به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، ظهر امروز کانون پرورش فکری همدان با همکاری حوزه هنری اکران فیلم سینمایی باغ کیانوش اقتباسی از کتاب باغ کیانوش را داشتند که این اکران با حضور نویسنده کتاب باغ کیانوش، تعدادی از بازیگران، مدیرکل ارشاد، مدیران حوزه هنری همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری همدان و.... همراه بود.
نویسنده کتاب باغ کیانوش در حاشیه اکران این فیلم سینمایی گفت: هیچگاه خودم را از همدان جدا نکردم نه اینکه نمیخواهم بلکه نمیتوانم.
علیاصغر عزتی پاک ادامه داد: هر کاری که نوشتهام یا در همدان بوده یا اسم همدان است و اخیراً همه کارهایم در همدان است به طوری که آپارتمان کلاغها نیز آخرین کارم بود که در همدان بود و کوه الوند به عنوان نشانهای از همدان در این کتاب است.
وی با بیان اینکه دومین بار است که در این سینما از کارم حرف میزنم و اولین بار از کار آواز بلند بود، گفت: زود برمیگردیم نیز کار دیگری برای نوجوانان بود که سال ۸۶ منتشر شد و آن هم با موضوع جنگ بود.
نویسنده کتاب باغ کیانوش عنوان کرد: نوشتن از جنگ در خط مقدم همواره مد بود و اولین داستانی که نوشتم، بمباران هوایی همدان بود که بر این اساس داستان زود برمیگردیم را نوشتیم و خیلیها تلاش کردند که فیلم این را بسازند اما سرانجام نشد.
وی به خاطره دیگری از نوشتن کتابش اشاره کرد و گفت: حدود هشت سالم بود که در یک جشن عروسی بودم، به یکباره هواپیمایی که توسط ایران زده شده بود، در یک سمت شهر افتاد، عروسی به هم خورد و همه به سمت هواپیمایی که افتاده بود رفته بودند اما من نرفتم چون متحیر بودم، آن هواپیما الان در باغ موزه همدان است.
عزتی پاک عنوان کرد: چند سال پیش که رفتیم باغ موزه، از دور که هواپیما را دیدم، به خانواده گفتم این همان هواپیماست و نزدیک که شدیم دیدم همان هواپیماست، داستان همچنان برای من ناتمام بود و تصمیم گرفتم داستان آواز بلند را بنویسم.
ادبیات مقاومت نوشتن از قهرمانان ملی است
وی با تاکید بر اینکه ادبیات مقاومت معنا دارد، گفت: چیزی که میفهمم اینکه در دنیا هم توجه به ادبیات مقاومت هست و وقتی ادبیات مقاومت مینویسند، از جاهای دیگری نمینویسند بلکه عموم داستانهای آنها شخصیت در داخل منزل آنهاست و از آن مینویسند و من هم در آواز بلند در منزل نشستم و از قهرمان قصهام نوشتم.
نویسنده کتاب باغ کیانوش بیان کرد: به بچهها توصیه میکنم، دنیا و اطراف را خوب نگاه کنید که قصهها از دل همین اطراف ما ساخته میشوند.
وی در خصوص باغ کیانوش نیز گفت: باغ کیانوش در ذهنم بود یک باغ نیست، بلکه نمادی از ایران و یک باغ پرثمر است که در لحظهای که با بیگانه یا متجاوزی روبهرو میشوند، همه یکدست برای مقابله با آن آماده میشوند.
در ادامه مراسم بزرگداشت محمدرضا کریمی صارمی دانش آموخته ادبیات نمایشی و تهیه کننده سینما برگزار شد.
کریمی صارمی اظهار کرد: نزدیک به ۴۰ سال است که در سینما هستم و از همین شهر همدان کارم را شروع کردم.
وی بیان کرد: نزدیک به ۴۰۰ فیلم را تهیه کننده بودم و ۳ هزار جایزه جهانی گرفتم اما این فیلم برایم ارزش دیگری دارد.
این فعال سینمایی با بیان اینکه این فیلم اقتباس از رمان پرطرفدار کانون پرورش فکری است، عنوان کرد: این فیلم زمانی ساخته شد که بچههای انصار در خط مقدم دفاع می کردند.
این تهیه کننده سینما با تاکید بر اینکه بچههای ما حاضر نیستند یک وجب از این خاک را به دست دشمنان بدهند، افزود: اکنون در لبنان و غزه ۲۵ هزار کودک در سخت ترین شرایط زندگی میکنند و امیدواریم روزی برسد که آنها هم با آرامش بتوانند فیلم ببینند.
در پایان از علیاضعر عزتیپاک نویسنده کتاب باغ کیانوش نیز تجلیل صورت گرفت.
نظر شما