شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
نگاهی به هنر ایران در گذر زمان/ بررسی آثار هنرمندان ایرانی در موزه‌های بین‌المللی

کتاب «نگاهی به هنر ایران در گذر زمان (گزیده آثار هنرمندان ایرانی در موزه‌های بین‌المللی از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر)» نوشته‌ی علیرضا صفری، حدیقه همایونی‌افشار، سمیه صفری، در نوبت اول با 156 صفحه به قیمت 100 تومان و با 500 نسخه به همت انتشارات سرشار به تازگی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «نگاهی به هنر ایران در گذر زمان (گزیده آثار هنرمندان ایرانی در موزه‌های بین‌المللی از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر)» نوشته علیرضا صفری، حدیقه همایونی‌افشار و سمیه صفری، در نوبت اول با ۱۵۶ صفحه به قیمت ۱۰۰ هزار تومان به همت انتشارات سرشار به تازگی منتشر شده است.

کتاب «نگاهی به هنر ایران در گذر زمان (گزیده آثار هنرمندان ایرانی در موزه‌های بین‌المللی از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر)» به موضوع هنر ایرانی، موزه‌ها، و آثار تاریخی ایرانی برای علاقه‌مندان به این حوزه گردآوری شده است.

در قسمت ابتدای کتاب نوشته شده است: «هدف این کتاب نه تنها نشان دادن وسعت و عمق هنر ایران، بلکه برجسته کردن تأثیر و سهم آن در صحنه هنر جهانی است. هر فصل شما را به دوران متفاوتی می‌برد و نشان می‌دهد که هنرمندان ایرانی چگونه دنیای در حال تغییر اطراف خود را تفسیر کرده‌اند و به آن واکنش نشان داده‌اند. فصل اول به معرفی هنر پیش از تاریخ و پیدایش هنرهای ابتدایی انسان که خود درک و فهمی از هنر نداشتند و آن را برای بقای خود به شکل جادو و ارتباط با قدرت‌های ماورایی در غارها می‌کشیدند، پرداخته شده است. فصل دوم هنر ایران باستان پیش از ورود اسلام به ایران را بررسی می‌کند. انسان بعد از خروج از غار به درک جدیدی از محیط طبیعی خود رسید و هنر انسان هوشمند از همین‌جا آغاز می‌شود و در پی یکجانشینی انسان هوشمند در کنار رودخانه‌ها تمدن آغاز می‌شود. مهم‌ترین آثار هنری مربوط به تمدن و فرهنگ ایرانی در دوره‌های هخامنشی، سلوکیان، اشکانیان و هنر ساسانیان در این فصل گردآوری و بررسی شده است. فصل سوم یکی از مهم‌ترین فصل‌های تاریخی این کتاب است. هنر اسلامی اصطلاحی نیست که تنها در خدمت دین اسلام باشد بلکه خدمت بزرگی به هنر ایران و جهان از جمله معماری، ادبیات، خوشنویسی و هنرهای مستظرفه نیز کرده است و همچنین فرهنگ متمایزی در سراسر جهان منعکس کرده و هنرمندان قابل و توانایی را پرورش داده است. آثار هنری این دوره از سلجوقیان تا قاجار را در برمی‌گیرد. فصل چهارم تقریباً هم‌زمان با اوایل قرن بیستم و سقوط قاجارها در ایران است. در این فصل سبک‌های هنری جدید در ایران نظیر جنبش سقاخانه‌ای بررسی شده است. همچنین آثار چند هنرمند که در ابتدای راه هنر مدرن در ایران زحمات زیادی کشیده‌اند، معرفی شده است».

در این کتاب، نویسندگان تلاش کرده‌اند تا گزیده‌ای از آثار برجسته هنرمندان ایرانی را از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر معرفی کنند. کتاب شامل یک مرور جامع بر هنر ایران است و به نمایش اهمیت و تأثیرگذاری این آثار در سطح جهانی می‌پردازد. از طریق گردآوری این آثار و ارائه توضیحاتی در مورد آن‌ها، کتاب به مخاطبان خود امکان می‌دهد تا با هنر غنی و چند لایه ایران بیشتر آشنا شوند و درک بهتری از ارزش‌های فرهنگی و تاریخی این کشور به دست آورند.

محتوای این کتاب به‌ویژه برای علاقه‌مندان به تاریخ هنر، محققان و دانشجویان این حوزه مفید و مناسب است. بخش‌های مختلف کتاب به معرفی آثار هنری مهمی پرداخته که در موزه‌های مطرح دنیا نگهداری می‌شوند و هر یک از این آثار نمایانگر بخشی از فرهنگ و تمدن ایران هستند. این کتاب با ارائه تصاویر و توضیحات دقیق، نه‌تنها به شناخت بهتر هنر ایرانی کمک می‌کند، بلکه تأملی بر روند تکامل هنر در طول قرون و نیز تبادل فرهنگی بین ایران و سایر ملل جهان فراهم می‌آورد.

همچنین در پیشگفتار کتاب می‌خوانیم: «در ادامه سفری را در زمان آغاز می‌کنیم و سیر تحول هنر ایرانی را از ریشه‌های اولیه‌ی آن تا جلوه‌های معاصرش دنبال می‌کنیم. کتاب حاضر، «نگاهی به هنر ایران در گذر زمان» در برگیرنده‌ی مجموعه‌ای از آثار هنرمندان ایرانی از دوران پیش از تاریخ تا امروز است که در موزه‌های بین‌المللی نگهداری می‌شوند. ایران با تاریخ غنی و تأثیرات فرهنگی متنوع خود، بستری مناسب برای بیان هنری بوده است. از طرح‌های پیچیده‌ی سفالگری و فلزکاری باستانی گرفته تا معماری باشکوه دوره اسلامی و تا نقاشی‌ها و مجسمه‌های جذاب و پویای عصر مدرن، هنر ایرانی گواهی بر انعطاف خلاقیت و روحیه‌ی مردمانش است».

کتاب «نگاهی به هنر ایران در گذر زمان» یک منبع جامع و ارزشمند است که به معرفی آثار برجسته هنرمندان ایرانی از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر می‌پردازد. این اثر با بررسی جایگاه این آثار در موزه‌های بین‌المللی، به اهمیت فرهنگی و تاریخی هنر ایرانی اشاره دارد. تصاویر و توضیحات دقیق کتاب به علاقه‌مندان کمک می‌کند تا با روند تکامل هنر ایران و تأثیرات آن بر تبادل فرهنگی جهانی بیشتر آشنا شوند. این کتاب برای پژوهشگران و دوستداران هنر و تاریخ ایران بسیار مفید است.

کتاب «نگاهی به هنر ایران در گذر زمان (گزیده آثار هنرمندان ایرانی در موزه‌های بین‌المللی از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر)» نوشته‌ی علیرضا صفری، حدیقه همایونی‌افشار، سمیه صفری، در نوبت اول با ۱۵۶ صفحه به قیمت ۱۰۰ تومان و با ۵۰۰ نسخه به همت انتشارات سرشار به تازگی منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها