتماً باید این کتاب را بخوانند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین