دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۱
کتاب هسته اصلی فرهنگ است/ کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه با مطالعه کتاب

ایلام- سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام در آخرین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان در سال جاری گفت: کتاب، هسته اصلی فرهنگ است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، تاج‌الدین صالحیان در آخرین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان در سال جاری ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، کتاب را هسته اصلی فرهنگ عنوان کرد و گفت: کتاب جزء لاینفک فرهنگ است و آثار علمی و فرهنگی ایران و آثاری همچون بوستان و گلستان از سعدی و شاهنامه از فردوسی و بسیاری از آثار شاعران و ادیبان در دنیا کم‌نظیر است.

کتاب هسته اصلی فرهنگ است/ کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه با مطالعه کتاب

وی با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی باید در صدر جلسات استان قرار گیرد، عنوان کرد: فرهنگ ایرانی اسلامی کل هویت ماست و بنیان این فرهنگ غنی و ارزشمند کتاب است.

وی با بیان اینکه در دنیا تجربه ثابت کرده که جامعه‌ای که کتابخوان نباشد از توسعه عقب خواهد ماند، گفت: معجزه پیامبر (ص) یک کتاب آسمانی بود و خداوند متعال اراده کرد که معجزه پیامبر (ص) از جنس کتاب باشد که این اهمیت کتاب و کتابخوانی را نشان می‌دهد.

صالحیان با اشاره به اقدامات مهم آموزش و پرورش و همه سازمان‌های فرهنگی کشور، گفت: همه خروجی این دستگاه‌ها و سازمان‌ها متولی فرهنگ، باید انتقال هویت ایرانی اسلامی به نسل جدید و مهارت‌های اجتماعی برای ورود به زندگی باشد.

وی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از میزان آسیب‌های اجتماعی می‌کاهد، تاکید کرد: کنترل خشم و عصبانیت و کنترل اخلاق و رفتار در زمان فشار عصبی و در نهایت حل مسائل مهم و چالش برانگیز با مطالعه محقق می‌شود و با آگاهی ناشی از مطالعه کتاب، از میزان ناهنجارهای اجتماعی از جمله خودکشی کاسته خواهد شد.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام با تاکید بر توجه ویژه به کتابخانه‌ها، بیان داشت: آگاهی، توانایی پردازش است برای افزایش سطح آگاهی و پردازش باید سرانه مطالعه استان افزایش یابد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی ایلام نیز در این جلسه به اهمیت کتاب و برنامه جنبی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و افزایش سطح آگاهی جامعه اشاره کرد و گفت: خاصیت و پیامد اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در سطح کتابخانه‌های عمومی افزایش عضویت، بالا بردن و ارتقای سطح فرهنگی جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

سمیه حیدری با اشاره به پیشرفت در حوزه کتابخانه‌های در کشور و استان افزود: رشد ۱۷۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان بیانگر نگاه ویژه به مقوله مهم فرهنگ کتابخوانی است.

وی ادامه داد: در سال جاری از رشد ۱۶۰ درصدی اعتبارات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به استان ایلام برخوردار بوده‌ایم که با این دو نگاه مهم کشوری و استانی تحولات مهمی در حوزه کتاب و کتابخوانی و سخت افزاری به وجود خواهد آمد.

کتاب هسته اصلی فرهنگ است/ کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه با مطالعه کتاب

حیدری با اشاره به امانت‌ها در سطح کتابخانه‌های عمومی استان افزود: در ابتدای سال ۱۳۹۹ حدود ۲۵ هزار مورد بود و این رقم در پایان امسال به ۳۱۴ هزار مورد افزایش یافته و تا قبل از سال ۹۹ حدود ۷ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی بودند اما در حال حاضر با توجه به افزایش کیفیت خدمات، اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و استانداردسازی فضای فیزیکی کتابخانه‌ها، بیش از ۴۳ هزار نفر در استان ایلام عضو کتابخانه‌ها هستند.

وی با اشاره به تعداد منابع موجود در کتابخانه‌های عمومی استان گفت: منابع کتابخانه‌های عمومی استان ایلام از ۵۲۰ هزار منبع به بیش از ۷۳۰ هزار منبع رسیده است.

حیدری با توجه به نیاز ضروری کتابخانه‌ها به تعمیر و تجهیز، درخواست تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک و دارایی را داشت و عنوان کرد: کتابخانه پروین اعتصامی قدیمی‌ترین کتابخانه عمومی استان در حال بازطراحی است که طبقه دوم آن بر اساس استانداردهای روز کشور و استفاده از نمادها و طراح های نوین در حال اجرا هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این جلسه گزارشی مختصر از عملکرد و اقدامات انجام شده این دستگاه فرهنگی استان را در حوزه کتاب و کتابخوانی ارائه داد و گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد و سایر شهرستان‌های استان در مناسبت‌های مختلف، اهدای ۱,۶۰۰ میلیون ریال برای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی به روستای حاضرمیل در دهلران، تقدیر و تکریم از مولفان پیشکسوت و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در استان، برگزاری مستمر و جریان ساز جلسات نقد و بررسی کتاب در استان، اهدای بیش از ۲ هزار جلد کتاب مولفان بومی به کتابخانه مرکزی ایلام، تقدیر از تلاش‌های فرهنگی کتابفروشی کاوان، تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در ایلام، برگزاری برنامه‌های هفته کتاب در استان برخی از برنامه‌های کتاب‌محور این اداره‌کل در سال جاری بوده است.

علی هلشی ادامه‌داد: در طول سال جاری به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیش از ۱۶ هزار جلد کتاب در میان جوامع مختلف هدف در سطح استان اهدا و توزیع شده است.

هلشی با اشاره به چاپ و انتشار کتاب توسط ناشران ایلامی در سال جاری گفت: به همت ناشران و مولفان بومی استان در سال جاری ۳۵۰ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف برای جوامع هدف چاپ و منتشر شده که ۵۰ عنوان آن ترجمه بوده است.

وی در ادامه از صدور ۱۰ مجوز فعالیت نشر در استان در سال جاری خبر داد.

هلشی در پایان گفت: هفتمین دوره جایزه کتاب سال استان ایلام از سال ۱۳۹۶ تاکنون به عنوان یک جریان مستمر و هدف گذاری شده فرهنگی در شرف برگزاری است و این جریان فرهنگی باید استمرار داشته است.

در ادامه خداداد ابراهیمی نویسنده و روزنامه‌نگار و عضو حقیقی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان ایلام در سخنانی کوتاه گفت: فرهنگ زیر بنای تمام مسائل و مباحث است و تمام دستگاه‌های استان افراد و خیران فرهنگی و دغدغه‌مند دست به دست هم بدهند و جریان فرهنگی کتاب و کتابخوانی و توسعه و گسترش آن را بیش از پیش رونق ببخشند.

وی ادامه‌داد: بهتر است در جلسات بعدی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان نمایندگانی از جامعه ناشران و کتابفروشان و مولفان و مروجان و تسهیلگران حوزه کتاب و کتابخوانی در جلسه دعوت شوند.

فاطمه رستگار عضو دیگر حقیقی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان گفت: استفاده از شیوه های خلاقانه در معرفی کتاب یه مخاطبان و جامعه هدف ضمن ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی موجب نشاط و شادابی در میان مخاطبان می شود.

مرتضی حاتمی، نویسنده و روزنامه‌نگار عضو حقیقی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان ایلام نیز در این جلسه گفت: لازم است که در راستای تقویت نقدینگی و رونق فروش، از کتابفروشی‌های فعال سطح استان حمایت شود.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت صنف کتابفروشان در تامین و توزیع منابع خوانداری برای جوامع مختلف هدف گفت: کتابفروشی یکی از حلقه‌های مفقوده در چرخه فرهنگ توسعه و گسترش کتاب و کتابخوانی است که ضروری است به این مسأله توجه و عنایت شود.

حاتمی با اشاره به مشکلات کتابفروشان در استان و ضرورت حمایت از این صنف گفت: بهتر است که ادارات و نهادهای دولتی در جریان تهیه جوایز و هدایای فرهنگی از کتابفروشان کتاب خریداری کنند و با این رفتار فرهنگی از فعالیت فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کتابفروشان حمایت کنند.

وی با اشاره به بالابودن هزینه‌های نگهداری و مدیریت کتابفروشی‌ها و دغدغه‌های این صنف گفت: میزان هزینه‌های جاری کتابفروشی‌ها و مراکز معتبر فروش و پخش کتاب در استان بسیار بالاست و کتابفروشان با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند و در صورت عدم حمایت از کتابفروشان امکان تعطیلی وجود دارد که ضروری است برای برون رفت از آن راهکارهای عملی اندیشیده شود.

در ادامه سایر اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی استان به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین