شنبه ۲۷ تیر ۱۳۸۸ - ۱۱:۵۵
رسانه‌هاي نوين، ماندگاري كتاب را ندارند

رييس فرهنگسراي بانو، مطالعه را از شاخصه‌هاي مهم پيشرفت فرهنگي دانست و عنوان كرد: كتاب از عهد باستان تاكنون جايگاه خود را حفظ كرده و رسانه‌هاي نوين با تمام جذابيتي كه دارند، مستند بودن و ماندگاري كتاب را ندارند./

زهرا گلرو مفرد در گفت‌و گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار داشت: جامعه خواه ناخواه بايد به سوي كاربردي كردن رسانه‌هاي نوين حركت كند، اما جايگاه كتاب محفوظ است و هيچ يك از اين رسانه‌ها ماندگاري كتاب را ندارد. همچنين رسانه‌هاي جمعي بر افكار عمومي تاثير گذارند و فضاهاي غير واقعي را به گونه‌اي واقعي جلوه مي‌دهند، اما كتاب، انديشه توليد مي‌كند و بينش انسان را نسبت به مسائل جهان اطرافش گسترش مي‌دهد و گرايش به سوي ژرف انديشي دارد. 

گلرومفرد، از ديوان اشعار شاعران كهن ايران، ياد كرد و افزود: در اين كتاب‌ها حكمت‌ها و ظرايفي به كار رفته كه با هر بار بازخواني جديد، مي‌توانبر اساس آنها مطالبي تازه، توليد كرد. 

وي با اشاره به اين كه مهم‌‌ترين بخش سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و فرهنگسراها، كتابخانه‌ها هستند، عنوان كرد: كتابخانه‌هاي عمومي تحت پوشش شهرداري با افزايش ساعت كاري كتابخانه، ويترين موضوعي كتاب و ويترين تازه‌هاي كتابخانه، تهيه نشريات روزانه و ادواري، برگزاري مسابقات كتابخواني و مقاله‌نويسي(كه نياز به مطالعه چند كتاب در موضوع خاص دارد) سعي در افزايش ميزان مطالعه شهروندان و مخاطبان دارند.

رييس فرهنگسراي بانو، افزود: در مواردي معدود، كتاب مي‌تواند نكات منفي را نيز منتقل كند اما كساني كه مطالعه مي‌كنند، داراي انديشه‌اند و مي‌توانند تشخيص و درك درستي از مطالب كتاب داشته باشند.

وي درباره كتابخانه سرو فرهنگسراي بانو، گفت: اين كتابخانه با 23 هزار جلد كتاب كه اغلب به‌روزند و با افزودن كتاب‌هاي مناسب به مخزن كتاب بر اساس نياز منطقه و درخواست مخاطبان، سعي دارد، كتاب را در دسترس مخاطبان قرار دهد و از طريق ويترين تازه‌هاي كتاب، آنها را با آخرين كتاب‌هاي خريداري شده براي كتابخانه آشنا ‌كند.

گلرومفرد افزود: برگزاري مسابقه‌هاي كتابخواني، نقد كتاب، مقاله‌نويسي، برپايي ويترين كتاب‌هاي موضوعي كه آخرين آن ويترين كتاب‌هايي در حوزه انديشه‌هاي امام خميني(ره) بود، از جمله فعاليت‌هايي‌اند كه با همكاري كتابخانه سرو و مجموعه فرهنگسراي بانو انجام مي‌شود.

وي درباره ساير فعاليت‌هاي فرهنگسراي بانو را در حوزه كتاب عنوان كرد: در اين فرهنگسرا توليد كتاب نيز داريم و كتاب‌هايي را كه حجم زيادي دارند و ممكن است مخاطبان زياد به سمت آنها گرايش نداشته باشند، با حفظ محتوا ساده نويسي مي‌كنيم و در اختيار علاقه‌مندان به‌ويژه نوجوانان و جوانان قرار مي‌دهيم. علاوه بر آن برخي نكات مهم و موضوعي كتاب‌هاي گوناگون را انتخاب و در قالب بروشور منتشر و به مخاطبان عرضه مي‌كنيم تا با مطالعه آنها از مطالب و موضوعات كتاب آگاه شوند تا به اين وسيله براي مطالعه كتاب در نزد مخاطبان علاقه و انگيزه ايجاد كنيم.

رييس فرهنگسراي بانو در پايان با اشاره به اين كه پشتوانه تمام فعايت‌هاي اين فرهنگسرا، مطالعه در حوزه‌هاي گوناگون براي نيازسنجي و شناخت موارد تاثيرگذار بر فرهنگ عمومي است، گفت: به پشتوانه مطالعات كارشناسي شده، بسياري از مسايل را در حاشيه برنامه‌ها پيگيري و به‌گونه‌اي تاثيرگذار بيان مي‌كنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط