به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مسائل اخلاقی معاصر؛ اختلافات و توافقات» در سه بخش «مسائل مربوط به مرگ و زندگی»، «مسائل مربوط به گوناگونی و برابری» و «گسترش مرزهای بحث اخلاقی» موضوعات اخلاقی مختلفی که در عصر حاضر با آنها روبهرو هستیم را مورد بررسی قرار میدهد.
«سقط جنین»، «آسانمرگی»، «تصمیمهای دم مرگ»، «مجازات و اعدام»، «جنگ و تروریسم و مبارزه با تروریسم»، «نژاد و قومیت»، «جنسیت»، «فقر و گرسنگی»، «همزیستی با حیوانات» و «اخلاق فضای مجازی» از جمله سرفصلهایی است که در کتاب به آنها پرداخته شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «آیا سقطجنین مجاز است؟ آیا اعدام منصفانه است؟ آیا میتوان تروریستها را شکنجه کرد تا اطلاعاتشان را افشا کنند؟ آیا لقاح مصنوعی از نظر اخلاقی رواست؟ اقلیتهای جنسی چه حقوقی دارند و ماهیت گرایششان چیست؟ تبعیضهای جنسیتی و فقر ریشه در کجا دارند؟ آیا درقبال محیطزیست و حیوانات وظایفی داریم؟ در فضای مجازی چطور؟ پاسخدادن به این سؤالات مستلزم دانستن برخی مفاهیم اخلاقی، اصطلاحات و نظریههاست. لارنس هینمن این پرسشها را به سه بخش کلی و نهایتاً به دوازده عنوان تقسیم کرده که نام فصلهای این کتاباند. ساختار هرکدام از فصلها شامل روایتهایی از صاحبنظران آن حوزه یا کسانی است که بهنحوی با آن موضوع مرتبط شدهاند. در ادامه، هینمن طرح کلی مسئله و تقسیمات مفهومی آن را ارائه میدهد و سپس استدلالهای موافقان و مخالفانِ موضوع آورده میشود. هینمن در انتهای هر فصل منابع مفیدی برای مطالعۀ بیشتر معرفی کرده که، در کنار خودآزماییها و دیگر ابزارهای آموزشی، مباحث کتاب را غنا و وسعت میبخشند».
کتاب «مسائل اخلاقی معاصر؛ اختلافات و توافقات» به سرپرستی میثم غلامی ترجمه شده و هومن پناهنده آن را ویرایش کرده است. این کتاب توسط انتشارات ترجمان علوم انسانی در ۹۷۲ صفحه و به قیمت ۴۴۰ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما