به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مارسل موس و جامعهشناسی ورزش» تألیف دکتر کمال جوانمرد به واکاوی اندیشههای مارسل موس جامعهشناس و مردمشناس شهیر فرانسوی در حوزه ورزش میپردازد. اندیشمندی که اصحاب علوم اجتماعی او را فاتح سرزمین جدید جامعهشناسی ورزش میپندارند و او را طلیعهدار ورود علم اجتماعی به عرصه فعالیتهای بدن و میدان ورزش میدانند. کسی که برای نخستین بار پای جامعهشناسان را به میدان بازی و ورزش باز کرد و این پدیده را در کانون توجه جامعهشناسان قرار داد.
این کتاب نخست نیم نگاهی به زندگینامه و آثار مارسل موس داشته و دستگاه نظری و کاربست اندیشههای اجتماعی او را در حوزه ورزش و فعالیتهای بدن با تأکید بر مقاله فنون بدن، مورد تحلیل قرار داده است. سپس در جستاری دیگر، بنمایههای افکار وی در زمینه علم نوظهور جامعهشناسی ورزش را مورد توجه قرار داده است. علمی که فنون و فعالیتهای بدن را فرهنگی و اجتماعی میداند که با ساختارهای اجتماعی و نظام فرهنگی ارتباط تنگاتنگ دارد. در بخشی دیگر از این کتاب، دیدگاه مارسل موس درباره تکنیکهای کالبدی و معیارهای طبقهبندی و مراحل ادواری فنون بدن مورد بررسی قرار گرفته است. سرانجام بخش پایانی کتاب به این مبحث میپردازد که فعالیتهای بدنی در فرآیند سنت، آموزش و اجتماعیشدن شکل میگیرند و با رویکرد پوتلاچ، بازی و ورزش را در راستای همبستگی، تحکیم روابط و ارتقای منزلت اجتماعی قرار میدهد.
کتاب «مارسل موس و جامعهشناسی ورزش» در ۱۰۷ صفحه در سه بخش اصلی زندگینامه مارسل موس، کاربست دستگاه نظری مارسل موس و مارسل موس و جامعهشناسی ورزش توسط نشر بزنگاه وارد بازار کتاب شده است.
نظر شما