رقیه دوست فاطمیها، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان یزد در این مراسم گفت: من از طریق اشعار آقای کشاورز با ادبیات کودک و نوجوان آشنا و علاقمند شدم تا جایی که بسیاری از کتابهای وی را مطالعه کردهام و بسیاری از آنها را حفظ کردهام.
وی افزود: این برنامه نیز در قالب تجلیل از 40 شاعر و نویسنده مطرح کشوری به عنوان «تجلیل از 40 قلم» در سطح کشور برگزار میشود که ما نیز در استان یزد میزبان ناصر کشاورز هستیم.
مهدی آرایی نویسنده و محقق نیز در این مراسم با اشاره به قالب طنز در آثار کشاورز گفت: بدون شک استاد کشاورز از بزرگترین شاعران طنزپرداز حوزه کودک است که مفهون طنز را به صورت واقعی میشناسد.
وی افزود: اشعار او واقعا بینظیر است و شیوه طنزپردازی وی در ذهن مخاطب نقش میبندد و به عنوان حجاری در ذهنهای کودکان و نوجوانان است.
این نویسنده یادآور شد: کودکان نیاز به لبخند دارند که باید به زبان طنز بیان کرد که این نگاه ویژه استاد کشاورز است.
آرایی تصریح کرد: وی در استفاده از طنز تکنیکهای مختلفی دارد که برخورد نمادین با پدیدهها از جمله این ویژگیها است زیرا وقتی میخواهد پدیده مذهبی را برای کودکان مطرح کند، به صورت طنز آن را با پذیرش به کودکان مطرح میکند.
وی افزود: رازآمیزگی و معماگونگی در شعر نیز از دیگر ویژگیهای اشعار وی است زیرا به سرگرمی و لذت در شعر نیز توجه ویژهای دارد.
فاطمه قانع نیز به عنوان مربیگر ادبی با اشاره به آثار ناصر کشاورز بیان کرد: طبیعت در آثار و اشعار کشاورز نقش مهمی در رشد معنوی کودک دارد.
وی گفت: در اشعار استاد، شگرد نزدیک شدن به پدیدهها به عنوان امری مهم است که کودکان را به پدیدهها نزدیک میکند و استاد سعی میکند که کودک با فضایی آشنا شود که مبحث آشنایی با طبیعت صورت گیرد.
همچنین در این مراسم، هادی آشتیانی، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانههای کشور در سخنانی گفت: ناصر کشاورز علاوه بر نویسندگی و شاعری، فردی خوش فکر است که توانسته به خوبی آموزههای مختلف را در ذهن کودکان نقش ببندد.
وی افزود: وی در حوزههای آداب اجتماعی رفتار کردار و طبیعت به خوبی توانست در ذهن کودکان نقش ببندد و آن را در سالهای سال به خوبی توانسته در ذهن کودکان حکاکی کند.
مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانههای کشور یادآور شد: ما در آثار ناصر کشاورز شاهد توانایی بسیار بالا در انتقال مفاهیم به خصوص مفاهیم معنوی هستیم که نمونه اخیر آن نیز «راز تاک» است که نشان از فکر والا و توانایی ویژه برای رساندن پیامها به نسل نو هستند.
آشتیانی با اشاره به توجه نهاد کتابخانههای عمومی کشور به حوزه کودک و نوجوان گفت: در نهاد کتابخانهها، اهمیت دادن به بخشهای کودک کتابخانهها در کشور در حال گسترش است که خرید منابع و گسترش بخشهای کودک و حتی خرید اسباب بازی برای کودکان در کتابخانهها جهت تربیت مدیران آینده ای آشنا با کتابها و آگاه، است.
ناصر کشاورز، نویسنده و شاعر حوزه کودک و نوجوان کشور نیز در مراسم بزرگداشت خود گفت: تمام بحث من دنیای کودکی و شعر کودکی است و سعی کردهام با خاطرات و دنیای آنها زندگی کنم و دائماً این کودک را در دورههای مختلف در خود حس میکنم.
وی افزود: کودکی منشا بسیار از خلاقیتها و شکوفایی علمی و حتی صنعتی است و باعث میشود بزرگیِ ما با موفقیت همراه شود.
این نویسنده و شاعر حوزه کودک و نوجوان کشور یادآور شد: من با مشاهده این بازخوردها از کتابهای خود توسط خوانندگان و مخاطبین خود را مسئولتر از گذشته دیدم.
کشاورز ادامه داد: اگرچه من از گذشته افسردگی دارم و تحت تاثیر آن هستم اما امروز هیجان زده و خوشحال هستم که در جمع شما هستم.
وی در ادامه با اشاره به سفر قبلی خود به شهر یزد در حدود 10 سال پیش، گفت: در آن دوران سفری به یزد داشتم که بافت قدیمی شهر را مشاهده میکردم و خوشحال میشدم اما متاسفانه این برج و ساختمانهای بلند، من را ناراحت میکرد و در این زمینه نیز اشعاری را سرودهام.
این نویسنده و شاعر حوزه کودک و نوجوان کشور بیان کرد: خیلی دلم میخواهد این معماری یزد از بین نرود و حیف است که از گذشته ساده بگذریم.
وی در ادامه بیان کرد: کودکان بهروز زندگی میکنند که من از روز و لحظات احساسات خود را بیان میکنم و در این راستا نیز برخوردم با پدیدهها به صورتی است که اگر بارها چیزی را دیده باشم، باز هم به دنبال کشف جدید هستم.
در ادامه این مراسم نیز «موسیقی کتاب، فرشتهای از آسمون» سروده ناصر کشاورز، برای نخستین بار توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد رونمایی شد.
در پایان این مراسم نیز از ناصر کشاورز به عنوان نویسنده حوزه کودک و نوجوان تجلیل و قدردانی شد.
نظر شما