سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵
اصحاب فرهنگ و هنر لرستان از استاندار جدید چه می‌خواهند؟

لرستان - استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان بدون شک جایگاه مهم و منحصر به فردی در حل مسائل و مشکلات استان دارد، آگاهی از مطالبات و انتظارات نمایندگان و گروه‌های مختلف مردم در این راستا موثر خواهد بود.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرم‌آباد: ۲۹ مهرماه هیات دولت چهاردهم سیدسعید شاهرخی را به عنوان نوزدهمین استاندار لرستان و دومین استاندار بومی این استان منصوب کرد.

وی به عنوان نماینده عالی دولت در استان و استاندار بدون شک جایگاه مهم و منحصر به فردی را در حل مسائل و مشکلات استان دارد و آگاهی از مطالبات و انتظارات نمایندگان و گروه‌های مختلف مردم در این راستا موثر خواهد بود.

نوشتن از انتظارات افرادی که یا با قلم از عشق و زندگی، رمان می‌نویسد و یا به ضیافت بوم نقاشی می‌روند و تمثالی از زیبایی‌های این کره خاکی را ترسیم می‌کنند و یا با اکران صحنه‌ای، غم و شادی را بر صورت و چهره ما نقش می‌بندند کار چندان راحتی نیست، اما در این نوشتار سعی شده بخشی از این انتظارات به استاندار جدید لرستان مطرح شود.

طی یک سال گذشته در لرستان توجه به فعالیت‌های فرهنگی، هنری و قرآنی، احیای فرهنگ بومی و فرهنگ عامه به عنوان سرمایه اجتماعی مردم لرستان و احیای و تقویت انجمن‌های فرهنگی و هنری به عنوان یکی از از رویکردهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار گرفت؛ اما با این حال متاسفانه زیرساخت‌های لازم به لحاظ سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و نبود منابع اعتباری لازم در این حوزه، در خور و شان نیست و مجموعه اصحاب فرهنگ، ادب و هنر استان با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

توسعه زیر ساخت‌های فرهنگی استان

هنرمندان ارزنده‌ای در رشته تئاتر و موسیقی در استان لرستان فعالیت می‌کنند، که توانسته‌اند در جشنواره‌های مختلف همچون جشنواره بین‌المللی فجر حائز رتبه شوند؛ اما یکی از دغدغه‌های اصلی هنرمندان نمایش و موسیقی، نبود سالن مناسب در استان است. با وجود توانمندی هنرمندان لرستان، گاهی دیده می‌شود که در مناسبت‌های مختلف گروه‌های موسیقی و نمایشی خارج از استان برای اجرا دعوت می‌شوند در صورتی که این ظرفیت در خود استان وجود دارد.

استان لرستان با سبقه فرهنگی و هنری سالن تمرین و اجرای تئاتر و موسیقی مناسب ندارد و آرزو می‌کنیم با آماده شدن مجتمع فرهنگی هنری خرم‌آباد (تالار مرکزی) بخشی از این مشکلات رفع شود.

تالاری که عملیات اجرایی آن سال ۹۰ شروع شد و مطابق اعلام نظر مسئولان قرار بود تا سال ۹۳ به بهره‌برداری برسد، اما اکنون با گذشت ۱۳ سال از آن تاریخ با پیشرفت ۴۵ درصدی نیازمند ۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل است.

توجه جدی به توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و فراهم کردن امکانات لازم در این حوزه در شان مردم فهیم و هنردوست استان به صورت ویژه باید مورد توجه قرار بگیرد، بعد فرهنگی لرستان نباید زیرسایه سایر بخش‌ها قرار بگیرد.

تاسیس خانه هنرمندان در لرستان

اقوام گوناگون ایران در عین اتحاد و همبستگی تحت لوای جمهوری اسلامی ایران، هر کدام فرهنگ و آداب و رسوم خاص خود را دارند. تشکیل خانه هنرمندان در استان می‌تواند در حفظ و تقویت این آداب و رسوم به منظور نزدیک شدن فرهنگ‌های مختلف و تقویت وحدت ملی و دینی بسیار موثر باشد.

متاسفانه فرهنگ غربی در سطح جهانی به دنبال یکسان‌سازی فرهنگی و غالب ساختن فرهنگ خود و از بین بردن آداب و رسوم خاص دیگر کشورهاست. به گونه‌ای که می‌توان این جنگ فرهنگی را پس از جنگ‌های جهانی اول و دوم، جنگ جهانی سوم نامید، ایجاد خانه هنرمندان می‌تواند به عنوان مکانی برای ارتباط بیشتر و پیگیری راحت‌تر و فعالانه‌تر مسائل صنفی هنرمندان در استان محقق شود.

ایجاد شهرک صنعتی چاپ و نشر در لرستان

تمام آثاری که در حوزه هنر ایجاد می‌شود در صنعت چاپ به منصه ظهور می‌رسد و هیچ فعل هنری انجام نمی‌شود مگر آنکه چاپ آن را در جامعه منقوش سازد، در سال جاری با حمایت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان مجمع چاپخانه‌داران استان به منظور ساماندهی صنعت چاپ تاسیس شد، اما با این وجود به‌روزرسانی نشدن ماشین‌آلات به دلیل ارزبری، نبود نقدینگی، مشکلات بیمه‌ای، عدم صادرات محصولات چاپی به دلیل فرسودگی ناوگان چاپ، ایجاد شهرک صنعتی و صنفی چاپ برای استقرار واحدهای بزرگ و کوچک چاپی در استان، تاسیس چاپخانه تخصصی و کارآمد در حوزه رسانه‌های مکتوب و کتاب در استان ضروری و نیازمند نگاه ویژه مقام عالی استان و دولت است.

اختصاص یک درصد بودجه فرهنگی به خرید آثار هنرمندان

هنرهای تجمسی مانند تمام هنرها، مقوله‌ای جدی در کشور ماست و تاثیر آن در طول تاریخ قابل مشاهده است، مجموعه‌ای از طراحان، نقاشان، کاریکاتوریست‌ها، طراحان صحنه، طراحان لباس، مجسمه‌سازها و … به عنوان رشته‌های مادر هنرهای تجسمی در انجمن هنرهای تجسمی لرستان فعالیت می‌کنند و مصوباتی درباره اختصاص یک درصد از بودجه سازمان‌ها برای خرید آثار هنری وجود دارد که این اتفاق در استان نمی‌افتد. با اجرای این مصوبه از هنرمندان جوان حمایت می‌شود و هنر اصیل و فاخر تداوم می‌یابد.

ایجاد شورای گفت‌وگوی بخش فرهنگ و هنر در لرستان

استان لرستان انباشته از ظرفیت، امکانات و توانمندی‌ها است که تنها با همت ویژه می‌توان از همه این ظرفیت‌ها بهره‌مند شد، ایجاد شورای گفت‌وگوی بخش فرهنگ و هنر در استان برای استفاده از نظرات صاحب نظران این حوزه و برگزاری جلسات مستمر، منسجم و با برنامه‌ریزی استاندار با هنرمندان، برای بهره‌مندی از این ظرفیت بی‌نظیر در استان برای رفع مشکلات، حفظ و ارتقای فرهنگ و هنر استان می‌تواند راه‌گشا باشد.

توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری

برخی از دستگاه‌های اجرایی فرهنگ و هنر را فراموش کرده و بار مشکلات این بخش را صرفاً بر دوش اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشتند؛ با توجه به اینکه اعتبارات اداری کفاف پوشش حجم بالای ظرفیت‌های فرهنگی و هنری موجود در استان که می‌تواند به پویایی و شکوفایی برسد را ندارد؛ لذا در این راستا می‌طلبد استاندار، در شورای برنامه ریزی و توسعه استان نسبت به تصویب تخصیص اعتبار از محل‌های مناسب همچون مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه‌ها به برنامه‌های فرهنگی اجتماعی را داشته باشند.

جوانان هنرمند لرستانی دست نظام مقدس جمهوری اسلامی را رها نکرده و با تمامی فشارهای ناجوانمردانه دشمن در حوزه اقتصادی، نجیبانه در حال تولید آثار هنری هستند بنابراین برای بهره‌مندی هرچه بیشتر از ظرفیت هنرمندان متعهد در تقویت فرهنگ و هنر استان لازم است حمایت‌های همه جانبه صورت پذیرد.

حلقه ارتباطی استاندار و رسانه نباید رها شود

۱۹ استاندار در لرستان آمده‌اند و رفته‌اند و این نشانگر این واقعیت است که عمر مدیریت ارشد استان کوتاه است. لرستان با دارا بودن فرهنگ وهنر و تاریخ غنی و مجموعه‌های توانمند علمی، ادبی، هنری و فرهیختگان نامدار می‌توانند شایستگی‌های خود را به خوبی نمایندگی کند؛ رسانه می‌تواند به عنوان مشاور در کنار استاندار قرار گیرد و مسیر توسعه استان را هموار کند پس هرچه ارتباط استاندار و معاونانش با رسانه‌ها مستمر باشد می‌توان به حل معضلات استان و بعضاً طرح چالش‌های لرستان در سطح ملی و حل آن‌ها امیدوارتر بود.

۱۰ طرح کتابخانه‌ای در لرستان نیازمند تامین اعتبار

۱۰ طرح کتابخانه‌ای در لرستان در دست ساخت است که با تکمیل آنها زیربنای کتابخانه‌های استان ۱۶ هزار متر مربع افزایش پیدا خواهد کرد. ایجاد فضای مناسب یکی از راهکارهای افزایش سرانه مطالعه محسوب می شود و با توجه به اینکه از نظر زیرساخت مشکل جدی در استان وجود دارد پیگیری مسئولان امر برای تکمیل طرح‌های در دست ساخت و افزایش کتابخانه‌های عمومی ضروری است.

راه‌اندازی دانشکده هنر در لرستان ضروری است

راه‌اندازی دانشکده هنر در لرستان از نیازهای مهم فرهنگی است، لرستان دارای هنرمندانی برجسته و شاخص است و استعدادهای جوانی نیز در این عرصه فعالیت می‌کنند که وجود مرکزی علمی و آموزشی می‌تواند در راستای شکوفایی این استعدادها موثر و مفید باشد.

استان لرستان با ۱۱ شهرستان جمعیت بیش از یک میلیون و ۷۶۰ هزار نفری دارای ۳ هنرستان هنرهای زیبا در شهرهای خرم‌آباد و بروجرد است. که این هنرستان‌ها در ساختمان مستقل استقرار ندارند و تجهیزات آنها نیز نیازمند توسعه و به‌روزرسانی هستند توجه به این نکته نیز ضروری است که عملیات ساخت پروژه هنرستان هنرهای زیبای خرم‌آباد از سال ۱۳۷۹ نیز آغاز شده و پس از ۲۳ سال این طرح نیازمند نگاه ویژه دولت است که به بهره‌برداری برسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها