تصویربردار: معصومه احمدی
تدوینگر: نیلوفر عباسی
تصویربردار: معصومه احمدی
تدوینگر: نیلوفر عباسی
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
دربارهی خاستگاه ایرانی نوروز آنقدر نوشته شده که اضافه کردن سطرهایی بر آن انبوه اضافهکاری است. از قضای روزگار در روزهای پایانی سال گذشته و چند هفته مانده به نوروز، کتابی منتشر شد که با این موضوع و همچنین هجمه علیه خیام مناسبت دارد:
محمدرضا پهلوی در اول فروردین ۱۳۳۴ به ۱۱ نویسنده و مترجم ایرانی جایزه نقدی به مبلغ ۵ هزار تومان اهدا کرد.
سعید نفیسی در دیباچۀ تذکرۀ سخنوران یزد مینویسد: «خدمات بسیار بیریا و صمیمانه و حتّی عاشقانهای که آقای اردشیر خاضع در سالیان دراز که در بمبئی بوده… کرده است چیزی است که هرکس، اندک آگاهی از کار کتاب ادبی داشته باشد، از آن خبر شده است.»
هرمزگان - «آوای دریا ۳» سری سوم مجموعه آثار ادبی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری هرمزگان است.
کتاب «من زندهام» به قلم معصومه آباد از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش به زبان بنگالی ترجمه و منتشر شد.
مرتضی قاضی، پژوهشگر و مولف جنگ گفت: در هر عملیات دو دفترچه به رزمندهها میدادند؛ یک دفترچه که دست خودشان میماند و دفترچه دیگر را به دفتر تبلیغات جنگ میدادند. در همین راستا یک عددی شنیدم که یک میلیون دفترچه در کانکسها بوده است. خبر بد اینکه، من هر چه جستوجو کردم ردی از آنها پیدا نکردم!
همدان - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان گفت: اجرای طرح «۱۴ کتاب، ۱۴ روز بهاری» طرحی برای نوروز ۱۴۰۴ بود که در تمام مراکز کانون در استان برگزار شد.
لرستان - شیرزاد بسطامی، نویسنده و پژوهشگر لرستانی معتقد است جایگاه بهار را میتوان در فرهنگ مردم لرستان در ضرب المثلها و اشعار مردم این دیار در مدح بهار و نکوهش زمستان و پاییز مشاهده کرد.
گلستان- وقتی نوروز از لابهلای صفحات کتابها جوانه میزند، داستانها رنگ و بوی بهار میگیرند. «باغ زیتونیچشم» سید حسین میرکاظمی، دارای قصههایی نوروزی است که مخاطب را به سفری ادبی در گرگان و دشت میبرد.
بررسی کتاب «سیاست» هانا آرنت و ترجمه فارسی آن توسط فرهنگ رجایی، نه فقط به عنوان معرفی یک اثر مهم، بلکه به مثابه کنشی فرهنگی است که امکان مواجهه دقیقتر و انتقادیتر با اندیشه آرنت را در بستر فکری و سیاسی ایران میسر میسازد.
علیرضا ملائی توانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: کتاب «تاریخ امیدبخش نوع بشر» از روتگر برکمان با ترجمه سهراب خلیلی شورینی یکی از کتابهایی است که در تعطیلات نوروز مطالعه میکنم.
خاک سرزمین گیلان به گواهی تاریخ، حداقل از قرون اولیه دوره اسلامی به واسطه رودخانه بزرگ سفیدرود به عنوان یک مرز طبیعی، به دو قسمت جداگانه و مستقل غرب گیلان و شرق گیلان تقسیم میشد. بخش غربی آن با مرکزیت فومن «بیه پس» و بخش شرقی آن با مرکزیت لاهیجان «بیه پیش» شناخته میشد.
امیرسعید الهی، پژوهشگر تاریخ چند کتاب را برای مطالعه در نوروز در نظر گرفته است. «ایران و آمریکا: تاریخ یک شروع» و «وینستون چرچیل، نظامی و نویسنده و دولتمرد بریتانیایی» کتابهای مورد مطالعه وی است.
هرمزگان - خیّر حوزه کتاب هرمزگان بیان کرد: بیش از ۴ هزار جلد کتاب در سال ۱۴۰۳ اهدا کردم.
در این مقاله به بررسی دقیق عوامل موثر بر قیمت اجرای تری دی پانل، مزایای استفاده و نکات کلیدی خرید این مصالح ساختمانی میپردازیم.
البرز - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز از اهدای کتاب به ایستگاههای پلیس در کرج خبر داد و گفت: این اقدام فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام شده است.
چهارمحال و بختیاری - در قلب چالشتر، خانهای با ستونهای حکاکیشده و پنجرههای اُروسی، داستان زندگی مردان وارسته و شاعران بزرگ را زمزمه میکند؛ جایی که عشق به مردم و ایمان به خدا در هر گوشه آن موج میزند.
کتابخانه و موزه ملی ملک در ایام نوروز با برگزاری برنامه های متنوع در گستره فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی میزبان دوستداران فرهنگ و تاریخ به ویژه گردشگران نوروزی است. /عکاس: معصومه احمدی
در زمانهای که پرسشها درباره مسیر مدرنیته و پیامدهای آن اوج گرفته، کتاب «ستیز با جهان مدرن» نوشته مارک سجویک، راهنمایی ضروری برای فهم مکتب سنتگرایی است؛ جریانی فکری که بنیادهای ماتریالیسم و سکولاریسم مدرن را به چالش کشید.
مصطفی ملکیان اخلاق پژوه و فیلسوف برای ایام نوروز چهار کتاب فارسی و دو کتاب به زبان انگلیسی را برای مطالعه به مخاطبان پیشنهاد داده است.
نظر شما