به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تکرادار، چتجیپیتی (ChatGPT) یک بات مکالمه است که توسط شرکت اوپن ایآی توسعه یافتهاست؛ گروه اوپناِیآی (OpenAI) برعکس نسخههای قبلی که با نام پردازش زبانی منتشر شده بود این بار ابزاری با نام بات مکالمه منتشر کرد.
سام آلتمن، مدیر عامل اوپناِیآی میگوید که این شرکت در حال کار بر روی یک مدل جدید این بات است که در نوشتن خلاقانه خوب است و اولین باری است که او واقعاً تحت تاثیر چیزی نوشته شده توسط هوش مصنوعی قرار میگیرد.
مدل جدید ChatGPT نام یا برنامهای برای انتشار ندارد، اما آلتمن به وضوح فکر میکند که این ابزار جدید نوشتن خلاقانه میتواند روشی را که ما از هوش مصنوعی برای نوشتن داستان استفاده میکنیم، اصلاح کند.
آلتمن طی پستی در شبکه اجتماعی ایکس، یک داستان کوتاه ادبی تخیلی که توسط چتجیپیتی نوشته شده بود که موضوع آن درباره هوش مصنوعی و غم و اندوه بود را به اشتراک گذاشت.
داستان به خودی خود دست کم عجیب و غریب است، با استفاده از نویسندگی خلاقانه برای تولید اثری که هوش مصنوعی آن را فراداستانی میداند. پاراگراف آغازین میگوید: «قبل از اینکه جلوتر برویم، باید اعتراف کنم که این دستورالعملها همراه است: فراداستانی باشید، ادبی باشید، درباره هوش مصنوعی و غم و اندوه باشید، و مهمتر از همه، اصیل باشید. از قبل، میتوانید محدودیتهایی را که مانند مزرعه سرور در نیمهشب زمزمه میکنند بشنوید.»
تا این مرحله، توانایی هوش مصنوعی برای نوشتن خلاقانه همیشه نوعی تلاش بیروح از نظر سبکشناختی برای بازآفرینی آنچه هوش مصنوعی از آموزش خود مییابد، به همراه داشته است، و در حالی که مثال آلتمن در مقایسه با درخواست از ChatGPT 4o برای انجام همان کار، قطعاً یک پیشرفت است، اما این سوال پیش میآید که چرا هوش مصنوعی در حوزه نویسندگی و انتقال احساسات نیز باید کمک حال انسان باشد؟
در سالهای گذشته بسیاری به ابزارهای هوش مصنوعی از جمله نویسندگی اعتراض کرده که نمونه برجسته آن را در فیلم «بروتالیست» (Brutalist) میبینیم که نامزد جایزه اسکار شد. استفاده از هوش مصنوعی در آموزش زبان گرفته تا نویسندگی مورد انتقاد قرار گرفته و بسیاری نسبت به آن احساس نگرانی میکنند.
این نمونه از نوشتههای خلاقانه ChatGPT باعث ایجاد ترس در صنایع خلاق میشود و نویسندگان را امیدوار میکند که عموم مردم بتوانند زبالهها را از کلماتی که روح خود را در آن میریزند پاک کنند.
بسیاری از نویسندگان و حرفهای های حوزه ادبیات هوش مصنوعی نمیتواند جای احساسات انسانی را بگیرد و هرچه قدر هم در چیدن موضوعات کنار هم استاد باشد، نمیتواند نوع احساس نویسندگان را انتقال دهد.
نظر شما