دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
رمان «رانده شده» نوشته حمیدرضا زنگی نقد شد

فارس- کتاب «رانده شده» نوشته حمیدرضا زنگی نویسنده شیرازی در فرهنگسرای هنر بوستان بعثت شیراز مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، در مراسم نقد رمان رانده شده سید محی الدین حسینی ارسنجانی و سعادت امین زاده و لیلا زیانی و ناهید فتحی به بحث و گفتگو درباره این کتاب و بیان نظرات خود پرداختند.

در این رویداد حسینی ارسنجانی اظهارداشت: نقد بنده نقدی توصیفی است و نقد فنی و تخصص را باید اهل فن و نقادان جدی حوزه رمان انجام دهند اما جهت اطلاع مخاطبان این اثر باید بگویم در رمان رانده شده به قلم جناب زنگی می‌توان نشانه‌ها و رگه‌هایی از یک آسیب جدی جامعه امروز بنام اعتیاد دختران به سیگار و سایر مواد افیونی و دوست‌یابی‌های اشتباه را دید.لذا رمان رانده شده به قلم وی نمونه‌ای خوب از بیان گرفتاری‌های نسل امروز جامعه ما که در چنبره مشکلات و آسیبهای اجتماعی گرفتار شده اند، در قالب داستان بلند است.

وی در ادامه، گفت: نویسنده این اثر اگر چه در صدد ارائه راه حل قطعی برای آسی‌بهای اجتماعی اشاره شده در کتابش نیست، اما هدف اصلی او برانگیختن حس پرسشگری و تفکر انتقادی در مخاطبان و خوانندگان اثر است تا با درک عمیق‌تر مسائل اجتماعی اشاره شده در این کتاب، نقشی فعال در جهت بهبود و اصلاح جامعه پیرامونی خود ایفا کند.

ارسنجانی افزود: حمیدرضا زنگی در رمان رانده شده مثل رمان «آوش» که کتاب دیگر وی است سعی کرده با بهره گیری از تکنیک‌های روایی ایده ای نوین با زبان نوشتاری خلاقانه اش، به خلق اثری نو و برخوردار از نکات روانشناختی بپردازدکه مخاطب را بتواند تا حدودی به تأمل در دنیای پیرامون خود و جایگاه انسان در مواجهه با مشکلات روزمره و دامنگیر وی از جمله آسیبهای اجتماعی و خطرات احتمالی وا دارد.

سعادت امین زاده از اهالی فرهنگ و هنر شیراز نیز اظهار داشت: در این داستان نقش یک شخصیت داستان مثل فریما یک منطق درونی را همراه با شک و اضطراب و تردید و توهمات ساختگی در ذهن که در اثر بی تجربگی و خامی دوران جوانی و غلبه احساسی عشقی را برای خواننده داستان به تصویر میکشد.

امین زاده بیان داشت: در وهله اول خواننده با خوانش صفحاتی از کتاب با دنیای پر از فریب و به اصطلاح مدرن روبرو میشود که تفریح با دوستان به ظاهر امروزی وحرکات آنچنانی به سبک غربی ولی تهی از ثبات فکری و پوچی درونی که راه به ناکجا آباد دارد در اولویت نیست وآن را روش همگیر دنیای مدرن مینگارد، که در بسترجامعه جاری و عرف شده مخصوصاً بین جوانان در سن پایین ولی با آمدن فریما با آن همه شکست و رنج درون و ظاهری انتقامجو روال داستان تغییر میکند وخواننده را در مسیر دیگر سوق میدهد.

وی گفت: انتقادی که به این داستان می‌توان گرفت فلش بک نویسنده و توضیح طولانی در مورد افرادیکه در حاشیه داستان نقش دارند و خواننده هنگامی که در اوج شور رویارویی با حوادث است ناگهان او را منتظر میگذارد وبه ادامه سرگذشت افراد مبتلا به اعتیاد میپردازد و خواننده را خسته از پیگیری داستان میکند.

در ادامه لیلا زیانی شاعر و نویسنده شیرازی گفت: در نقد کتاب رانده شده، می‌توان به نکات روانشناختی پی برد. داستان رانده شده بخوبی آسیب‌های اجتماعی که برسر راه هر جوانی قرار می‌گیرد را به رخ جامعه میکشد.

وی اظهار داشت: عدم اعتماد بنفس و نداشتن پایگاه عاطفی مطمئن ودر نتیجه اعتیاد در بینونسل جوان در این اثر به روایت آمده است. رانده شده مصداق این نکته مهم روانشناسی ست که تمام جانداران بر روی کره زمین مسیر رشد خود را بر حسب غریزه طی می کنند و به بقا ادامه می دهند و تنها انسان است که در مسیر رشد تحت تاثیر جبر دچار چالش می‌شود و اگر بستری مناسب برای رسیدن به کمال نداشته باشد، به یقین در دامِ پلشتیها افتاده و سرنگون میشود.

ناهید فتحی شاعر و نویسنده هم درباره کتاب رانده شده از حمیدرضا زنگی اظهار داشت: حمید رضا زنگی با قلمی زیبا و روان داستان زنانی را تعریف کرده‌اند که هر کدام به نوعی با ترسهایشان روبرو شده بودند و در این نبرد همه دردها و رنج‌ها جای خود را با امید، آزادی و روشنایی عوض کردند.

فتحی گفت: فضای داستان در قشر مرفه جامعه می گذرد. قشری که نباید مشکل و درد داشته باشند اما نویسنده آگاه کتاب مشکلات این قشر را به خوبی و روانکاوانه در قالب داستان و دیالگوهایی که بین شخصیتها پاس داده میشود به تصویر می کشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین