به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، در آستانه اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، دوره کلک خیال برای علاقهمندان به شعر و ادب در حال و هوای شاعرانه شیراز در حال برگزاری است.
حامد محقق، معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا دوره کلک خیال را یک گوشواره آموزشی برای یازدهمین دوره جشنواره شعر فجر دانست و گفت: محتوای این دوره برای شاعران نوقلم آورده های فراوانی دارد.
وی با اشاره به اینکه این دوره بصورت منطقه ای برگزار شده، ابراز داشت: بیش از ۶۰ ادبجو وشاعر از ۱۳ استانِ منطقه جنوب کشور دعوت شدند. دوره های بعدی نیز برای سایر مناطق برگزار خواهد شد.
محقق در خصوص محتوای دوره نیز خاطرنشان کرد: دراین دوره سه روزه ده کارگاه درباره سرفصلهایی چون عناصر شعر، روایت در شعر، موسیقی در شعر، هنروری های زبان، فنون بلاغی و مشهورات و… پیشبینی شده و ادب جویان لحظات نابی با حضور سه استاد خوشنام حوزه شعر و ادب شامل اسماعیل امینی، ابراهیم اسماعیلی و محمد کاظم کاظمی تجربه میکنند.
وی ادامه داد: این سرفصلها و طرح درسی که اساتید برای دوره طراحی کردند با توجه به سطح آثار مخاطبین بوده و امید است مخاطبین را با افقهای تازهای از ادبیات روبرو کند. شرکت در بزرگترین رویداد شعری کشور یعنی اختتامیه جشنواره شعر فجر هم در این برنامه گنجانده شده است.
محقق هدف از این برنامه را برقراری عدالت آموزشی و تمرکز زدایی از برگزاری جلسات آموزشی در تهران و ایجاد بستر رشد برای همه استانها و ارتقای سطح آثار شاعران خوش ذوق و امکانتولید آثار شاخص در حوزه شعر عنوان کرد و گفت: این برنامه بصورت فرایندی طراحی شده و تلاش میکنیم صرفاً به جای یک برگزاری یک دوره آموزشی شرکت کنندگان را حفظ کنیم و آموزش های تکمیلی برای آنها در نظر داریم. بعد از دوره ها نیز زمانی برای خلق اثر داریم و ملاک ارزشیابی برای انتخاب حاضرین برای دوره های آتی آثاری است که ادب جو ها خلق میکنند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه بخشی از استانها در این دوره درگیر بودند، بررسی آثار نشان داد که سطح قابل قبولی از آثار را شاهدیم و استعدادهای خوبی بین دوستان وجود دارد و میهمانان شاعر ما جای پیشرفت دارند.
وی در خصوص چرایی انتخاب شیراز برای میزبانی این دوره نیز توضیح داد: استان فارس ظرفیت و قابلیتهای ارزشمندی در حوزه شعر و ادب فارسی دارد. امیدوارم روزی همه استانهای کشور یکبار میزبان چنین رویدادی شوند.
به گزارش ایبنا، دوره کلک خیال با حضور جمعی از ادب جویان و شاعران ۱۳ استان کشور از چهارشنبه یکم اسفند ماه در تالارحافظ شیراز آغاز شده و تا جمعه سوم اسفند ماه در قالب ده کارگاه آموزشی ادامه دارد.
نظر شما