-
مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان:
مراکز پیشتاز طرح ملی «۱۴ کتاب، ۱۴ روز بهاری» در هرمزگان مشخص شدند
هرمزگان - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان گفت: مراکز کانونی پیشتاز طرح ملی «۱۴ کتاب، ۱۴ روز بهاری» هرمزگان مشخص شدند.
-
بهاریه کتاب در استانها - ۳۰
«عمادیوان»؛ مجموعه اشعار طنز و جدی شاعر هرمزگانی
هرمزگان - «عمادیوان» مجموعه اشعار طنز و جدی شاعر هرمزگانی است که مطالعه آن در روزهای بهاری پیشنهاد میشود.
-
یادداشت؛
مولفان، شعرا و ادبای هرمزگانیِ زاده نوروز
هرمزگان - استان هرمزگان زادگاه ادبا، شعرا و مولفان بسیاری است که برخی از آنها زاده نوروز هستند و این ایام فرصتی برای پاسداشت آنهاست.
-
پیشنهاد مطالعه تورج دریایی برای نوروز ۱۴۰۴؛
اهمیت ایران ساسانی در کنار امپراتوری رم
کتاب «دو چشم زمین» اهمیت ایران ساسانی را در کنار امپراتوری رم مطالعه میکند و اینکه چطور با هم تقابل داشتهاند و چگونه روی دیگری اثر گذاشتهاند. چرا که نمیتوان هر کدام را به شکل ایزوله و جداگانه مطالعه کرد.
-
در انتشارات جهاد دانشگاهی؛
کتاب «شناخت و تحلیل محیط امنیتی» به چاپ هفتم رسید
چاپ هفتم کتاب «شناخت و تحلیل محیط امنیتی» تالیف مجتبی جامعی در انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شد.
-
انتشارات ماهمینو منتشر کرد؛
تورقی بر تاریخ پربار ماسال؛ دیاری خوابیده در دامان جنگل
کتاب «ماسال؛ دیاری خوابیده در دامان جنگل» تالیف نبیالله فتحی که از سوی نشر ماهمینو به بازار کتاب آمده است، در زمینه معرفی منطقهای در تالش جنوبی به نام شهرستان ماسال است که فرهنگی غنی و تاریخ پرباری به همراه دارد.
-
ایبنا گزارش میدهد؛
نگاهی به بازار نشر استان مرکزی در سال ۱۴۰۳
مرکزی – استان مرکزی با وجود مسائلی که در حوزه نشر کتاب داشت توانست موج جدیدی از توسعه نشر در سال ۱۴۰۳ را شاهد باشد.
-
نگاهی به کتاب هرمنوتیک هویت چهلتکه
زندگی در گمآباد
شایگان اگرچه گفته همواره در گمآباد زندگی کرده اما همیشه به خانه تکانی ذهنی دعوت کرده و معتقد است ما باید هر مفهومی را سر جای خودش و در متن فرهنگی خاص خودش بنشانیم و با هم قاطی نکنیم
-
ایبنا گزارش میدهد؛
اهل گرگانیم و آب شهر ما «اُو» میشود/ زادروز شاعری که حافظ گویش گرگانی شد
گلستان- در روزهایی که گویش گرگانی در حال فراموشی است، زادروز نصرتالله صفایی همزمان با ایام نوروز، بهانهای است برای یادآوری شاعری که روح این زبان را زنده نگه داشت. او بهعنوان یکی از حافظان گویش گرگانی و خالق نصاب معروفی که هنوز در یاد بسیاری از مردم شهرش باقی مانده، نمادی از پیوند شعر و فرهنگ بومی این دیار است.
-
ایبنا گزارش میدهد؛
راز غزلهای کاشیکاریهای میدان گنجعلیخان گرمان
کرمان- میدان گنجعلیخان کرمان در چهار گوشه خود اشعاری روی کاشی سردرهایش دارد که به چشم هر رهگذری نمیآید و هر کسی نمیتواند آنها را بخواند که در این گزارش از راز این اشعار پرده برداشتیم.
-
انتقادی به دانشنامه زبان و ادب فارسی؛
فقط دانشنامۀ ادب فارسی است، نه دانشنامۀ زبان و ادب فارسی!
فرهاد قربانزاده، پژوهشگر و زبانشناس، گفت: : این دانشنامه، در ساختار کنونی، فقط دانشنامۀ ادب فارسی است، نه دانشنامۀ زبان و ادب فارسی. زیرا در آن به بخش زبان توجه کافی نشده است و پسندیدهتر آن است که در این دانشنامه به زبان فارسی توجه بیشتری شود.
-
باشگاه بچهکتابخونها در آستانه روز جمهوری اسلامی پیشنهاد میدهد
«ارتداد»؛ حکایتی متفاوت از آینده
باشگاه بچهکتابخونها، کتاب «ارتداد» را در هشتاد و چهارمین برنامه خود با تخفیف ۵۰ درصدی در اختیار مخاطبان نوجوان قرار داده است.
-
گردشگری ادبی - ۱۱
یک مسیر نوروزی برای گردشگران ادبی در شیراز
فارس- علاوه بر ظرفیت چشمگیر ادبیات در شیراز، آثار پژوهشی مانند کتاب آداب نوروزی در فارس میتواند خالق مسیرهای متعدد گردشگری ادبی در شیراز باشد.
-
در کتاب «آیین و رسوم ترکمنها» میخوانیم؛
نوروز بایرامی؛ پیوند بهار و فرهنگی کهن/ عید فطر در آیینه ترکمنصحرا
گلستان- همزمانی نوروز با رمضان، آداب و رسوم ترکمنها را جلوهای دیگر بخشیده است. از «نوروز بایرامی» و آواهای بهاری دختران ترکمن تا «کرگون»، «قوقن» و عید فطر؛ در این گزارش سفری به دل این آیینها خواهیم داشت.
-
گردشگری ادبی - ۱۰
آرامگاه «منوچهر آتشی» شروعی برای توسعه گردشگری ادبی در بوشهر
بوشهر – آرامگاه منوچهر آتشی در محله امامزاده بندر بوشهر، جاذبهای برای گردشگرانی است که در ایام نوروز به بوشهر سفر میکنند. بیشک بازدید از آرامگاه شاعری که سروده بود: «غزلها سی تو، دفتر سی مو، نوروزت مبارک بو» (غزلها برای تو، دفتر برای من، نوروز مبارک باد)، در این ایام خالی از لطف نخواهد بود.
-
پیشنهاد مطالعه نوروزی_۶؛
«روزهای پیامبری» روایتی نفسگیر و متفاوت از یک پیامرسان
محمد قبادی، پژوهشگر معتقد است: «روزهای پیامبری» خاطرات غلامحسن حدادزادگان، روایتی نفسگیر و متفاوت در میان بسیاری از آثار منتشر شده دارد.
-
قهرمانان تخیلی داستانها، رشد روانی کودکان را تقویت میکند
طبق این مطالعه جدید ثابت شده است که شخصیتهای نمادین حیوانات مثل پیتر خرگوشه در رشد روانی کودکان تاثیرگذار است.
-
چرا آیزاک آسیموف نام مستعار فرنچ انتخاب کرد
نقدهای آتشین یک نویسنده به مذاق آسیموف خوش نیامد و او در نوشتههای بعدی خود به مدت کوتاهی نام «پل فرنچ» را انتخاب کرد ولی نوشتههای کمی وجود دارد که به نام فرنچ منتشر شد.
-
فیلم
بهارانه ایبنا / تاریخ و سیاست
حافظ شیرازی وقتی میگفت از دنیا فراغتی و کتابی و گوشه چمنی میخواهد، لابد بهار شیراز را پیش چشم خود داشته است. تحریریه ایبنا یک بهاریه برای مخاطبان خود دارد. لطفا ببینید و بخوانید. شما هم اگر نوروزتان را کتاب عیدی بدهید، بهار بهتری پیش رویتان خواهد بود. طاهره مهری/ خبرنگار سرویس تاریخ و سیاست
-
ایبنا گزارش میدهد؛
پیشخانهای فروش در کتابخانهها؛ راهی کمهزینه برای توسعه کتابخوانی
ایده بهرهمندی از ظرفیت کتابخانههای عمومی ، در برخی کشورهای دنیا، برای خرید کتاب، بهویژه در شهرهای فاقد کتابفروشی، نسخه قابل تعمیمی برای ایران به نظر میرسد که سالها است از مسئله کمبود ویترین در رنج است.
-
در شب شعر مجازی «در هوای قدس و غزه» مطرح شد؛
«شاعران زمان» وجدان انسانهای پاک را در موضوع فلسطین به چالش کشاندهاند
آذربایجانغربی- دبیر شب شعر مجازی «در هوای قدس و غزه» آذربایجانغربی گفت: «شاعران زمان» دنیا را به حمایت از آزادی قدس و غزه فراخواندهاند و وجدان و شعور انسانهای پاک و بیغرض را در موضوع فلسطین به چالش کشاندهاند.
-
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان:
مسابقه کتابخوانی از کتاب «هانی؛ طلوع یک تکاور» فراخوان داد
زنجان- مدیر کل تبلیغات اسلامی استان زنجان گفت: مسابقه کتابخوانی از کتاب داستانی «هانی؛ طلوع یک تکاور» فراخوان داد.
-
دبیر ستاد اقامه نماز استان زنجان:
۱۵۰ شاعر زنجانی در جشنواره شعر نماز مشارکت کردند
زنجان- دبیر ستاد اقامه نماز استان زنجان گفت: با توجه به فراخوان منتشر شده؛ ۱۵۰ شاعر زنجانی در جشنواره شعر نماز مشارکت کردند.
-
انتشار گزیده شعر فارسی در تاجیکستان؛
فصلنامه پارسیزبانان «لیراو» به ایستگاه هشتم رسید
بوشهر - فصلنامه ادبی «لیراو» به سردبیری حمیدرضا اکبری (شروه) همزمان با بهار ۱۴۰۴ منتشر شد. همچنین گزیده شعر شاعران پارسیزبان به همت این پژوهشگر ادبی و عبیدالله ستگینوف، مترجم تاجیکی همزمان با روزهای نخست امسال به زبان روسی برگردانده شد.
-
به همت مرکز فرهنگی هنری خسرو بیگ؛
کتاب «آواز پوپک» در اراک معرفی و خوانش شد
مرکزی – نخستین کارگاه شعرخوانی و شعر سرایی مرکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خسرو بیگ اراک با معرفی و خوانش کتاب «آواز پوپک» تالیف جعفر ابراهیمی (شاهد) با حضور جمعی از اعضا برگزار شد.
-
در گفتوگو با ایبنا اعلام شد؛
حضور کتابخانه سیار در ایستگاههای نوروزی البرز/اجرای جمعخوانی کتاب
البرز - مدیرکل کتابخانههای عمومی استان البرز از اجرای اقدامات فرهنگی در ایستگاههای نوروزی شهرستان ساوجبلاغ از جمله حضور کتابخانه سیار خبر داد.
-
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:
مسابقه ادبی «آن چند ثانیه» فراخوان داد
زنجان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: مسابقه ادبی «آن چند ثانیه» در ارتباط با سفرهای نوروزی و حوادث پیش آمده برگزار میشود.
-
به میزبانی کتابفروشی چشمه؛
برگزاری جشن امضا و رونمایی کتاب «دیوان اشعار حافظ شمس لنگرودی» در رشت
گیلان – جشن امضا و رونمایی کتاب «دیوان اشعار حافظ شمس لنگرودی» با حضور علاقهمندان به ادبیات و فرهنگ ایران به میزبانی کتابفروشی چشمه رشت برگزار شد.
-
نگاهی به کتاب «تاریخچهی تاریخ» نوشته جرمی بلک؛
مورخی که تار و پود تاریخ را از نو میبافد
جرمی بلک در کتاب «تاریخچه تاریخ» به دنبال احیا و بازتعریف پندارهای ما از تاریخ است. او در این مسیر، گویی تار و پود تاریخ را از نو میبافد. روایتهایی که از گذشته میگوییم، تار و پود فرهنگهای بشری را تشکیل میدهند.
-
یادداشت؛
در سایهسار قلم:نگاهی به میراث ادبی علی موسوی گرمارودی
آثار علی موسوی گرمارودی، گنجینهای از شعر و نثر پارسیاند که در آنها دین، انقلاب، و انسانیت به زبانی فاخر و شاعرانه در هم آمیختهاند. از «در سایهسار نخل ولایت» و «خط خون» گرفته تا ترجمههای قرآن و نهجالبلاغه، او با خلق آثاری متنوع و عمیق، تعهد خود را به فرهنگ و ادب ایران نشان داده است.