جعفری آذرمانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره مجموعه شعر جدیدش گفت: چهارمین دفتر شعرم 68 غزل نو را که بیشتر مضامین اجتماعی دارند، شامل میشود. این مجموعه در ادامه مسیری است که همواره در شعرهایم داشتهام و حاصل تجربههای مختلفی در این زمینه است اما شاید بتوان گفت این تجربهها جدیدتر شدهاند.
وی استفاده از نام «غزل نو» را برای سرودههایش تنها وجه تمایزی میداند با غزل کهن و معتقد است این غزلها، عناصر شعری امروز را دارند و توضیح یا ویژگی دیگری برای آنها نمیتواند برشمارد.
این شاعر در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا عنوان این مجموعه و دفترهای پیشین او همگی به نوعی برگرفته از عناصر موسیقی و مرتبط با آن هستند اظهار داشت: از آنجا که در شعر با غزل در ارتباطم و موسیقی عنصر جدانشدنی این قالب شعری است به نوعی همواره دغدغهام در انتخاب عنوان دفترهای شعریام ارتباط آنها با موسیقی بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که در مقایسه با دفترهای پیشین او شعرهای این مجموعه چه ویژگیها و تفاوتهایی دارد توضیح داد: از نظر زبان، ساختار و دایره واژگانی سعی کردهام در این مجموعه تغییراتی ایجاد کنم؛ چراکه تغییر نگاه به شعر و عناصر سازنده آن ضروری است.
جعفریآذرمانی در ادامه تشریح کرد: قرار بود این مجموعه همزمان با مجموعههای «هفت» و «زخمه» منتشر شود که این امر صورت نگرفت. بر همین اساس تغییراتی در آن ایجاد کردم و 68 قطعه شعر از جدیدترین سرودههایم را برای چاپ در این دفتر در نظر گرفتم.
وی که تمامی شعرهایش را براساس تاریخ سرایش آنها منتشر میکند، در توضیح دلیل این انتخاب گفت: هنگامی که شعرهای شاعرانی را که به آثارشان علاقمند هستم، میخوانم، ترجیح میدهم از تاریخ سرایش این شعرها برای اطلاع از سیر تحول شعری آن شاعر آگاه شوم. بر همین اساس تصمیم گرفتم در چاپ مجموعه شعرهای خودم این مسئله را رعایت کنم.
این شاعر در پاسخ به این پرسش که برگزاری جلسات نقد و بررسی برای مجموعه شعرهای پیشین او چه تاثیری بر مجموعه شعر جدیدش داشته است توضیح داد: حضور در جامعه شعری و در میان جمع مخاطبان در انتخاب شعر موثر است. در مجموعه «68 ثانیه به اجرای این اپرا مانده است» هرجا که احساس میکردم شعری تکرار کارهای قبلی است، سرودهای جدید را جایگزین آن میکردم تا مخاطبانم با تمامی تجربههای شعریام آشنا شوند.
وی در پایان یادآور شد: البته معتقدم هر شعری شخصیت خودش را دارد و لزومی ندارد تنها حرکت رو به جلو داشته باشد و تکراری نباشد؛ چراکه هر کتاب حاصل تجربههای جدید یک شاعر است.
مریم جعفری آذرمانی متولد 1356 و دارای مدرك كارشناسی در رشته زبان و ادبیات فرانسه است. مجموعه شعرهای «سمفونی روایت قفلشده»(1385)، «پیانو»(1386)، «زخمه» و «هفت» پیشتر از این شاعر به چاپ رسیده است.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۴
نظر شما