-
عباس عبدی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
رسانههای ایرانی در اطلاعرسانی با ضعفهای جدی مواجهاند
نویسنده کتاب «آزمون آزمونها» تأکید میکند که التزام به علم، عقلانیت و اولویتدادن به منافع مردم، مهمترین درسهایی است که باید از بحران کرونا گرفت. عملکرد رسانهها در دوران همهگیری کرونا نشان میدهد که بیاعتمادی به رسانه ملی یکی از ضعفهای اساسی مواجهه ایران با کرونا بود.
-
گردشگری ادبی - ۴
سفر به دیار مورخ نامی قرن هشتم/ قزوین؛ زادگاه مفاخر ادب فارسی از عبید زاکانی تا دهخدا
قزوین- با آغاز فصل بهار و فرا رسیدن ایام نوروز باستانی، گردشگران بسیاری رهسپار قزوین میشوند تا از اماکن تاریخی و جاذبههای طبیعی این کهن شهر بازدید کنند و در کنار این اماکن، آرامگاه حمدالله مستوفی، مورخ قرن هشتم نیز مورد استقبال گردشگران علاقمند به تاریخ و ادبیات است.
-
از سوی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛
هفتادویکمین شماره نشریه «سرو» منتشر شد
هفتادویکمین شماره ماهنامه فرهنگی هنری «سرو» با عنوان «در اوج عزت» از سوی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شد.
-
کتاب «چرا سوسیالیست نیستم» چه میگوید؟
کالبدشکافی یک ایدئولوژی شکستخورده
رند پال در کتاب جنجالی خود با عنوان «چرا سوسیالیست نیستم» با مروری بر تجربیات شکستخورده سوسیالیسم در قرن بیستم، هشداری جدی به کسانی میدهد که همچنان به این ایدئولوژی دل بستهاند.
-
توسط انتشارات کاروان؛
کتاب «شرح اسماءالحسنی، تعینات و تجلیات حضرت پروردگار» چاپ شد
زنجان- کتاب «شرح اسماءالحسنی، تعینات و تجلیات حضرت پروردگار» مجموعهای از آثار کلامی علامه محمد اسمعیل صائنی طی سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۵ توسط انتشارات کاروان ادب به چاپ رسید.
-
پیشنهاد مطالعه اللهیار خلعتبری برای نوروز ۱۴۰۴؛
کتابهای تاریخ ایران را از روزگار باستان تا روزگار کنونی بخوانید
اللهیار خلعتبری میگوید: کتابهای تاریخی بخوانید و تاریخ ایران را از روزگار باستان تا دوره کنونی مطالعه کنید. در کنار کتابهای تاریخی حتماً رمان هم بخوانید زیرا تاریخ ذهن را خسته میکند و لازم است که با خواندن رمان خستگی ذهن را رفع کرد.
-
بهاریه کتاب در استانها - ۱۹
«خاتون»؛ مجموعهای با مضمون عشق و مادرانگی
هرمزگان - مجموعه شعر «خاتون» اثری با مضمون عشق و مادرانگی از «خاتون رئیسی مینابی» شاعر هرمزگانی است.
-
انتشارات ایلاف منتشر کرد؛
پژوهشی انسانشناختی درباره قلعههای کرانههای خلیجفارس
یکی از ویژگیهای کتاب «قلعههای کرانهها و پسکرانههای خلیجفارس و دریای عمان» عمیق بودن آن و ملاحظه جنبههای ریز پدیده مورد بررسی است. تقریبا پژوهشگران نکتهای را از چشم به دور نگذاشتهاند و نمونه بارز یک پژوهش انسانشناختی را انجام دادهاند.
-
بهاریه کتاب در استانها - ۱۸
«ترانههای جنوب» و «خانههای اعیانی در معماری بوشهر» را فراموش نکنید
بوشهر – سیدقاسم یاحسینی، مورخ اجتماعی که بهتازگی «باله با ویروسها» را منتشر کرده، چند کتاب را برای مطالعه در نوروز پیشنهاد داد.
-
در حوزه ورزش؛
«تاریخچه فوتبال اراک»؛ یادگاری از ۶ نسل منتشر شد
مرکزی– کتاب «تاریخچه فوتبال اراک» یادگاری از شش نسل ۱۴۰۰ – ۱۳۱۵ تالیف علیرضا علیدادی از انتشارات «شرکت ایده پردازان فن هنر» در ۴۰۸ صفحه در قطع خشتی منتشر و روانه بازار کتاب شد.
-
گزارش تصویری
کتابخانه و موزه دکتر حسابی
موزه دکتر حسابی یکی از مهمترین موزههای تهران است که پس از درگذشت محمود حسابی، فیزیکدان ایرانی، در سال ۱۳۷۱ در محل خانهٔ او ایجاد شد. این موزه که در آن وسایل شخصی، مدارک علمی، نشانها، تقدیر نامهها و عکسهای قدیمی او به نمایش گذاشته شدهاند دارای دو بخش فرهنگی که وظیفه چاپ و نشر آثار محمود حسابی را بر عهده دارد و علمی که دربارهٔ زندگی دکتر حسابی است فعالیت میکند. این مکان در ایام نوروز پذیرای علاقه مندان است. /عکاس: فاطمه عابدی
-
یادداشت؛
کتابخوانی؛ حلقه گمشده تولید ملی
خراسان شمالی- کتابها و منابع مطالعاتی، چراغ راهی برای تولیدکنندگان و سرمایهگذاران هستند تا تصمیمهای خود را بر پایه دانش و تجربه بگیرند. اگر بخواهیم شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» را به درستی عملی کنیم، باید فرهنگ مطالعه اقتصادی و مدیریتی را در میان تولیدکنندگان گسترش دهیم.
-
گردشگری ادبی - ۳
روایت «فلکالافلاک» در کتابهای تاریخی/ تاریخ چند هزار ساله در موزه لرستان خفته است
لرستان - قلعه «فلکالافلاک» میراث تمدنی لرستان و ایران است و هر ساله خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب میکند که در تمام بخشهای معماری، تاریخی، باستانشناسی، مردمشناسی و صنایع دستی حرف برای گفتن دارد.
-
مترجم «زندگی محال» و «جیمز» در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
«زندگی محال» در ستایش زندگی است/ماجراهای هاکلبریفین از زاویه دید «جیم»
«زندگی محال» به ما یادآوری میکند که فرصت زندگی کردن در این دنیا بینظیر و مغتنم است و «جیمز» روایتگر یکی از دورههای سیاه تاریخ آمریکا و جهان در زمینهی نژادپرستی است.
-
پیشنهاد مطالعه نوروزی _ 3؛
موسیو ژروم فرانسوی در عملیات مرصاد
محمدعلی جعفری، نویسنده ادبیات پایداری، کتاب «موسیو کمال» به قلم بهزاد دانشگر که روایتگر زندگی تنها شهید اروپایی دفاع مقدس است برای مطالعه به علاقهمندان در نوروز توصیه کرد.
-
همایش بینالمللی شهرنامه نویسی در تاریخ ایران
بزرگداشت صدمین سال تولد دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی
همزمان با صدمین سال تولد استاد فقید دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی مورخ برجسته معاصر همایش بینالمللی شهرنامه نویسی در تاریخ ایران را برگزار میشود.
-
مسئله قیمتگذاری کتاب - ۲
قیمتگذاری کتاب باید منعطف باشد
مدیرعامل انتشارات بهنشر که به انعطاف قیمتگذاری کتاب، به دلیل نوسانات اقتصادی و افزایش بهای ملزومات تولید کتاب، اعتقاد دارد، برای برخورداری بازار از شفافیت و حفظ منافع ناشر، استفاده از سامانههای آنلاین بهروزرسانی قیمت را پیشنهاد میکند.
-
بهاریه کتاب در استانها - ۱۷
«راز جنگل آینه»؛ روایتی فانتزی از معانی عمیق عرفانی
همدان - «راز جنگل آینه» سعی میکند معناهای عمیق عرفان اسلامی را در قالب یک داستان تخیلی جذاب دربیاورد و به بچهها معنای عمیقتری از زندگی را با فضای فانتزی، تخیلی و جادویی نشان دهد.
-
کتابخانههای عمومی همدان در سالی که گذشت؛
افتتاح ۷ پروژه عمرانی و کسب ۱۶ رتبه ملی در کتابخانههای عمومی همدان
همدان - سرپرست کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: طی سالی که گذشت، ۷ پروژه عمرانی افتتاح شد و ۱۶ رتبه ملی در کتابخانههای عمومی همدان کسب شد.
-
فیلم
شادباش نوروزی دانشجویان دانشگاه پکن
تعدادی از دانشجویان دانشگاه پکن در قالب پیام ویدیویی نوروز را تبریک گفتند.
-
یادداشت میهمان؛
کتابخانههای عمومی؛ از نهاد دولتی تا پایگاهی مردمی
زینب زینالدینی پژوهشگر حوزه فرهنگ معتقد است؛ وابستگی کتابخانههای عمومی به منابع مالی دولتی، در شرایط اقتصادی فعلی، موجب محدودیت در تأمین منابع مالی پایدار و مانع پاسخگویی کتابخانهها به نیازهای فرهنگی و آموزشی جامعه میشود.
-
در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین»:
کی هیروتا میراث فکری آرنت و برلین را بازخوانی میکند
کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت» میراث فکری دو متفکر برجسته قرن بیستم را بازتعریف میکند و نشان میدهد که چگونه اندیشههای آنها همچنان برای درک مسائل امروزین جهان راهگشا هستند.
-
نگاهی به کتاب «نوروز و فلسفه هفتسین»؛
پژوهشی درباره نوروز و وجه نمادین آن در فرهنگ کهن ایران زمین
کتاب «نوروز و فلسفه هفتسین» نوشته محمدعلی دادخواه به آگاهی از رسم و بزم این کهن سرزمین، سخن میگوید و پژوهشی درباره نوروز و وجه نمادین آن در فرهنگ کهن ایران است.
-
پیشنهاد مطالعه حسن حضرتی برای نوروز 1404؛
کتاب «درسهایی درباره ظهور اسلام» از مرحوم عباس زریاب خویی را میخوانم
حسن حضرتی، دانشیار تاریخ دانشگاه تهران گفت: من یک قفسه انتظار در کتابخانهام دارم که هر کتابی را که تهیه کردم در آن قفسه قرار میدهم تا در فرصت مناسب مطالعه کنم. من کتاب «درسهایی درباره ظهور اسلام» را که به تازگی از مرحوم عباس زریاب خویی منتشر شده است، برای مطالعه پیشنهاد میکنم.
-
-
محمد درودیان؛
یادداشتهای جنگ گنج پنهانی برای ایران امروز است
محمد درودیان، پژوهشگر و تاریخنگار گفت: یادداشتهای جنگ مثل یک گنج پنهان میماند که میتواند برای امروز ایران تجربه ارزشمندی در بر داشته باشد.
-
یادداشت؛
برنامههای اسلامی در نوروز
قم - زمان و پیوستگیهای نوروز با طبیعت که جلوهای از ذوق لطیف نیاکان ماست و گذشته از آدابی نظیر پختن غذاهای مخصوص؛ پرداختن به پاکیزگی تن و محیط زندگی، اهمیت دادن به آب روان که از دوران باستان عنصری مقدس شمرده میشد.
-
یادداشت؛
درنگی بر «گویش دشتی» با تکیه بر انگارههای بشیر علوی درباره فعل «مزی»
بوشهر- «مزی» یا گاهی «مزبی» در گویش دشتی به معنی فعل خواستن، قصد کردن و طلب کردن است که هم برابر با واژه «want» و هممعنی و مفهوم واژه «will» را در خود دارد و نیز همسنگ واژه «wish» در زبان انگلیسی است.
-
بهاریه کتاب در استانها- ۱۶
نویسنده جوان ایلامی ۲ کتاب را برای مطالعه در نوروز پیشنهاد داد
ایلام- شاهین فولادوند، نویسنده جوان ایلامی دو عنوان کتاب را برای مطالعه در روزهای نوروز پیشنهاد داد.
-
گفتوگو با برگزیده جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی؛
نوشتن به مثابه مبارزه است/ هوش مصنوعی نوک کوه یخ
خوزستان- نویسنده خوزستانی که مقام اول جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی در بخش متون مکتوب را کسب کرده، معتقد است: نویسنده باید روزآمد باشد و کلمه به کلمه مهارتش را در نوشتن ارتقاء دهد و این نوشتن به مثابه مبارزه جدی و سخت است.