سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
شرکت‌های پخش کتاب جای ناشران را گرفته‌اند

خراسان‌رضوی - مدیر انتشارات کتیبه میراث شیعه گفت: یکی از مشکلات ناشران، فروش آثار چاپ شده‌شان است، اکنون ناشران کنار زده شدند و شرکت‌های پخش کتاب، کار را به‌دست گرفته‌اند.

محمد باقری که تاکنون ۲۱ جلد کتاب را زیور طبع آراسته است، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزای کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، با اشاره به برخی مشکلات حوزه نشر گفت: یکی از ده‌ها مشکلی که ناشران با آن روبه‌رو هستند، فروش آثاریست که چاپ کرده‌اند، الان ناشران کنار زده شدند و شرکت‌های پخش‌ِکتاب، کار را به‌دست گرفته‌اند و شرکت‌های پخش کتاب هم، کتاب‌هایی را می‌خواهند که عموماً بازتاب عمومی بیشتری دارند به عنوان مثال خیلی به دنبال کتاب‌های تخصصی تاریخ نیستند.

باقری بیان کرد: من به عنوان ناشر برای فروش کتاب‌هایم سایت زده‌ام علاوه‌برآن باید به صورت حضوری هم به کتابفروشی‌ها بروم و بازاریابی کنم تا بتوانم آثارم را به منظور فروش به کتابفروشی‌ها معرفی کنم.

ناشران از گردونه رقابت حذف شده‌اند!

این ناشر ادامه داد: الان برد با شرکت‌های پخش کتاب است و با ورود شرکت‌های قدرتمند و قوانین خاصی که خودشان دارند جایی برای ناشر نیست و عملاً ناشران از گردونه رقابت حذف شده‌اند به صورت کلی دیگر ناشر و پخش کتاب‌های تخصصی نداریم تنها شرکت‌های پخش کتاب هستند که بیشتر این شرکت‌ها هم در تهران هستند.

او با اشاره به راه‌کارهای برون‌رفت از این مشکل گفت: پیشنهادی که برای این مشکل به ذهنم می‌رسد این است که به عنوان مثال بخش مجازی نمایشگاه کتاب به صورت دائمی فعالیت کند. نهادهای مربوطه می‌توانند یک سایت طراحی کنند که ناشران بتوانند فروشگاه دائمی مجازی داشته باشند.

معظلی به نام پخش غیرمجاز کتاب!

مدیر انتشارات کتیبه گفت: معظل دیگری که وجود دارد پخش غیرمجاز کتاب است که ناشران از ترس همین پخشِ غیرمجاز کتاب‌شان، فایل پی دی اف آثارشان را در سایت‌های فروش کتاب دیجیتال نمی‌گذارند و نمی‌توانند آثارشان را به این سایت‌ها بسپارند، در نتیجه این ناشر و نویسنده است که متضرر می‌شود.

محمد باقری با اشاره به دیگر مشکلات حوزه نشر گفت: یکی دیگر از مشکلات، کمبود کاغذ است. الان سه سال است که به بنده کاغذ نداده‌اند، در حالی‌که با همان کاغذ تعاونی که در اختیار ما قرار می‌گرفت کار ما به مراتب بهتر انجام می‌شد.

او با اشاره به سیر صعودی سرانه مطالعه، گفت: در شرایط کنونی و با گرانی کتاب این محصول از سبد خانوار مردم حذف شده و این برای کشور ما اصلاً خوب نیست. چاپ کتاب به ۵۰ عدد و ۱۰ عدد رسیده در حالی که با این تعداد کم، سودی برای ناشر باقی نمی‌ماند. جامعه به سوی فضای مجازی و دیجیتال رفته و باید در بستر این فضا، کتاب نیز جایگاهی داشته باشد. اگر حقوق مولفان و مصنفان تامین شود و کتاب‌ها به صورت دیجیتال دربیایند و در اپلیکیشن‌ها یا سایت‌های معتبر به فروش برسند قطعاً هم مردم بیشتر کتاب می‌خوانند و هم اوضاع ناشران بهتر می‌شود.

باقری بیان کرد: اما در این صورت باید حتماً تدابیری سنجیده شود که فایل پی دی اف کتاب‌ها در فضای مجازی طوری مدیریت شوند که زحمات نویسنده که سال‌ها تلاش کرده و بیشتر هزینه‌ها را انجام داده ضایع نشود.

به گزارش ایبنا؛ انتشارات کتیبه میراث شیعه از سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرد که تاکنون ۴۰ نسخه کتاب به چاپ رسانده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها