چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۸۶ - ۱۰:۵۴
كيارستمي، سعدي را هم روايت مي كند

عباس كيارستمي كارگردان سينماي ايران قصد دارد اشعار سعدي را به شيوه خود روايت كند. انتشار كتاب قبلي اين فيلمساز با عنوان "حافظ به روايت عباس كيارستمي" با حاشيه هاي فراواني همراه بود و اعتراضات برخي از منتقدان حوزه ادبيات، نويسندگان و حافظ شناسان را به دنبال داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري كتاب(ايبنا)، در اين بين خيلي ها معتقد بودند كه كيارستمي دست به ابتكار تازه و جالبي زده است. آن هم با كتابي كه در خانه‌ اكثر ما ايرانيان وجود دارد و بعد از قرآن كريم مهم‌ترين كتاب در فرهنگ ما بشمار مي آيد.

هر صفحه از كتاب "حافظ به روايت عباس كيارستمي" به بيتي از حافظ اختصاص دارد كه توسط كيارستمي انتخاب شده است. انتخاب اين مصرع‌ها به گونه‌اي‌ است كه نكته‌اي در آن به وضوح مي‌رسد كه در خواندن كل آن غزل به چشم نمي‌آمد.

كيارستمي دست به بازآفريني دوباره حافظ زده. مصرع‌ها را جدا كرده و از هركدام آنها به تنهايي معني تازه‌اي طلب كرده است. 

ديوان حافظ موارد استفاده‌ گوناگوني در فرهنگ ما دارد؛ يا براي تفال است و يا زينت اتاق روي طاقچه‌، يا انتخاب شعري از آن براي موسيقي و يا حظ معنوي خوانده مي‌شود. 

همه‌ اينها در "حافظ به روايت كيارستمي" هم وجود دارد. اما چيزي كه اين كتاب را متفاوت مي‌كند، روايتي ا‌ست كه كيارستمي از اشعار حافظ ارائه داده است. برجسته‌سازي و فاصله‌گذاري و زاويه ديد اوست كه اين اشعار را تا روايت تازه‌اي شكل  بدهد. 

كيارستمي اين كتاب را به 18 فصل مفهومي با نام‌هايي چون تمناي وصال، شب فراق، عيب و هنر مي، غم عشق، پيام به معشوق، هجران و ... تقسيم كرده است. كتاب با عشق شروع مي‌شود و با مرگ خاتمه مي‌يابد.
 
عباس كيارستمي سينماگر، عكاس، نقاش و شاعر متولد 1319 در تهران و فارغ التحصيل نقاشي از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است. فعاليت هنر‌ي خود را از سال 1340 به عنوان نقاش تبليغاتي آغاز كرد.

 با طراحی پوستر و ساخت تیتراژ برای فیلم‌هاي "قیصر" و "رضا موتوری" به سینما راه یافت. وي نخستين كار سينمايي خود را در سال 1347 با فيلم كوتاه "نان و كوچه" تجربه كرد و با ساخت فیلم "مسافر" مطرح شد. او با ساخت سه‌گانه‌ سينمايي‌اش "خانه دوست كجاست"، "زندگي و ديگر هيچ" و "زير درختان زيتون" پایه گذار سینمایی شد که تا به حال فیلمسازان زیادی پیرو این نوع سینما، فیلم ساخته و مطرح شده اند. کیارستمی با فیلم "طعم گیلاس" در سال1997جایزه نخل طلای جشنواره کن را از آن خود کرد.

دغدغه‌ كيارستمي هميشه يافتن شيوه‌هاي جديد بيان هنري‌ است. مجموعه عكس‌هاي "درخت‌ها" و "جاده‌ها"، مجموعه اشعار " باد ما را خواهد برد"، اجراي ويدئوآرت "تعزيه" و پرفورمنس "باغ ايراني"، ساخت فيلم‌هايي چون "ده – 10"، "پنج – تقديم به اوزو"، "ده روي ده" و "نامه‌ها" از جمله كارهاي نو و بديع او‌ست كه دغدغه‌ها و افكارش را توسط آن‌ها بيان كرده. كيارستمي را ميتوان هنرمندي نوگرا و مدرن دانست.منتقدان او را از مهم‌ترين سينماگران كل تاريخ سينما مي‌دانند.

كتاب "حافظ به روايت عباس كيارستمي" را نشر" فرزان روز" در سال 85 چاپ و منتشر كرد، اين كتاب با قيمت 4200 تومان عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها