مهدی رجبی، نویسنده نامآشنای حوزه کودک و نوجوان، فهرست پیشنهادی خود را برای خرید از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام کرد.
اما نکته حائز اهمیت، دستآوردهای ما از این نمایشگاه و انتخاب درست کتابهایی است که میتوانیم تهیه کنیم. به همین دلیل در پرونده «پیشنهاد نویسندگان کودک و نوجوان برای نمایشگاه کتاب تهران» به سراغ اهالی این حوزه رفتیم و از آنها خواستیم تا فهرست کتابهای پیشنهادی خود را به مخاطبان ایبنا ارائه دهند.
مهدی رجبی، از نویسندگان و منتقدان ادبیات کودک و نوجوان، فهرست پیشنهادی خود را اعلام کرد و گفت: کتابهای زیادی هستند که میتوانم برای خرید در نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مخاطبان نوجوان پیشنهاد دهم که برخی از آنها عبارتند از:
-کتاب «تافی» نوشته سارا کروسان که با ترجمه کیوان عبیدی آشتیانی از سوی نشر افق منتشر شده است. داستان این کتاب درباره دخترانی است که در خانواده مشکل دارند و خانه را ترک میکنند و همچنین تاثیراتی که میتوانند بر خانواده بگذارند و به نظر من کتاب مفیدی برای نوجوانان است.
- کتاب «در انتظار یک زندگی طبیعی» نوشته لسلی کانر که با ترجمه فرح بهبهانی از سوی نشر افق منتشر شده است. این رمان پر از لحظات پرمعنی و عواطفی طنین انداز است. آدی رمان در انتظار یک زندگی طبیعی است اما مادرش، وضعیت نابسامانی دارد و آشفتهحال است. ناپدری سابق و مهربان آدی، هر کاری که از دستش بربیاید برای کمک به آنها انجام میدهد، اما ملاقاتهای آدی با او خیلی کم و با فاصلههای زمانی بسیار زیاد و تنها با اجازه مادر دمدمی مزاجش اتفاق میافتند. آدی تلاش میکند تا جایی که میتواند امید و روحیه مثبت خود و قدرتش را در مواجهه با خطرات و مشکلات حفظ کند و از خودش مواظبت کند. به نظر من مطالعه آن خیلی برای نوجوانان و جوانان مفید است.
-مجموعه چهارجلدی «نیما نابغه» نوشته آتوسا صالحی که از سوی نشر افق برای کودکان منتشر شده است. نیما نابغه از آن بچههایی است که زیاد اهل حرف گوش کردن نیست و دوست دارد همه چیز را خودش تجربه کند. اتفاقا معلمشان خانم بالا هم زیاد حوصله درس دادن ندارد و در عوض عاشق ماجراجویی است و برای همین مرتب بچههای کلاسش را به گردش علمی میبرد.
نیما ادعا میکند که از همه چیز سردرمیآورد اما در خلال داستان متوجه میشود نیاز به کسب دانش و آگاهی دارد. این مجموعه زندگی معمول بچهها را بهتصویر میکشد و طنز شیرینی هم دارد.
-رمان «عروس دریایی» نوشته الی بنجامین که با ترجمه کیوان عبیدی آشتیانی از سوی نشر افق منتشر شده است. کتاب « عروس دریایی » داستان مواجه دختری است به نام سوزی با مرگ بهترین دوستش. کتاب چالشی به نام مفهوم مرگ و فقدان افراد را مطرح میکند و کتاب خوبی برای نوجوانان است و بیان میکند که چگونه باید با غم از دست دادن مواجه شوند و با آن کنار بیایند.
-رمان «زیبا صدایم کن» نوشته فرهاد حسنزاده که از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده و مساله دختران را به تصویر میکشد و دغدغه نوجوانانی که والدینشان از هم جدا میشوند و اینکه چگونه باید با آنها رفتار کرد. زیبای کتاب «زیبا صدایم کن» دختر پانزده سالهای است که در موسسهای زیر نظر بهزیستی زندگی میکند. مادر معتادش ازدواج کرده و پدرش به سبب بیماری روانی در آسایشگاه بیماران روانی بستری است. زیبا در روز تولدش به پدر کمک میکند تا از آسایشگاه فرار کند و خیلی زود از همدستی با پدرش پشیمان میشود.
-«گفتوگوی جادوگر بزرگ با ملکه جزیره رنگها» نوشته جمشید خانیان که از سوی نشر افق منتشر شده است. کتاب «گفتگوی جادوگر بزرگ با ملکه جزیره رنگها» قصهای جذاب و رازآلودست از همراهی و گفتوگوی یک صبح تا غروب نوجوان دوازده سالهای به نام رهی با یک خانم نقاش غریب و کمی مشکوک. این کتاب هم درباره مرگ است و داستان حالت تعلیق دارد. کتاب دارای داستانی عمیق و عاطفی است درباره ویژگیهای روحی آدمها.
-مجموعه «چرخ زمان» اثر رابرت جردن که با ترجمه بهرنگ مافی از سوی نشر پریان منتشر شده و ممکن است از روی آن سریالی مانند بازی تاج و تخت بسازند. و به نظر من برای افرادی که به آثار فانتزی مجموعهای علاقه دارند و دوست دارند شخصیتهای زیادی را دنبال کنند و در سرزمینهای شگفتانگیز قدم بگذارند، جذاب است.
نظر شما