-
گفتار فرهنگ و هنر درباره داریوش شایگان؛
به درد ایران مبتلا بود
داریوش شایگان سخت عاشق ایران بود. به درد ایران مبتلا بود. دغدغهی دائمی فکریاش سرنوشت ایران بود تا آخر از جستوجوی معنا دست نکشید و بر در معنویت کوفت، اما گویی حلقهی اقبال ناممکن میجنبانید تا آخرین نفس، بیقرار و ناآرام بود و در فاصلهی کهکشانی معنویت و پوچانگاری و در تکوپو و سعی و هروله بود.برای دوستی ارزش و اهمیت فراوان قائل بود و برای ایجاد و یا حفظ و یا تعمیق دوستی هر کاری میکرد
-
معرفی کتاب «ملاقات با دلفینها»؛
روایتی از پیچیدهترین خطرناکترین عملیاتهای غواصی جنگ ایران و عراق
خدای دریای طوفان با خدای ساحل آرامش فرقی نمی کند. خدا همان خداست،اما این طرز نگاه آدمی است که در طوفان تغییر می کند.طوفان چشم دل را از رنگ ها و نقش های سخیف می شوید و چون چشم دل پاکیزه شد، انسان رخصت تماشای نوری را می یابد که خدا در سینه اش به امانت گذاشته است. حکمت گم شدن و گرفتاری گردان یونس در شب طوفانی خلیج فارس دقیقا به همین قصه برمی گردد.
-
در ادامه بازدیدهای مناسبتی انجام شد؛
دیدار نوروزی وزیر فرهنگ با استاد موسوی گرمارودی
در ادامه دیدارهای نوروزی، وزیر فرهنگ این بار به دیدار استاد سیدعلی موسوی گرمارودی شاعر ایران زمین رفت و ساعاتی با او همکلام شد.
-
بررسی آموزش عالی و پیشرفت در ایران
«مجموعه مقالات کنفرانس: آموزش عالی و پیشرفت در ایران» نوشته لیلا فلاحتی در ۵۰۰ صفحه از سوی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی منتشر شده است.
-
قباد آذرآیین در هفتادوهفتمین زادروزش:
شمارگان محدود کتابهای بازار نشر جای تاسف دارد!
قباد آذرآیین با اشاره به اینکه شمارگان محدود کتابهای بازار نشر جای تاسف دارد، به نویسندگان نوقلم و جوان توصیه کرد که مطالعه خود را افزایش دهند و تجربه زیستهشان را بنویسند.
-
گزارش تصویری
پیکاسو در تهران
نمایشگاه آثار پابلو پیکاسو نقاش شهیر دوران معاصر با عنوان «پیکاسو در تهران» از ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در موزه هنرهای معاصر تهران برپاست. / عکاس: معصومه احمدی
-
دهم فروردین سالگرد رحلت آیتالله بروجردی؛
آیتالله بروجردی شیعه را به جهان معرفی کرد
لرستان - آیتالله بروجردی حقانیت مذهب شیعه را به جهانیان اعلام کرده و با شناخت دقیق از جهان اسلام در جهت تقریب مذاهب اسلامی گامهای مهمی برداشت و موجب شناخت شیعه در جهان شد وی بیش از ۵۰ عنوان کتاب را در طول دوران حیات خود تالیف و به یادگار گذاشت.
-
برگزاری مسابقه داستاننویسی «اگر شازده کوچولو بودی…»
«اگر شازده کوچولو بودی با چه کسی ملاقات میکردی؟» عنوان یک مسابقه داستاننویسی است که از سوی نوین کتاب برگزار میشود تا علاقهمندان روایتهای تازه خود را از سفرهای خیالیشان بنویسند.
-
یکشنبهها با منطقالطیرِ عطار - ۱۳
حکایت گفتوگوی طاووس و هدهد
خراسانرضوی - یکی دیگر از پرندگانی که عذر و بهانه مسیر سخت و طاقتفرسای رسیدن به سیمرغ را آورد، طاووس بود.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
عصیان «حسین جلالپور» در شعر با نوآوری در قالب سنتی غزل
بوشهر- بشیر علوی، استاد دانشگاه و منتقد ادبی با اشاره به جایگاه حسین جلالپور، غزلسرای فقید جنوبی در غزل معاصر گفت: برجستهترین نوآوری حسین جلالپور در شعر، نوآوری در قالب سنتی غزل بود.
-
گردشگری ادبی - ۹
آرامگاه حسین پناهی؛ یادبودی شاعرانه در قلب کهگیلویه
کهگیلویه و بویراحمد- در دل شهر سوق، آرامگاهی وجود دارد که نهتنها یادبودی برای یک هنرمند، بلکه نمادی از پیوند عمیق مردم با ادبیات و سینماست.
-
کتاب «تولید دانش و نوآوری سبز» بررسی میکند؛
چارچوبی برای دانشگاههای سبز
دانشگاه سبز مدنظر نویسندگان «تولید دانش و نوآوری سبز: چارچوبی برای دانشگاههای سبز» دانش و نوآوری سودمند را بهمنظور حل مسائل اجتماعی پیچیده تدوینشده در دستورکار ۲۰۳۰ برای هفده هدف توسعه پایدار تولید میکند.
-
قیمتگذاری خدمات چاپی در نگاه کارشناسان -۲
قیمتهای بیحساب و کتاب خدمات، زنجیر بر پای صنعت چاپ است
نایبرئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ معتقد است؛ اتحادیه باید در زمینه تعیین بهای تمام شده فرهنگسازی و آموزشهای لازم را بدهد تا چاپخانهها زیان نکنند.
-
فیلم
بهارانه ایبنا / مدیریت کتاب
حافظ شیرازی وقتی میگفت از دنیا فراغتی و کتابی و گوشه چمنی میخواهد، لابد بهار شیراز را پیش چشم خود داشته است. تحریریه ایبنا یک بهاریه برای مخاطبان خود دارد. لطفا ببینید و بخوانید. شما هم اگر نوروزتان را کتاب عیدی بدهید، بهار بهتری پیش رویتان خواهد بود. سمیه حسن نژاد / دبیر سرویس مدیریت کتاب ایبنا
-
با نگاهی به کتاب نوروزنامه و رباعیات خیام نیشابوری
خیام، نوروز و باقی ماجراها
دربارهی خاستگاه ایرانی نوروز آنقدر نوشته شده که اضافه کردن سطرهایی بر آن انبوه اضافهکاری است. از قضای روزگار در روزهای پایانی سال گذشته و چند هفته مانده به نوروز، کتابی منتشر شد که با این موضوع و همچنین هجمه علیه خیام مناسبت دارد:
-
در اولین دوره جایزه کتاب سال ایران چه گذشت؟
غیبت علامه طباطبایی در مراسم پایانی
محمدرضا پهلوی در اول فروردین ۱۳۳۴ به ۱۱ نویسنده و مترجم ایرانی جایزه نقدی به مبلغ ۵ هزار تومان اهدا کرد.
-
نگاهی به کتاب «تاریخچۀ اله آباد رستاق شهرستان یزد»؛
اردشیر خاضع و قند پارسی که از ایران به هند بُرد
سعید نفیسی در دیباچۀ تذکرۀ سخنوران یزد مینویسد: «خدمات بسیار بیریا و صمیمانه و حتّی عاشقانهای که آقای اردشیر خاضع در سالیان دراز که در بمبئی بوده… کرده است چیزی است که هرکس، اندک آگاهی از کار کتاب ادبی داشته باشد، از آن خبر شده است.»
-
بهاریه کتاب در استانها- ۲۹
«آوای دریا ۳»؛ مجموعهای از آثار ادبی کودکان هرمزگانی
هرمزگان - «آوای دریا ۳» سری سوم مجموعه آثار ادبی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری هرمزگان است.
-
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران؛
کتاب «من زندهام» به زبان بنگالی منتشر شد
کتاب «من زندهام» به قلم معصومه آباد از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش به زبان بنگالی ترجمه و منتشر شد.
-
مرتضی قاضی:
ردی از یک میلیون دفترچه یادداشت جنگ نیست
مرتضی قاضی، پژوهشگر و مولف جنگ گفت: در هر عملیات دو دفترچه به رزمندهها میدادند؛ یک دفترچه که دست خودشان میماند و دفترچه دیگر را به دفتر تبلیغات جنگ میدادند. در همین راستا یک عددی شنیدم که یک میلیون دفترچه در کانکسها بوده است. خبر بد اینکه، من هر چه جستوجو کردم ردی از آنها پیدا نکردم!
-
مدیرکل کانون پرورش فکری همدان خبر داد؛
طرح «۱۴ کتاب، ۱۴ روز بهاری»؛ گامی در مسیر انس کودکان با کتاب
همدان - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان گفت: اجرای طرح «۱۴ کتاب، ۱۴ روز بهاری» طرحی برای نوروز ۱۴۰۴ بود که در تمام مراکز کانون در استان برگزار شد.
-
یادداشت؛
واکاوی و ریشهیابی «کُلهوا» در اندیشه ایرانی و نقش آن در آمدن بهار
لرستان - شیرزاد بسطامی، نویسنده و پژوهشگر لرستانی معتقد است جایگاه بهار را میتوان در فرهنگ مردم لرستان در ضرب المثلها و اشعار مردم این دیار در مدح بهار و نکوهش زمستان و پاییز مشاهده کرد.
-
بهاریه کتاب در استانها- ۲۸
بهار در باغ زیتونیچشم/ داستانهای نوروزی سید حسین میرکاظمی
گلستان- وقتی نوروز از لابهلای صفحات کتابها جوانه میزند، داستانها رنگ و بوی بهار میگیرند. «باغ زیتونیچشم» سید حسین میرکاظمی، دارای قصههایی نوروزی است که مخاطب را به سفری ادبی در گرگان و دشت میبرد.
-
نگاهی به کتاب «سیاست»:
بازخوانی پرسش بنیادین آرنت: «سیاست چیست؟»
بررسی کتاب «سیاست» هانا آرنت و ترجمه فارسی آن توسط فرهنگ رجایی، نه فقط به عنوان معرفی یک اثر مهم، بلکه به مثابه کنشی فرهنگی است که امکان مواجهه دقیقتر و انتقادیتر با اندیشه آرنت را در بستر فکری و سیاسی ایران میسر میسازد.
-
پیشنهاد مطالعه علیرضا ملائی توانی برای نوروز ۱۴۰۴؛
ذهنیت شکلگرفته و رسوبیافته ایرانیان درباره دانشگاه
علیرضا ملائی توانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: کتاب «تاریخ امیدبخش نوع بشر» از روتگر برکمان با ترجمه سهراب خلیلی شورینی یکی از کتابهایی است که در تعطیلات نوروز مطالعه میکنم.
-
رازنهان منتشر کرد؛
لاهیجان به روایت جهانگردان و سفرنامهنویسان ایرانی و خارجی
خاک سرزمین گیلان به گواهی تاریخ، حداقل از قرون اولیه دوره اسلامی به واسطه رودخانه بزرگ سفیدرود به عنوان یک مرز طبیعی، به دو قسمت جداگانه و مستقل غرب گیلان و شرق گیلان تقسیم میشد. بخش غربی آن با مرکزیت فومن «بیه پس» و بخش شرقی آن با مرکزیت لاهیجان «بیه پیش» شناخته میشد.
-
پیشنهاد مطالعه امیرسعید الهی برای نوروز ۱۴۰۴؛
چگونگی اعزام نخستین وزیر مختار ایران به آمریکا
امیرسعید الهی، پژوهشگر تاریخ چند کتاب را برای مطالعه در نوروز در نظر گرفته است. «ایران و آمریکا: تاریخ یک شروع» و «وینستون چرچیل، نظامی و نویسنده و دولتمرد بریتانیایی» کتابهای مورد مطالعه وی است.
-
خیّر حوزه کتاب هرمزگان:
بیش از ۴ هزار جلد کتاب در سال ۱۴۰۳ اهدا کردم
هرمزگان - خیّر حوزه کتاب هرمزگان بیان کرد: بیش از ۴ هزار جلد کتاب در سال ۱۴۰۳ اهدا کردم.
-
قیمت تری دی پانل در بازار ایران چقدر است؟
در این مقاله به بررسی دقیق عوامل موثر بر قیمت اجرای تری دی پانل، مزایای استفاده و نکات کلیدی خرید این مصالح ساختمانی میپردازیم.
-
با هدف ترویج کتابخوانی انجام شد؛
اهدای کتاب به ایستگاههای پلیس در کرج
البرز - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز از اهدای کتاب به ایستگاههای پلیس در کرج خبر داد و گفت: این اقدام فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام شده است.